ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Salonul spaţios al întâlnirilor privilegiate

On Aprilie 14, 2014, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Susţine amenajarea unui spaţiu de exprimare personală şi de afirmare a ştiinţei, ca să-ţi sporeşti autoritatea de înfăptuitor al creaţiei perfect asumate şi înţelese.

În salonul spaţios al întâlnirilor privilegiate dintre închipuire şi certitudine, în aranjamentul utopic încărcat cu elemente tăinuite, nu imposibil de manipulat, căruia numai un Dante Alighieri i-ar putea asigura the high availability, domnea un clarobscur, ca în amurgul serii, când stelele răsar, se văd şi se simt.

Mă aflam aici plin de chemare şi întoarcere la Dumnezeu, din nevoia de a explora un teritoriu plin de gândiri persane şi latine, modelat spiritual la răscrucea dintre profunda influenţă a spiritului occidental şi a celui universalist, ca şi când aş fi intrat într-o lume aflată dincolo de sfera mea de experienţă, fără să pot face vreo schimbare într-o realitate care oferă speranţa că ceea ce se vede ar putea fi şi altfel.

Oglinzile timpului, păstrând nealterată întreaga imagine a lumilor paralele, reflectau puternic de pretutindeni, ca într-un ceremonial magic, creând o arhitectură nemaivăzută - a increatului - care folosea procese multiple de transmitere a mesajelor de dincolo de raţional. Rolul artistului în acest loc semăna cu rolul trandafirului într-o grădină plină de flori colorate, adăugând splendoare unei pline de nostalgie, înţelepciune, umor şi dragoste, adaugând semnificaţie simbolului de credinţă menit a servi drept normă pentru toţi credincioşii.

Locul unde îţi stabileşti întâlnirile de ordin intelectual trebuie să ofere un cadru de organizare a priorităţilor existenţiale şi de plasare a ambiţiilor şi idealurilor într-o anumită perspectivă de tip creator asupra autenticităţii unei gândiri care se străduieşte să dezvăluie totul a priori despre lume, despre lucruri, despre realitate.

Imagini ale miraculosului mă bântuiau necontenit, ca o intervenţie superioară ţinută în secret, fiindcă încercam să-mi sporesc autoritatea de înfăptuitor al creaţiei prin arta desăvârşită a trecerii spre o altă dimensiune, încărcată de simboluri şi semnificaţii. Tăinuirea secretelor şi a adevărurilor nespuse, cu proprietatea de a străbate lesne prin materia din care este structurată lumea, multiplica forţa de expansiune a sentimentului de invulnerabilitate.

Iar în acest salon căutat, dar de negăsit, care prin nuanţele misterioase l-ar fi sedus pe însuşi Elminster Aumar, toate simţurile, văzul, auzul, pipăitul, erau în mod direct implicate, forând simultan în căutarea răspunsurilor de la înălţimea suficienţei, fără a antrena efecte secundare. Toate se puneau în acord asupra aceluiaşi spaţiu: al transformării materiei într-o altă ordine decât cea a formelor, una exterioară.

Acest salon reprezintă locul unei gândiri care smulge omul din universul unei realităţi prea cunoscute, şi îl introduce într-o atmosferă a lumii magice, a extremelor, într-un teatru al umbrelor şi a creaţiei non-conformiste.

Fiecare moment petrecut în acest salon era decisiv, căci de la mine pornea acea puternică direcţie a ştiinţei inovatoare. Nu eram o victimă a propriei nechibzuinţe, intrată în adâncul unui prea plin metafizic, din dorinţa care nu se potoleşte decât împlinindu-se. Ci un iniţiat călătorind în spaţiul consacrat demonstrării autenticităţii, încercând a mă distinge de ceilalţi scientists prin capacitatea de a elabora ceea ce pare de neînţeles.

Leadership: Poţi să extragi un model propriu de înțelegere a imaginii unei lumi aparte care te acaparează prin interpretarea pe care o dai demersului de a face parte dintr-un univers în care poţi regăsi valorile tale, trăite şi împărtăşite prin elemente de simbolizare ale unui ÎNTREG SPIRITUAL mai înalt?

Salonul este un spaţiu al minţilor cele mai strălucite, un spaţiu de studiu al artelor şi ştiinţelor cele mai de seamă, un loc mai presus de lumea văzută cu ochii unui om obişnuit, în care nu te poţi integra decât prin imaginaţie, creaţie, descoperire. Salonul este lumea propriei conştiinţe transpusă într-un ideal spiritual, artistic, vizionar şi conceptual.

Oricine poate deveni inventatorul unei lumi gândite după normativele de construcţie şi funcţionare a leadershipului, conceptibile într-o ficţiune care face din ştiinţă o oglindă a timpului, proiectând o lumină puternică asupra viitorului, care se întâmplă să fie deopotrivă lămuritoare şi obscurizantă.

Această lume nouă subliniază contrastul dintre tentativele prin care se încearcă individualizarea elementelor fundamentale ale leadershipului, ce apar retrospectiv ca sortite eşecului, şi întreprinderea ştiinţifică propriu-zisă, al cărei succes, compatibil cu acordurile unei împliniri de sine, ne permite să alegem în mod direct organizarea spaţiului de creativitate, deci de libertate profesională.

Dacă vrem să transformăm leadershipul într-un “gadget” care să ne ducă într-o nouă lume a cărei perspectivă asupra creației tinde să fie tot mai largă şi mai dinamică, încât să ne bucurăm de funcţiile lui în continuare, ne rămâne să selectăm, să decidem între posibilele căi de urmat în situaţia unei creşteri de mare amploare a indicatorului de calitate privind nivelul performanţei în cercetarea ştiinţifică - şi înălţimea suficienţei pe care ne-o dă o poziţie câştigată întâmplător şi efemeră, aceea de înfăptuitor al creaţiei.

Leadership: Până când îţi reînnoieşti dreptul de utilizare a spaţiului de confidenţialitate al ştiinţei?

Noul gadget al leadershipului face astfel parte din spaţiul de confidenţialitate al ştiinţei, din “salonul spaţios” al întâlnirilor privilegiate dintre închipuire şi certitudine, maximizând potenţialul de a reprezenta o cunoaştere alternativă, inaccesibilă prin mijloace pur intelectuale. Această cunoaştere proiectează o lumină ce iradiază din interiorul unei creaţii autentice extrem de bogate, dar bulversantă prin complexitate şi diversitate.

Spaţiul de confidenţialitate al ştiinţei este o călătorie într-un alt timp şi într-o legendă faimoasă, atât de iscusit povestită, încât o poţi savura cu aceeaşi iscusinţă a artistului de a transpune în limbaj plastic imaginea unei lumi ideale, a unui spaţiu plin de cunoaştere care nu se termină la nicio graniţă.

Liderul îşi poate reînnoi dreptul de utilizare a acestui spaţiu, revenindu-i în acest sens meritul de a se fi preocupat de descoperirea şi analiza marilor izvoare ale evoluţiei, şi mai presus de toate a forţei tainice prezente înlăuntrul propriei fiinţe, numai dacă se evidenţiază prin originalitate, prin valorificarea unor lumi ascunse, aşezându-le în construcţii distinctive, care să încurajeze avansul ştiinţei.

Elementele de simbolizare ale unui ÎNTREG SPIRITUAL mai înalt, precum: "diferenţiereaîntre conţinut şi formă", "controlul creaţiei", "existenţa universurilor paralele", "jurnale secrete", "coduri de limbaj", "credinţe conducătoare", ţin de felul cum te raportezi la ceea ce ţi se întâmplă în planul unei realităţi de alt ordin, cu semnificaţii înalte.

Depinde de tine ce semnificaţie dai acelui spaţiu de forme şi conexiuni între ştiinţă şi ezoterism, dar cu menţiunea că ceea ce te motivează să fii perseverent în provocarea de a-ţi depăşi limitele este tocmai curajul de a crea o realitate care funcţionează ca substitut pentru cunoaşterea de sine, indiferent de ce se întâmplă în jur.

Salonul spaţios al întâlnirilor privilegiate reprezintă o mărturie a nivelului de cunoaştere la care ai ajuns, din perspectiva criteriilor de definire a domeniului de cercetare. Este singurul spaţiu de valorificare a potenţialului creativ, unde poţi să fii sigur că nu mergi la risc. Căci înnoirea gândirii şi percepţiilor, prin varietatea experienţelor de creaţie care realizează acoperirea golului dintre teorie şi practică, imprimă întotdeauna leadershipului o direcţie mai puternică.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate