ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Silence Must Be Heard

On Iunie 05, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Exprimă-ţi măreția raţiunii de a fi tot ceea ce reprezinţi în mod particular, aventurându-te într-un exod nesfârşit spre înălţimile grandioase ale spiritului.

Me pierdeam în virtutea momentului de a nu mai fi acelaşi, imaginându-mă singur şi al nimănui, în faţa măreţiei ideii de a rămâne blocat pe singura treaptă a dezvoltării spiritului uman. Era o particularitate a nevoii de a mă căuta în alt loc, sprijinită de exorbinanta voinţă de a crea esenţa unei noi existenţe, de care şi acum mă leagă o nedezminţită solidaritate.

Întotdeauna modul de a vedea lumea, spre care tinde deosebirea esenţială dintre talentul artistului de a se juca cu ingredientele artei şi cugetarea gânditorului de a se aventura într-un exod nesfârşit înspre înălţimile grandioase ale spiritului, dincolo de limitele propriilor observaţii, însoţeşte ascunsul unui sens unic al vieţii, ca într-un labirint fără început şi sfârşit.

Asemenea unui pictor care cu câteva trăsături de penel reuşeşte să înfăţişeze esenţele unei complexităţi deosebite, trăiam experienţa de a fi cuprins de ceva mai puternic decât mine, ceva pe care oamenii îl numesc Dumnezeu, interpretat cu însetată curiozitate printr-o reprezentare unică a providenței atotștiutoare, prin prisma ochiului ce veșnic stă de veghe.

Era un fel de variantă a conversaţiei pe care o purtam cu mine însumi, unde totul reieşea din luminile unui timp aşternut pe coperta unui roman al devenirii, al formării unei noi conştiinţe. O conversaţie în care în loc să discut despre ceea ce știam deja, mă aruncam în ridicolul de a uita cine sunt. Pay attention, you're playing with fire !

Leadership: Te defineşte un mod particular de a recepta şi de a-ţi înţelege potențialul creator prin vizorul unei raţiuni care are puteri asupra pluralităţii lumilor în care alegi să te retragi?

Tăcerea este măreţia raţiunii care construieşte o filozofie indispensabilă experienţei de a fi altcineva, mai presus de ceea ce tu însuţi simţi că eşti, ce obligă la redescoperirea de sine numai în cadrul cunoaşterii fără precedent izvorâtă din meditaţia asupra unor acţiuni spirituale, chemări de dincolo de lume şi de mintea obişnuită, no words just vibrations.

Încă mai continui să-mi deznod conversaţiile cu mine însumi, adevărurile ascunse, să-mi rechem aducerile aminte patinate de trecerea timpului, fără a rămâne prizonier în zona „fantasy”. Cercetările ştiinţifice ar putea identifica în creierul meu anumite fenomene de rezonanţă ce conduc la activarea unor mecanisme de autodeterminare, o activitate electrică intensă a neuronilor responsabili de coordonarea inspiraţiei spre spaţiul Revelaţiei.

Tăcerea se pierde în depărtările unei mări întinse şi subit ivite în imaginaţie, se leagănă în mirajul unei lumi inaccesibile şi se scufundă în teritoriul plin provocări al unei percepţii subiective asupra realităţii şi interpretărilor pe care le dai evenimentelor, pe baza căreia începi să ştii cu o precizie relativă la ce să te aştepţi de la tine.

Sprijinindu-mă pe temeiul "diamonds will burn, friendly cards will turn" am ajuns la concluzia că singura cunoaştere autentică, în esenţa maturităţii spirituale, este expresia unei profunde judecăți de sine materializată într-un context de învăţare. Câtă fineţe să strecori o idee bună în conţinutul unei raţiuni capabilă de o flexibilitate continuă, printr-o energie creatoare, ca în faţa unui tablou căruia îi poţi releva frumuseţea doar îndepărtându-te de el. The time has come to learn, that silence...

Tăcerea este o formă non-verbală de manifestare a unei trăiri aparte generată de curajul unei rostiri de sine care dă naștere unei lumi verosimile în afara lumii pe care o trăieşti.

Nu degeaba îşi mărturisea eroul din romanul "Lolita" convingerile pline de patimă în raport cu modalitatea de a-şi spori experienţa lumii interioare, cause silence has the right to be heard:

„Am preferat dintotdeauna igiena mintală a lui "n-aude, nu vede". Acum când mă frământ cu întâmplările trecutului, încercând să-mi pledez cauza, îmi aduc aminte că în împrejurările de felul celei povestite mai înainte adoptam întotdeauna metoda de a nu lua în seamă stările de spirit ale fiinţei cu care mă asociasem. Însă încercam în acelaşi timp să-mi liniştesc eul meu josnic.”

O singură privire îndreptată spre mine însumi într-un exces de curiozitate, back to the greatness of a time read through the lines of such a powerful representation of life, păstrează forţa creatoare care deschide poarta secretelor împlinirii infinite. Aceeaşi forţă aflată la baza ipostazei de fiinţă care în lume nu s-ar putea recunoaşte, ci numai în relaţie cu ceea ce poate fi rostit prin suflet, prin exaltarea trăirilor care inspiră, însoţesc şi mobilizează demersul cognitiv.

Leadershipului i se poate alătura oricând un răspuns izvorât din ceea ce înveți să fii într-o poziție de inacţiune. Într-un moment de vârf al meditației. Această poziţie, care blochează rănile realităţii, impune o bună concentrare asupra felului în care îți guvernezi individualitatea.

Silence Must Be Heard relevă acel moment de infinită inspiraţie necesar pentru crearea şi transmiterea de noi conţinuturi de conştiinţă care contribuie la cerinţa de a deveni mai conştient de modul în care îţi gestionezi rostul şi semnificaţiile vieţii.

Reprezinţi în mod particular un simbol al tăcerii din care izvorăşte sensul unei alte realităţi?

 

* Notă: Enigma - Silence Must Be Heard

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us