ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Ştiinţa superioară a leadershipului

On Iulie 22, 2013, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Încadrează-ţi ştiinţa în noi ecuaţii, astfel încât ea să fie în deplină conformitate cu specificaţiile şi funcţionalitatea modelului de leadership unanim acceptat.

Căile şi orizonturile pe care le deschidea ştiinţa deveneau dintr-o dată tot mai interesante, avantajându-mă enorm. Acesta era rezultatul plasării mele în faţa unei realităţi de ordin superior, înţeleasă doar într-un mod aprioric, pe care nu o mai experimentaseră decât poate cercetătorii cei mai progresişti.

Sofisticat concepută, impregnată de accentele unei gândiri metafizice, iluminată de abstractizări sau materializări temporare, din care multe erau abandonate după o vreme, această realitate bogată şi complexă avea meritul de a aborda cu seriozitate aspecte deosebit de profunde ale dezvoltării durabile. Astfel, pătrundeam treptat într-o lume de semnificaţii care ajungea mai reală şi mai de preţ decât lumea experienţei obişnuite.

Zeiţa Atalanta, pentru a-şi potoli setea, a făcut să ţâşnească apa lovind cu suliţa ei o stâncă din care nu mai apăruse niciodată până atunci nici cel mai firav izvor.

În cazul meu, trebuia fiu mai ponderat în ceea ce priveşte interferenţele irealului şi irealizabilului. Aşa că, pentru a potoli reacţiile experimentului meu de explorare a complexităţii, am luat în considerare doar ipotezele cele mai verosimile ale cercetării, realizând mai multe tipuri de legături fundamentale între diferite noţiuni studiate.

Trăind cu lumina

Lumina strălucea peste toate lucrurile şi le punea acolo pentru ca ochii mei să le vadă şi să le perceapă cu acuitatea analistului fin. Lumina era calea de a ajunge la acel element definibil, sufletul materiei. Sugera în acelaşi timp încercarea de a uni şi a despărţi trăsăturile comune ale lucrurilor mărunte, dar relevante, întrupând două semnificaţii egale şi opuse, care la rândul lor se combinau în realizarea unui înţeles abstract.

Am încercat pe pielea mea o parte dintr-un experiment inedit, “Vivre avec la lumière”. Indiferent de natura sau cauza care provoca declanşarea acelei luminozităţi, aprinderea acelei flăcări interioare ce întreţinea creaţia ridicându-se până la înălţimea născocirilor cele mai subtile, un singur lucru era cert: găseam în permanenţă noi valenţe de interpretare, redare şi aplicare a noţiunilor dobândite.

Dacă fiecare om ar cunoaşte aceste alternative funcţionale de utilizare a noţiunilor şi cunoştinţelor, atunci fiecare ar contribui la dezvoltarea ştiinţei.

Ştiinţa ta generează o anume inconsistenţă faţă de transformările specifice la care este supusă materia leadershipului?

Poţi să întreţii rezultatul plasării tale în faţa unei realităţi de ordin superior? Încerci pe pielea ta o parte dintr-un experiment inedit? Care sunt orizonturile pe care ţi le deschide realitatea pe care ţi-o creezi? Poţi să uneşti şi să desparţi trăsăturile comune ale lucrurilor mărunte, dar relevante pentru dezvoltarea ştiinţei tale?

Prin ştiinţă rezultă efectele leadershipului, acele resorturi ascunse pe care încă nu le-ai descoperit, dar care te pot avantaja enorm în cursa spre marele trofeu: desăvârşirea. Sunt, de asemenea, exploatate efectele facile ale intervenţiei unei noi “forţe de materie”, în condiţiile unei convenţii cu tine însuţi, cu acel mod de gândire pe care încă nu ai reuşit să-l extinzi. Şi care face întotdeauna uşor de "descifrat", pe linia stimulilor de ordin vital care lărgesc nivelul de înţelegere a realităţii, conţinutul unei noi abordări a relaţiei cu tine însuţi.

Dacă ştiinţa ta generează o anume inconsistenţă faţă de transformările specifice la care este supusă materia leadershipului, deci dacă tot ceea ce descoperi nu uneşte acea relaţie specială cu nivelul superior de înţelegere şi aplicabilitate a cunoştinţelor asimilate, atunci factorii care pot conduce la creşterea sau descreşterea valorii tale se vor altera de la sine.

Leadershipul tău este axat pe producţia de structuri plate de absorbţie a valorii?

Leadershipul pe care îl practici dezvăluie mai mult decât ceea ce eşti. El reflectă poziţia ta în faţa ştiinţei cu valoare adaptativă pe care o studiezi şi pe care ajungi să o îmbrăţişezi şi să o susţii cu fervoare.

În legătură cu asemenea leadership - produs rezultat prin aplicarea unui procedeu de recombinare a componentelor ştiinţei, s-a înrădăcinat termenul de “bun-gust”. Termenul acesta priveşte, deci, categoria produselor valoroase, cu efecte pozitive pe planul educaţiei şi al culturii liderului.

Un leadership axat în principal pe producţia de structuri plate de absorbţie a valorii, inadecvate şi inadaptate realităţii în continuă dezvoltare, apare ca degenerat şi nociv. Prin comparaţie cu un asemenea “produs” de calitate inferioară, leadershipul superior, care creează condiţiile esenţiale ale progresului, face parte din categoria ştiinţei mai presus de orice aşteptări.

Trebuie să menţionăm în treacăt, ca pe un fapt inevitabil, că într-un anumit fel vei încerca să explici „pulsul unui nou izvor de lumină” dintr-o sursă de mare adâncime, ca urmare a cercetărilor tale şi ale altora. Şi numai astfel ştiinţa va evolua, prin revizuirea constantă a rezultatelor cercetărilor tale, depăşind situaţia caraghioasă când totul se dovedeşte derutant.

Ştiinţa superioară a leadershipului este de fapt produsul a tot ceea ce ai creat de-a lungul timpului pentru a facilita accesul la excelenţă. Este o dovadă incontestabilă a transformării tale într-un savant care are capacitatea de a mânui materia în mod eficient, după bunul său plac.

Dar înainte de a deveni un savant, trebuie să contribui la dezvoltarea ştiinţei şi să reuşeşti să te impui prin aplicarea în practică a celor mai noi cuceriri ştiinţifice. Ceea ce presupune o actualizare permanentă a cunoştinţelor.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us