ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Time Flies

On Ianuarie 27, 2016, in Leadership S4-Quartz, by Neculai Fantanaru

Găseşte o explicaţie a modului cum te-ai format în orizontul necesar al autenticităţii, eliminând îndoielile cu privire la ceea ce trebuia să fii și nu ai fost.

Îmi încep ziua prin a-mi aminti ce am făcut ieri, în încercarea de a înfrunta acea voce interioară care nu-şi găseşte calea de pătrundere într-un ciclu nou de transformări. Un răspuns se tot repetă de-a lungul acestor reflecţii, dar este prea incoerent ca să poată fi aliniat unei învăţături morale.

Răspunsurile vagi captează momentele cheie, trezind instantaneu cheful de detecţie al unui "uncertain outcome". Ele mă introduc degrabă înlăuntrul fenomenelor de neînţeles, izvorâte dintr-o gândire pre-ştiinţifică. Tomorrow is calling, iar eu încă îmi târâi paşii printr-un soi de consecinţă a unor interacţionări virtuale cu ceea ce mi s-ar potrivi şi m-ar identifica în momentul trecut.

Tentaţia spre zona misticului, mesajul codat căruia trebuie să-i găsesc cheia de decodare, poate fi concluzia acestui important reper de orientare printre aspecte neclare şi informaţii derutante. Aidoma unui artist pasionat pentru arta lui, pe care o vrea ridicată la un înalt nivel de măiestrie, încerc să caut resorturile puternice ale propriului Eu, prin intermediul concepţiei privitoare la alcătuirea unui rost în lume. Memories can be taken away.

Nu ne-a spus oare scriitorul Maurice Leblanc că, în fond, viaţa însăşi este trăită într-un fel de rezumat, cu furtunile şi măreţiile ei, cu monotonia şi diversitatea sa. Şi iată de ce, poate, gustăm cu o grabă febrilă şi o voluptate cu atât mai intensă această scurtă călătorie, al cărei sfârşit se întrevede chiar din momentul în care începe.

Bine sau rău este să găsesc un loc în timp care să mă zguduie puţin, cum numai o putere dumnezeiască poate. Într-o altă formă decât cea obişnuită, una folositoare eliberării de imperfectul din mine şi din preajma mea. Ceea ce pare a fi un conflict intrinsec se dovedeşte de fapt o rătăcire la întâmplare, o confuzie a minții, un haos sufletesc, un "walking on an endless lane", antrenând o accelerare a zonelor de umbră şi vulnerabilitate.

Trebuie să mă introduc constant în ele, să reuşesc să le stăpânesc, să le folosesc in avantajul meu. Dar la fel cum un comediant mediocru îşi controlează inflexiunile vocii fără să-i pese de ceea ce exprimă, urmărind efectul asupra publicului cu o temătoare trufie, nici eu nu reuşesc să mă debranşez de la metehnele zilei trecute, decât printr-o dispoziție care seamănă unei distrageri de la ceea ce trebuie să cred.

Leadership: Te îndepărtezi de la ceea ce ai fost condiționat să fii, îndreptându-te spre cine îți amintești că ai fost?

Parcurgerea unei succesiuni de aduceri aminte este, în primul caz, o explicaţie a modului cum te-ai format în orizontul necesar al autenticităţii. Iar în cel de-al doilea, este o metodă de autocritică la adresa poziției tale faţă de ceea ce ți-a scăpat, faţă de ceea ce nu știai despre tine în ambiguitatea unor situații care au obstaculat realizarea răspunderii.

Ain't nobody that can buy me peace of mind. Strania călătorie este, în felul care mi-o închipui reflectând la momentele de viaţă, un transfer de experienţă în teritoriul unei obsesii derutante, o grea lovitură dată prezentului - numită "I can never move away from who I was", pe care o învârte neîncetat roata timpului.

Uneori ziua de ieri, căruia timpul îi estompează şi îi şterge detaliile cele mai fine, este asemenea unei călătorii: începi să o înțelegi cu adevărat abia atunci când s-a sfârşit. And the future is uncertain, just like yesterday.

Leadershipul, aducând o confirmare elocventă identităţii condiţionate de o cunoaştere care îți dă răspuns la întrebările ce te preocupă, poate avea ca punct de forţă concluzia acestui important reper de orientare printre aspectele neclare şi informaţiile derutante din tot ceea ce ai fost, raportate la ceea ce ai devenit.

Un om cu calități de lider se îndepărtează de la ceea ce a fost condiționat de împrejurări să fie, îndreptându-se spre cine îşi amintește că a fost. Este singura cale de a se corecta și de a-şi depăşi starea de inferioritate (necunoaştere + incertitudine) sau starea de inadecvare care îl încearcă atunci când se găsește în faţa unei uși închise, a unei gândiri contradictorii.

Din acest motiv una din semnificaţiile atribuite expresiei „Dragons that I used to chase / Tease me from inside” este aceea de a nu cădea victimă propriilor tale îndoieli cu privire la ceea ce trebuia să fii și nu ai fost, având repercusiuni asupra a ceea ce ai devenit.

Frământările născute din intensificarea exploatării momentelor trecute, ele însele legate mai degrabă de aparenţe decât de esenţă, sunt seminţele unei stări de repaus aflată într-o descompunere a cărei densitate de semnificaţii are expresia unui transfer leneş de concluzii pripite.

Time Flies scoate în evidenţă acea formă de a te cunoaşte prin reflectarea la o serie de aspecte pe care de multe ori le treci cu vederea. Ai grijă ce descoperi la ziua de ieri înainte ca timpul să-i estompeze detaliile. Ele pot fi dovezi ale unei continuităţi permanente sau ale unei rupturi de ceea ce te-ai învățat să fii.* Notă: Vaya Con Dios - Time Flies

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us