ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

The Eyes Of Truth

On Iulie 07, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Fii gata să scoţi iveală toate calităţile pe care le-au şlefuit rezultatele experienţelor tale sub înrâurirea unui simbol al Creaţiei.

Viaţa mea se desfăşura pe un drum în furtună, reflectându-se parcă în spargerea de stânci a valurilor mării sau în întinderile de zăpadă de pe munţii cei mai stâncoşi, apropiată de perfecţiunea construcţiei unei intrigi din care orice scriitor ar fi putut dezvolte o adevărată aventură, o nebunie a victoriei împotriva timpului petrecut în alt context. Eram o adaptare dinamică și palpitantă a unei poveşti care bate filmul din care, desigur, nu lipsea iluzia iubirii.

Totul părea desprins dintr-un roman în care personajul principal caută să se destăinuiască destinului, iar destinul îi răspunde: „Ţi-ai jucat bine rolul, dar ai uitat că eu sunt regizorul”.

Dincolo de rememorarea unei vieţi inedite stă frumuseţea sufletului care a ştiut s-o preţuiască sub incidenţa unui cod de acces spre o altă realitate, una împlinită de un “instrument” optic ce formează imagini reale, un simbol al credinţei, al spiritului şi al veşniciei.

Un scriitor îşi creează propriul univers narativ, pe care apoi, îl respectă ca atare, sau îl dinamitează, într-un fel sau altul. Dar numai Ochiul, îndreptat numai către slava lui Dumnezeu, uneori mai plin cu noapte decât cu zi - ca într-o lucrare suprarealistă de Igor Morski, poate să vadă cele mai fine detalii, să perceapă ordine în aglomeraţia sau dezordinea parcursului meu spre înălţimi cutezătoare.

Leadership: Principalul tău mod de a-ţi înțelege rostul este de a introduce pretutindeni în viața ta ideea de „Ochi” care te trag înspre înăuntrul unui personaj plin de forță?

Încă de pe atunci aveam unele semne sigure ale faptului că viitorul meu se va orândui încetul cu încetul, destul de bine, fără pretenţia de a mă arăta disponibil în căutarea unui răspuns bine gândit la întrebarea: "Ce se va întâmpla probabil?"

Iar Ochiul, această cantitate de autoritate divină pe care doar faptele măreţe o cuprind şi o promulgă, obişnuit cu o prezenţă intelectuală activă, era pregătit pentru orice idee nouă, gata s-o ia în considerare şi s-o aprecieze încă de la prima aruncare a privirii asupra ceasului. Sub reflectarea unui mister infinit, făceam o călătorie suprarealistă la capătul căreia avea să aibe loc o întâlnire explozivă, și, totodată o descoperire.

Dezvoltarea personală, strâns legată de modul cum te descurci atunci când eşti înconjurat de un ocean imposibil de străbătut, reconstituie portretul unui personaj de mare forţă, împlinit nu prin căderi repetate în timpuri de eșec, nici prin libertatea de a zbura peste prăpastiile ce-i stau înainte. Ci prin revelaţia și starea sufletească cuprinse în semnificaţia unui simbol al sensului vieții.

Mereu am simţit acea chemare a întinderilor ce mi-au fost interzise, o avertizare împotriva marilor adevăruri ale Creaţiei, dar şi satisfacţia unei libertăţi fără reguli, tras într-un spaţiu care nu are nimic comun cu lumea asta. Fapt pentru care un artist ar fi putut glosa pe tema miracolului facerii omului.

În domeniul ideilor, ca şi în viaţă, noul se răspândeşte destul de lent, în felul în care artistul transformă nespusul într-o imagine care exprimă emoţie, dovada măsurii de a fi condus de o forţă a cărei origine extrinsecă nu o sesizează. Pentru că în faţa lui se derulează mereu un decor superb, a cărui imensitate nu poate fi exprimată de cuvinte, ci doar de simţuri, culori, nuanţe, senzaţii și expresii.

Leadership: Caracterul tău predominant se remarcă prin dobândirea unei încrederi permanente într-o legătură intrinsecă cu un simbol al Creaţiei care arată că omul se poate conecta cu Universul?

Simţeam acea formă elementară a contrastului dintre perspective, culori, vederi şi principii, numit Mega Contrast, turned into the delirious fantasies of a mind raging against the dying of the light. Nu încape nicio îndoială că Ochiul, aflat pe aceeaşi lungime de undă, îşi modifica puterea de refracţie, îşi răspândea prezenţa înăuntrul meu, dar cu o tentă de capricios.

Forţa lui spirituală pătrunzând treptat, tot mai adânc şi mai adânc în diferitele situaţii din viaţa mea, pentru importanța acordată valorilor drumurilor optice ale diferitelor raze care mă urmăreau peste tot, figurează pe o hartă a cărei amprentă milenară hrăneşte sufletul, dar obligă creierul să ceară informații despre misterul divin.

Când viaţa îmi trezea nedumerire, când aproape îmi consumasem toate forţele, am simţit existenţa luminii, am preluat din nevăzut o undă energetică pe care o conştientizam numai prin simţuri, în stări, în senzaţii, sentimente şi nu poate fi explicată raţional.

Mă izbeam de ceva asemănător sensibilităţii artistului care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie după pretenţiile atribuite intrării ilegale într-un imaginar al concepţiilor preştiinţifice. Era o formă nouă de răspuns la stimulii de ordin esoteric, ceva după care am tânjit întotdeauna, o pretenţie pornită de jos, dar urcată spre cele de necuprins, care se numeşte dreptul regilor.

Dreptul regilor este acel fragment din simfonia leadershipului reprodusă printr-un gradual proces de auto-convingere că ceea ce crezi este real și că ceea ce ți se întâmplă este prea frumos ca să fie adevărat.

Voiam să fiu o prelungire a Ochiului, marele vrăjitor din spatele cortinei, o enigmă atât timp cât ea nu este un dat general-valabil, dar care îşi răspândeşte cu putere razele în spaţiul infinit, scăldând întregul pământ în lumina sa atotputernică. Voiam să adaug din profunzimea experienţelor mele efectul, misterul divin, pentru care toate par altceva.

În finalul filmului "Now you see me 2", magicianul Thaddeus Bradley aprinde o lumânare: „A vedea înseamnă a crede, dar este acesta adevărul?”

Depinde de punctul vostru de vedere. Există un singur lucru în care cred: ochi pentru ochi. Este jocul vostru, jucaţi-l aşa cum vi se potriveşte. Când veţi scoate la iveală toate atuurile, toate calităţile pe care le-au şlefuit rezultatele experienţelor voastre, şi sigur veţi face asta, voi fi acolo, aşteptându-vă. Pentru că, fiţi atenţi la cuvintele mele, veţi primi ceea ce vă este destinat, în moduri în care nu v-aţi aşteptat. Dar pe care le meritaţi, pentru că există un singur lucru în care cred: Un scop mai înalt.

Jocul pe care adevăratul lider îl mânuieşte cel mai bine este o versiune a poveștii în care este implicată acea minimă fărâmă de sclipire a glasului conştiinţei care tinde să reacționeze conform unei influenţe supranaturale.

The Eyes Of Truth este acea proprietate a minţii și a sufletului de care nu te poți rupe, de care nu știe nimeni și de care ajungi să nu te mai saturi în momentul când știi că fără ea nu ai mai putea fi atât de convins de puterile tale.

În adâncul tău știi că ești dependent de ceva mai înalt și nelimitat care te protejează, te ghidează, te învaţă foarte multe lucruri şi te obligă să le aplici la un nivel avansat. Până într-o zi când vei fi pregătit să fii parte a „Ochiului”.

* Notă: Enigma - The Eyes Of Truth

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us