ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Simbolistica procesului de individualizare

On Februarie 09, 2014, in Leadership Pro, by Neculai Fantanaru

Experimentează o transformare de sine egală cu înălţimea intelectuală la care vrei să te ridici, astfel încât să realizezi o reconfigurare a modelului tău de Om.

Neînduplecat, mă concentram către lumea-mi interioară, învăluită în mister şi surprize care adăugau profunzime creaţiei intelectuale. Puteam să dizolv unitatea haotică a naturii mele într-un solvent nevolatil, uşor de manipulat, numit “aqua munda”. Funcţionând cu eficienţă maximă, ca un agent de valorificare a activelor mele de fond, acest solvent neutraliza substanţele de provenienţă externă a unei realităţi imuabile, prilejuind traversarea unei experienţe de viaţă care contabiliza schimbările mele radicale.

Dar, întotdeauna pentru ridicarea unui corp pe verticală la o anumită înălţime este necesară o forţă cel puţin egală cu greutatea corpului. Această lege putea fi aplicată în condiţiile unei relaţii echilibrate şi stabile cu realitatea spaţiului meu lăuntric, despovărat de greutatea unei ascultări care facilita o mai mare conştientizare în toate aspectele vieţii mele.

Privilegiul de exploatare a acestui spaţiu se reînnoia o dată cu evoluţia concepţiilor despre mine însumi, în raportul cu lumea reală a unei structuri de judecată echilibrate. O consecinţă firească a unei reconfigurări interioare şi exterioare complete care se potrivea în bugetul cunoaşterii pe care îl aveam la dispoziţie.

Leadership: Poţi face dintr-o construcţie subiectivă o comparaţie cu modelul conceptului de sine care ştii că este oridinal, angajându-te într-o anumită manieră faţă de adevărul unei anumite caracteristici a lumii exterioare?

Niciodată omul nu-şi poate ridica nivelul de luciditate sau nu-şi poate lărgi experienţa realităţii dacă este tras în jos de greutatea unei dimensiuni de sine care o depăşeşte pe aceea a existenţei tale. De aceea incursiunea în universul fabulos al experienţei de sine, în intimitatea celor mai controversate tendinţe de individualizare, stârneşte un freamăt aparte, o reacţie pozitivă de revitalizare, ca un motor care te determină să dai tot ce ai mai bun din tine.

Este uşor să te rătăceşti în propriul spaţiu lăuntric, în labirintul aspectelor de valoare de care eşti conştient, dar este foarte greu să calculezi media geometrică a tuturor elementelor de contrast care intensifică calităţile ansamblului tău. Şi este cu siguranţă foarte greu să descoperi acel număr natural diferit de “zero”, acel pătrat perfect, nedivizibil care îndeplineşte condiţiile enunţului conform căruia “unei conştientizări de sine îi este alocată o cerinţă de deschidere spre exterior, dar ea nu este totul pentru o dezvoltare armonioasă.

Adevărul unei anumite caracteristici a lumii exterioare de care mă diferenţiam, ţinând seama de informaţiile care mă ajutau să devin altcineva, prezentat fie tendenţios, fie exagerat, fie parţial, era acela că interpretam realitatea raportându-mă mai puţin la aşteptările, pasiunile, intersele şi aspiraţiile mele. Mai mult la acea logică ce face ca partea văzută şi partea nevăzută a Fiinţei să coexiste şi, mai mult, să fiinţeze-împreună un tot numit "Frumosul Uman" sau "Microsistemul unei noi variante de exprimare".

Leadership: Poţi să-ţi exprimi concepţiile despre sine în raport cu lumea reală a unei structuri de judecată integratoare într-o artă care înfloreşte prin simbolistică şi miljoace de expresie duse adesea înspre schimbarea viitorului?

Trebuie să fii tare absorbit de tine, apropiindu-te de adevărul despre cine eşti cu adevărat, încât să-ţi contabilizezi fiecare contribuţie la întreţinerea unei imagini solide, direct proporţională cu dimensiunea considerabilă a identităţii tale interioare. Ori, o realitate plină de contradicţii, în care te adânceşti cu multe întreruperi, provocată de lipsa de cunoaştere a propriei persoane, nu îţi poate asigura o dezvoltare ascendentă, o expunere adecvată către un leadership plin de perspective.

Cred că pasul cheie ce trebuie făcut pentru a înţelege realitatea echilibrată şi stabilă a spaţiului lăuntric, despovărat de greutatea unei ascultări care facilitează o mai mare conştientizare în toate aspectele vieţii, este reflecţia. Iar ea nu trebuie să ofere posibilitatea unei interpretări eronate a mecanismului de funcţionare proprie. Ci, impunându-se de la sine, să ia seama la ceea ce prezintă în mod real o importanţă fundamentală a devenirii totale.

Te concentrezi către lumea ta interioară, învăluită în mister şi surprize care adăugă profunzime creaţiei intelectuale? Numai reflectând asupra a ceea ce eşti, reînnoindu-ţi profilul personal o dată cu evoluţia propriilor tale concepţii despre sine, în raportul cu lumea reală a unei structuri de judecată integratoare în leadership, îţi vei putea ridica nivelul de luciditate.

Leadership: Poţi să asiguri o finalizare spectaculoasă în „terenul de ţintă” pe care îl ataci cu armele unei cunoaşteri mult mai bogate şi mai cuprinzătoare decât cea la care ai acces în realitate?

Poţi să asiguri o finalizare spectaculoasă în „terenul de ţintă” pe care îl ataci, faţă de individualitatea care te defineşte, atunci când reuşeşti să realizezi o reconfigurare a modelului tău de Om. Atunci când singurul efect măsurabil al trecerii tale prin imensa vale a cunoaşterii este ţinerea sub control a întregii tale fiinţe.

Reflecţia izvorăşte din propria experienţă, din propria-ţi individualitate care aduce o altă perspectivă şi o cunoaştere mai larga, mai profundă. Punând principiul “nu poţi zbura dacă nu eşti conştient de aripile tale“ deasupra oricărui alt principiu, vei crea o anumită iniţiativă de activitate care va sprijini constituirea şi dezvoltarea unei tendinţe de transformare egală cu înălţimea intelectuală la care vrei să te ridici.

Pentru a deveni apt să străbaţi toate câmpurile de pe tabla de joc a leadershipului, până la linia de legătură cu excelenţa de a fi magicianul propriei tale naturi, această reflecţie, valorizând lumina naturală a raţiunii, trebuie să treacă dincolo de orice posibil conflict dintre Eu şi rolul asumat.

Poţi să dovedeşti, continuu, fineţea unei gândiri care să demonstreze superioritatea ta faţă de tot ceea ce reprezintă cunoaşterea de sine?

Necunoscutul este factorul cel mai important în modelarea atitudinii faţă de propria persoană, aducând o medalie de merit leadershipului străbătut de o continuă deschidere spre cunoaşterea acelor tipare de gândire şi de reacţie emoţională care te fac să scoţi din tine acele lucruri care te fac o persoană extraordinară. Dar necunoscutul este deseori neglijat. În faţa lui trebuie să dai socoteală, să te aperi sau să-l distilezi ignorând orice semnal venit din exterior, din mijlocul unei realităţi greu de manipulat.

În limbajul savanţilor predomină două realităţi. Realitatea pe care ţi-o creezi prin credințele și gândurile pe care le generezi și interpretările pe care le dai situațiilor cu care te întâlneşti, din care fac parte şi cei care aleg să vină spre tine. Şi realitatea pe care o percepi drept o variantă de simbolizare a modului tău de cunoaştere, care se face prin salturi ce nu respectă o înlănţuire logică, aşa cum s-au produs majoritatea marilor descoperiri ale istoriei.

Simbolistica procesului de individualizare se referă la înţelesurile ascunse semnificative ale omului, în concordanţă cu progresul continuu al cunoaşterii de sine care-i determină actuala stare, favorabilă sau nefavorabilă, în raport cu leadershipul. Modul în care este gestionată această cunoaştere, modul în care ea este orientată spre leadership, creează imaginea liderului care a devenit conştient de personalitatea lui.

Simbolistica procesului de individualizare scoate în evidenţă toate acele procese interne de autoevaluare, acompaniate de eforturile de optimizare a configuraţiei omului care vrea să atingă culmile cele mai înalte ale performanţei.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us