ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Strigătul sfâşietor al misterului care îşi revarsă labirinturile

On Februarie 19, 2017, in Leadership eX-Elite, by Neculai Fantanaru

Fii un căutător al sensului propriului tău mister, exprimăndu-ţi scopul şi nevoile prin intermediul unui “înger”.

Priveam cu teamă în jurul meu, împovărat de tăcerea mângâierii nopții. Priveam în sensul unei potriviri a inspiraţiei în bogata tapiserie a unei trăiri aparte, pe schema unei obsesii ce înfrunta înălţimile unei uriaşe măreții. Cu greutate, am înţeles cât valorează corelaţia dintre şoc şi motivaţie, dintre mesaj şi comunicare. M-am recunoscut drept altcineva în braţele întunericului, în această perfectă non-acţiune conformă cu anumite legi universale, un pic diferit, mai inspirat de universul fictiv al unui joc de-a ceva necunoscut.

Ştiu că nimeni nu ar vrea spaimele altuia când le are pe ale lui în aşteptare. Ştiu că nu va mai trebui să trec prin şoc o experienţă unică, măsurabilă tocmai datorită reducerii clarităţii, căreia îi corespunde tentaţia de a intra în lupta egoului, de a mă retrage în planul secund al unui subiect multiplu cu diferite termene de finalizare.

Mai cu seamă, nu doresc nimănui să încerce o asemenea tentaţie a expresivităţii aflate sub zodia unei exteriorităţi care-l depăşeşte pe om prin puterea închipuirii. Condiţionându-l la o perpetuă reflecţie asupra unei lecţii de nesomn, ca o formă de manifestare a somnambulismului, specifică epocii internetului, pentru a îndeplini rolurile neobişnuite ale nevoii de a birui strigătul sfâşietor al misterului care îşi revarsă labirinturile.

Dintre toate artele gândirii, meditaţia în întuneric nu se împotrivea încadrării conţinutului ei în rubricile înguste ale profilului de Révélateur des vérités, în momentul de referinţă al unei luni pline. Se vede că mă atrăgea ceva fantomatic, misterios şi plin de energie, plin de legendă, ce părea fi creat într-o altă lume, care conjuga activitatea forţelor şi capacităţile omului viu.

Trăiam acel moment ca şi când cineva şi-ar fi făcut simţită prezenţa în preajma mea, cu cât mai ireal cu atât mai concret, cu rol de intensificator al circulaţiei sanguine, un fel de străfulgerare a unui limbaj universal al simţurilor şi al raţiunii, ceva care mă ridica deasupra propriilor mele teorii şi mă izbea în focul magic al înţelesurilor supralumeşti, desfăşurate în surdină, în numele unei superstiţii.

Leadership: Îți intensifici pornirea de a crea un om nou, printr-o oglindire produsă în virtutea unei obsesii personalizate?

Într-o noapte, Nicolas Flamel, creatorul Pietrei Filozofale, a avut un vis. Cerul se deschisese pentru a lăsa să coboare pe pământ un spirit luminos. Îngerul ținea în mâini o carte cu copertă strălucitoare de aramă. Vocea lui caldă, cu timbru sublim, s-a concentrat într-un mesaj cu puternic impact emoţional:

- Priveşte această carte, Nicolas. Ţi se pare necunoscută, ţie, ca şi tuturor celorlalţi oameni. Dar într-o zi vei vedea în ea ceea ce trebuie să vezi şi vei şti ceea ce nimeni altul nu ştie...

O umbră de fiecare dată e ceva rar, dar şi mai rar este să faci din ea o sursă de lumină. Fără ea nu ai mai explora puterea prin care intelectul se vede pe sine. Fără ea nu ai mai putea veghea depărtări neştiute, nu ai mai trăi sentimente unice ca nişte apăsări sau senzaţii de plenitudine, în lipsa unei reprezentări clare a ceea ce înseamnă apartenența la spațiul unei minuni care şi ea, la rândul ei, respiră un aer particular: mirajul plin de adrenalină al unei utopii eliberatoare.

Personalitatea umană se înscrie în structurile de comandă ale unei experiențe psihologice. Ea se cere abordată ca unitate distinctă între trăsăturile de temperament, ce se găsesc în legătură indestructibilă cu situaţia în care te afli, și trăirile de tip halucinator care dau naştere în mod hotărâtor acelui sentiment de posibilă întregire şi desăvârşire, în prezenţa unei forţe închipuite sau a unui fenomen enigmatic.

Să te conectezi la o asemenea forță, la un asemenea fenomen, la o energie de vibraţie înaltă, înseamnă să dai un fir narativ nou şi plin de însemnătate existenței tale. A parcurge un asemenea fir, corelat cu tendinţa de a fi dependent de o nevoie stringentă de concepţie asupra sinelui, înseamnă să simulezi complexitatea unei faze de dezvoltare sub forma unei construcții a fanteziei.

Omul nou este o creație a minţii, o formă a fanteziei din care nu vrei să te mai desprinzi, condiţionându-te la o perpetuă reflecţie.

Dacă vrei să-ți cizelezi modul de-a gândi şi să-ţi lărgeşti viziunea despre tine, atunci fii un căutător al sensului propriului tău mister. Joacă-ţi rolul în obsesia personalizată a unei identități cât mai conforme cu un model de fantezie care nu a mai fost niciodată abordat, dar care duce la o creștere în importanță a valorii de cineast. Regizează-ţi bine profilul şi fă din tine visul tău preferat. Exprimă-ţi scopul şi nevoile prin intermediul unui “înger”.

Strigătul sfâşietor al misterului care îşi revarsă labirinturile este acea măsură a tipului de nuanţă psihologică care utilizează speculaţia găsirii unui răspuns la întrebarea: „Ce trebuie să vezi ca să afli ceea ce nimeni altul nu ştie”?

Lasă-ți mintea să evadeze într-un univers himeric. Lasă-te târât într-un vârtej febril de puterea unui vis revelator. Iar atunci când vei fi pregătit, ți se va arăta un înger.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us