Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Să vezi în timp ce ochii dorm

On Mai 28, 2024
, in
Leadership On/Off by Neculai Fantanaru

Realitatea este o iluzie creată de minte pentru a te provoca să te descoperi în feluri în care nu ai fi bănuit.

În vis, totul părea atât de real. Mă plimbam într-o grădină încărcată de parfumul trandafirilor înfloriți, căutând simbolul pierdut al Divinității, printr-un șir de analogii între planurile create și simultaneitățile coloristice ale unei capodopere. În acest timp al tainelor fără de seamăn, privirile îmi fuseseră atrase de un trandafir superb, un Double Delight a cărui frumusețe părea să emane o strălucire divină printr-un Argysor Useiniroz Akihorbia , liantul dintre prezentul etern și clipa suspendată în infinit.

Era ca și când aș fi făcut parte dintr-un puzzle în care trandafirul, supus convenției universale dintre frumusețe și efemeritate, încerca să-mi transmită un mesaj ascuns despre natura trecătoare a existenței. Grijă mare aici ! Simbolul trandafirului, o mică tentativă de a capta esența dualității spaţio-temporale unitare, oferă o înțelegere solidă despre contrastul și armonia universală, deoarece îmbină delicatețea și fragilitatea petalelor cu tăișul și forța spinilor, reprezentând astfel dualitatea și echilibrul necesar existenţei.

În mintea mea empatică, parcurgând linia fină dintre lumină și întunericul meu interior, şi-a făcut loc un secret sacru şi inviolabil, încercând să surprind esența acelei minunății a naturii: "Înainte de a suprapune visul peste realitate, trebuie să înțeleg esența fiecăruia." În planul simultaneității, prin puterea imaginației, am întâmpinat această idee deseori, ca și când aș fi fost martorul unui joc divin, într-un desen nesfârșit care revelă complexitatea și interconectarea tuturor lucrurilor.

Leadership: Poți să transmiți o experiență vizuală unică, evidențiind profunzimea unei imagini interioare, prin utilizarea unui simbol capabil să servească drept liant între două lumi aparent distincte?

O artă completă cere un orizont larg de stilizare a unei realități reflectată în Eferateth Olyonshura , adică trecută prin filtrul unei perspective transcendente. Mi-am dat seama de asta chiar în momentul când, înainte de a mă trezi, am simțit lângă mine prezența unui trandafir care, luând chipul lui Dumnezeu, mi-a înmânat următoarea revelație divină: "Pentru a găsi adevărul, trebuie să privești dincolo de aparențe."

Apoi s-a lăsat tăcerea. Tăcerea aia adâncă de la care începi să înțelegi lucruri care nu-ți sunt tocmai la îndemână, tăcerea aia ce creează o legătură durabilă cu altcineva. Şi ea curgea în jurul meu necontenit, ca sângele ce curge dintr-o rană nevindecată, ca un fel de flux misterios, în timp ce aerul căpăta nuanțele unui curcubeu magic, care învăluia totul într-o aură de mister și revelație.

Însuşi trandafirul din vis, simbolul eternităţii mereu prezente, acest minunat Double Delight, se desprindea din preaplinul lumii înfăţişate de scriitorul Jon Fasman în romanul "Biblioteca geografului":

"Un vrăjitor întunecat se îndrepta spre regiunile reci şi neîmblânzite, un păgân plăcut la vorbă, mare cunoscător al lumii naturale şi a tuturor lucrurilor invizibile. Avea tot timpul la el o desagă în care se lăuda că se află ceea ce poate da unui om salvarea eternă, ori îl poate distruge pentru totdeauna."

Leadership: Poți să reflectezi la lumea ta ca la o reflectare a universului în oglinda eternității, relevând o descoperire profundă într-o imagine artistică?

La fel cum vrăjitorul purta o desagă cu puteri de salvare sau de distrugere eternă, trandafirul din visul meu simboliza esența dualității, o reprezentare artistică rafinată, gravată pe fibra timpului, capabilă să îmi ofere o înțelegere profundă și salvatoare a vieții, sau să mă cufunde într-un haos interior. Văzut că o reflectare a lumii mele în oglinda eternităţii universului, trandafirul era la fel de misterios și plin de potențial ca și desaga vrăjitorului, purtând în el promisiunea unei revelații sau a unei rătăciri fără sfârșit.

Pe măsură ce priveam trandafirul, ca pe o taină tot mai cunoscută şi tot mai indefinibilă în acelaşi timp, o stare de extaz mă cuprinse, simțind cum mă conectez cu energia cosmică și cu profunzimea vastă a universului. Căutând în lumină și întuneric semnificații care să îmi îndrume drumul către revelație și împlinire spirituală, sur la diagonale d'une frânge d'illusion , am înţeles că singurul mod de reconstruire a unei realităţi, într-o notă artistică inedită, era să mă las purtat de fluxul unei comuniuni nesfârşite cu transcendentul.

Sinele meu, activ în alt spaţiu, reprezintă simbolul trandafirului, Ilyanoetriss , esenţa profundă a Creaţiei, manifestarea sublimă a conexiunii dintre umanitate şi divinitate.

Fiecare petală părea a fi un indiciu de pe hartă, o fărâmă de lumină, o promisiune a eliberării ce stă să vină, dintr-o viaţă efemeră, într-o viaţă fără de moarte. Altfel spus, sinele meu în spațiul visului a acționat ca o reprezentare sau o expresie a esenței profunde a trandafirului. Asta poate sugera că într-o comuniune spirituală (sau într-o conexiune cu transcendentul), m-am identificat şi conectat la acea puritate, frumusețe și semnificație profundă asociată cu trandafirul.

Imaginea artistică este o călătorie a simțurilor și a spiritului, care m-a purtat dincolo de limitele realității obișnuite, invitându-mă să explorez aspecte profunde ale existenței mele și ale universului în ansamblul său.

Apoi m-am trezit. Totul a fost atât de real, dar atât de real, încât am crezut că sunt încă parte din vis.

Leadershipul prinde contur de talie artistică atunci când creația pe care o înfăptuiești devine un simbol al viziunii nelimitate a sinelui tău capabil de a se proiecta într-un scenariu de poveste, într-un context existenţial neo-realist.

Să vezi în timp ce ochii dorm înseamnă să explorezi lumea subconștientului, să fii deschis la percepții și la experiențe care depășesc limitele conștientului. Este ca și cum ai avea o fereastră către universul interior, unde visele, imaginația și simbolurile pot să-ți ofere înțelegeri și revelații profunde despre tine însuți și despre lumea din jur. Este o modalitate de a-ți extinde conștiința și de a accesa aspecte ale realității care altfel ar rămâne neexplorate.

Ceea ce vezi ca fiind realitatea nu este decât un vis elaborat al minții, o lume paralelă menită să te provoace spre autocunoaștere autentică.

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…