ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Tehnica inegalabilă a maestrului

On Februarie 26, 2010, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Fă din leadershipul tău o mare creaţie, adăugându-i acele efecte de „culoare” care să determine atingerea nivelului de performanţă dorit.

Te-ai întrebat vreodată care este dorinţa cea mai mare a unui artist?

Probabil dorinţa lui cea mai mare este să descopere tainele artei, ale picturii, şi să reuşească să cucerească privirile tuturor oamenilor.

Pentru a putea crea un tablou excepţional, atât de exact, atât de clar şi bine conturat ca o fotografie, pictorul are nevoie de multă inspiraţie şi de o tehnică aparte, superioară, fără cusur. Şi numai tablourile interesante demonstrează îndemânarea lui. Dacă privirea oamenilor nu rămâne animată de operele sale ca şi cum ar fi fost vrăjiţi, atunci el nu este un artist extraordinar, iar tehnica lui de lucru nu este inegalabilă.

Leadership: Îţi raportezi potenţialul de a-ţi demonstra îndemânarea la realizarea spectacolului prospectiv al artei, înlesnind acea înţelegere definitorie a ceea ce eşti printr-un "Hei-Rup" pus sub semnul unei valori de referinţă?

În inima unui adevărat artist zace o nesfârşită putere de creaţie, fiecare nou tablou este mai expresiv, mai frumos şi mai bine realizat decât celelalte. Arta lui are toate meşteşugurile şi toate eleganţele, îi place să aţâţe curiozitatea prin neprevăzut, uneori să înşele privirile prin jocuri de culoare şi iluziuni amuzante. "Hei-Rup" este deviza creării şi promovării unui concept de artă provenit din două particularităţi: experienţa de lucru în asigurarea calităţii şi experienţa unei emoţii care produce o stare „Wow de încântare plină de mulţumire.

Este aproape imposibil să ajungi la un nivel superior, să ai parte numai reuşite, dacă prin munca pe care o desfăşori nu devii în ochii tuturor oamenilor o excepţie - care să producă o „trezire” în mintea şi în sufletul lor. Valoarea ta este dată de capacitatea ta de a face progrese în domeniul în care activezi, şi în funcţie rezultatele pe care le înregistrezi.

Aşa cum un pictor, pentru a putea realiza efectele cele mai frumoase trebuie să dispună de o paletă complexă, care să nu se oprească la un număr restrâns de culori – tot aşa si tu, ca sa faci din leadershipul tău o mare creaţie, trebuie să-i adaugi acele efecte de "culoare" care să determine atingerea nivelului de performanţă dorit. Trebuie să-i dai o anumită strălucire leadershipului tău, un anumit luciu, pentru ca el să nu-şi piardă niciodată din farmec. Dar pentru asta trebuie să dispui de o paletă complexă de tehnici şi mijloace care să-ţi permită să obţii rezultatele cele mai bune.

Luciul este o necesitate pe care o cer formele relativ absolute ale unor noi imagini a "brandului" tău, prin cunoaşterea suprasensibilă a naturii tale creative, ca unică şi veritabilă cauză a tuturor proceselor de autoevaluare şi sociale ce formează obiectul de cercetare al ştiinţei pe care o cultivi. Accesorizând-o cu acea nuanţă pronunţată de gândire constructivă, care invită la originalitate, avantajându-ţi modelul de exprimare de sine şi reprezentându-ţi stilul.

Leadership: Îţi apreciezi adevărata măsură a valorii personale prin intermediul unui efect de "culoare" care voluminează tendinţele şi înţelesul unui concept de sine mai puternic?

Măsura talentului tău de conducere este dată de valoarea potenţialului tău de influenţă, acea generoasă porţie de magie, contribuţia concretă pe care o aduci în scopul exercitării cât mai benefice a autorităţii tale. Cu cât deţii o tehnică mai bună de conducere, cu atât vei puncta mai mult, cu atât va fi mai mare ranking-ul tău, putând astfel a te menţine la înălţimea performanţelor tale.

Efectul de "culoare" care voluminează tendinţele şi înţelesul unui concept de sine mai puternic este dat de experienţa alinierii tale la o diversitate de elemente, abordări, stiluri şi teme de largă circulaţie în mentalul colectiv al celor din jur, conform rafinamentul de a mânui situaţii mai subtile şi a rafinamentului de a parcurge cu demnitate un destin artistic.

Dezvoltarea unei tehnici de conducere care să vină în întâmpinarea necesităţilor organizaţiei şi personalului ei este una din caracteristicile cheie ale unui manager. Şi managerii sunt nişte artişti, în modul în care îşi exercită activităţile, în modul în care îşi conduc organizaţiile. Însă foarte puţini deţin o tehnică inegalabilă de conducere ca cea folosită de Jack Welch, nu-i aşa? Puţini reuşesc să-şi menţină organizaţiile în top pe timp de criză cum a făcut-o Lee Iacocca, puţini au reuşit să-şi transforme organizaţiile într-un gigant financiar cum a făcut-o Bill Gates, prin urmare puţini pot fi consideraţi maeştri în domeniul conducerii.

Vestea bună e că, aidoma unui pictor, nu neapărat talentul îl poate ajuta pe un individ să ajungă excepţional în postul de conducere pe care îl deţine. Ci tehnica pe care şi-a dezvoltat-o în timp, pe care o exersează şi o foloseşte mereu. Dacă tehnica lui de conducere va fi eficientă, şi el va fi excepţional, atunci şi compania sa va fi excepţională.

Există o regulă în leadership care se învaţă mai puţin din cărţi, ci mai mult din exerciţiile cotidiene, cu micile sau marile succese sau eşecuri. Uneori durează mult, alteori mai puţin, să-ţi ridici nivelul până la rang de artă. Ceea ce contează însă foarte mult nu este atât autoevaluarea, cât evaluarea din partea celorlalţi mai „mici” sau mai „mari” decât tine.

Valoarea de referinţă a unui lider reiese din destinul excepţional cu care se mândreşte un artist după expunerea celor mai deosebite creaţii într-o singură matrice recognoscibilă şi inconfundabilă numită "redimensionarea realităţii interioare".

Important pentru cei ce aspiră la a deţine arta leadershipului este faptul că aceasta are un caracter personal şi este inimitabilă.

Tehnica inegalabilă a maestrului se poate reprezenta printr-o combinaţie de trei orientări: producerea de valoare în folosul unei sugestivităţi rafinate, autoevaluare prin însăşi imaginea aflată în centrul atenției generale şi evaluarea performanţelor dobândite prin străduinţa atingerii unui maximum de expresivitate din varii teme existenţialiste.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us