ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Suveranitatea lăuntricului (I)

On Aprilie 21, 2013, in Leadership Fusion, by Neculai Fantanaru

Evadează din gaura neagră a universului tău lăuntric, stabilind legături puternice cu elementele tale de continuitate.

Laura Quinn. Pentru ca sângele bietei fiinţe să freamăte din nou şi să se adapteze spontan la viaţă, sub efectul unei reacţiuni capabile să suplinească eşecul covârşitor, e câtuşi de puţin necesar să existe o coagulare a forţelor ei pozitive. Dar unde găseşti un spaţiu prielnic pentru o astfel de transformare?

Căci însăşi starea ei sufletească trebuie să se încadreze în intervalul ideal pentru obţinerea condiţiilor optime a transformării. Din nefericire esenţa ei se apropie tot mai mult de punctul critic care nu mai garantează reînnoirea totală, nici măcar parţială.

Nu lăsa să se apropie de tine monstrul ce mistuie cele mai trainice simţiri ! Dar monstrul se pregăteşte pentru lovitura finală. Pulsaţiile care regenerează sângele făcând inima se bată, îşi pierd din intensitate şi aproape că încetează complet.

În clipa aceasta profetică, când este prinsă asupra faptului şi este luată pe sus de oamenii de ordine, Laura este stupefiată, concentraţia reactantului care produce stimulii pozitivi necesari în momentele vitregi se reduce la zero. Ea nu mai intră în vibraţia normală, ci rămâne înţepenită, atinsă parcă de un suflu de gheaţă.

Un coşmar este ca un ţânţar care îţi scapă atunci când vrei să-l prinzi imediat după ce te-a pişcat. Laura se trezeşte, un fel de eliberare spirituală se produce la comandă. Toate frecvenţele necesare şi suficiente pentru activarea energiilor pozitive şi vindecătoare se contopesc din nou în ea. Acum se vede mai singură decât oricând, ca un clopot ruginit aruncat în mare de o mână nevăzută.

Atotputernicul demon al panicii şi al plânsului, ocupându-se cu arestarea datornicilor insolvabili, nu-i mai poate da Laurei decat o singura instrucţiune: capitularea. *

Leadership: Imaginea personalităţii tale poate fi inclusă în condiţiile de utilizare a unei realităţi legate la sursa de alimentare a existenţei tale cu un "negativ al memoriei" ?

Te simţi învăluit de sentimentul traumatizant că eşti claustrat într-un teritoriu de netrecut? Te transformi într-un produs singular, personalizat după nişte coordonate ascunse? Starea ta sufletească corespunde cerinţelor care asigură obţinerea condiţiilor optime a transformării? Esenţa ta se apropie tot mai mult de punctul care provoacă efervescenţa lăuntrică?

Una dintre capcanele care te pot obstrucţiona ca potenţial lider, este imposibilitatea de a te concentra asupra a ceea ce nu cunoşti despre tine. Trebuie să-ţi pui imaginea proprie în acord cu acceptarea realităţii atunci când treci prin cele mai proaste pase, atunci când eşti obligat să experimentezi suferinţa ca variantă de testare a neprevăzutului. În felul acesta, în timp ce te închizi în tine însuţi la comanda verdictului de moment “vinovat”, leadershipul tinde să se deprecieze în generoasa lui reprezentare pe scena vieţii.

Prin leadership putem surprinde trăirile individuale ale omului cuprinse în infinita galerie a aspectelor realităţii şi relaţiilor pe care aceasta se sprijină, prin conectarea lui la prezent, trecut şi viitor, în funcţie de schimbarea de atitudine raportată la propria existenţă personală. Un negativ al memoriei este o pată neagră în capacitatea omului de a-şi crea destinul după semnificaţia pe care o atribuie vieţii, mai ales când simte că a pierdut controlul asupra a ceea ce i se întâmplă.

Degeaba te uiţi în oglindă şi îţi spui "o să reuşesc să mă arunc înspre viitor", dacă nu îţi aminteşti lecţiile trecutului care te-au ajutat să fii împăcat cu tine.

Văzut din afară şi dinlăuntrul lui, în funcţie de cele trei timpuri, în diferitele medii prin care trece, în diferitele situaţii de viaţă în care este pus, omul poate să capete un nou look lăuntric. Poate să capete o altă configuraţie de personalitate care să aibă în componenţa sa un propulsor mai puţin dinamic şi capabil de a produce marea abundenţă de energii creatoare.

Omul supus schimbării poate fi învăluit de atâtea contradicţii spontane, în special de sentimentul traumatizant că va rămâne claustrat într-un spaţiu inert, al imposibilităţii de a se ridica deasupra lui însăşi în momentele de disperare, de derută. El este supus încercării de a se alinia normelor realităţii externe, încât ajunge să se transforme într-un produs singular, personalizat după nişte coordonate nesigure, dar totuşi definitorii pentru leadershipul pe care îl va practica în continuare.

Singurul moment din viaţa ta când îţi dai seama cine eşti cu adevărat se produce atunci când imaginea personală devine sinonimă cu asumarea unei dezamăgiri iminente sau cu asumarea unei victorii proaspăt realizate.

Leadership: Dispui de calitatea de a te menţine suveranul propriului spaţiu interior, în varianta încercării de a te ridica deasupra suferinţei determinate de starea lucrurilor care nu se schimbă de la sine?

Dacă ai citit “Trilogia New York-ului”, probabil îţi aminteşti de acel personaj al lui Paul Auster, care inundându-se cu lucruri exterioare, afundându-se în ele până la ieşirea din sine, reuşea să exercite un minim control asupra acceselor sale de disperare. Plimbările îl ajutau să înţeleagă legătura care exista între interior şi exterior. Folosind mişcarea fără ţintă ca o tehnică de inversare, el putea să aducă exteriorul înăuntru, uzurpând astfel suveranitatea lăuntricului.

Leadershipul, ca şi aşteptările pe care le ai de la tine însuţi, trebuie să se ridice din zona populată de trăiri pozitive la care te raportezi în situaţia creată de circumstanţele noi în care te afli, atunci când rămâi singur cu tine însuţi, cu lucrurile de care te temi, cu lucrurile de care nu te poţi despărţi sau cu lucrurile de care trebuie să tragi mai tare.

Nu lăsa monstrul să se apropie de tine, nu-l lăsa să-ţi dea instrucţiuni ! Exercită-ţi controlul asupra acceselor sale de disperare. Urmăreşte latura realistă a vieţii tale pe câmpul de luptă dintre interior şi exterior, atunci când se dezlănţuie acea gamă largă de cauze şi efecte ce produc în tine o perturbare dăunătoare a simţurilor. Nu uita că momentele cheie îţi arată cine eşti cu adevărat.

Dacă vrei să câştigi lupta cu ceea ce nu poţi accepta la tine în raport cu lucrurile de care iei cunoştinţă prin experienţă, atunci rămâi fidel viziunii pe care o ai şi nu te lăsa distras de ceea ce este în urma ta.

Atunci când călătoreşti pe ruta de la interior - la exterior, când trebuie să te raportezi la realitatea prezentului, viaţa poate erupe în zonele cele mai sensibile, cuprinzându-le tumultos cu forţa de neînvins a firului subteran autentic a cărui rază de acţiune duce (când nu poţi să activezi în voie trăiri pozitive) la erodarea psihică, emoţională şi fizică.

Toate frecvenţele necesare şi suficiente pentru activarea energiilor pozitive şi vindecătoare se contopesc în tine prin identificarea completă a elementelor tale de continuitate: echilibrul, claritatea, discernământul, puterea viziunii, pacea profundă, optimismul şi puterea de a te ridica deasupra durerii.

Dacă vrei să-ţi consolidezi legăturile puternice cu elementele tale de continuitate, evadează din gaura neagră a universului tău lăuntric. Nu-ţi omorî cu propria amăgire impulsurile raţiunii şi considerentele etice.

Umilinţa de a fi învins este starea de spirit pe care ţi-o provoacă evenimentele din viaţa ta, configurată după ideea că oricât te-ai strădui să faci o schimbare până la urmă tot vei fi tentat să te complaci în indiferenţă şi inconsecvență.

Verifică evenimentele din zona ta de viaţă (cea mai lovită de schimbări) şi alege evenimentul la care ai dori să participi !

Suveranitatea lăuntricului semnifică existenţa unui centru de comandă în forul nostru interior (format în timp şi bazat pe principii etice, solide, stabile şi inflexibile), care interpretând evenimentele din exterior ne monitorizează şi controlează acţiunile. Dacă acest comandant suprem este coruptibil sau coboară ştacheta calităţii de om, atunci efectele sunt sau pot fi dezastruoase pentru noi.* Notă: Flawless (2007)"

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate