ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Transformare Totală

On Aprilie 06, 2016, in Leadership Magic, by Neculai Fantanaru

Remodelează-te creând un spaţiu fertil de auto-analizare, din care să reiasă diferenţa clară dintre ceea ce este autentic și ceea ce percepi în mod limitat.

Simţeam că doresc să trăiesc pentru o versiune nouă a fanteziei ce palpita în mine, ademenitoare prin tendinţa de a mă afla peste tot şi nicăieri, trăind experienţa unui personaj de care nu mă mai puteam desprinde. Un shadow, asemenea unui Casper - the Friendly Ghost - ce trebuie să distrugă spiritele bântuitoare ieșite din underground pentru a-i opri misiunea. Este o artă să ştii să te integrezi în decorul unui spațiu-timp circumscris realului nedeterminat, fantastic, prin promovarea unei cooperări mai apropiate între artist și creaţia lui.

Dorinţa aceasta veselă, fără seamăn, atrăgătoare prin suspansul şi misterul pe care doar poveştile ştiu să-l transmită, eu fiind în pielea celui de dincolo de graniţele acceptabilului, s-a trezit în mine când am intrat pentru prima oară în universul secret al unui thriller cu o complexitate epistemică ridicată, menţinut de greutatea ficţiunii de prima clasă.

O luasem înaintea tuturor faptelor mele, înaintea fiecărei dorinţe care mi se opunea, înaintea fiecărui vis, înaintea fiecărei clipe care-mi alimenta rostul vieţii. Prin intensitatea experienţei de prelucrare a invizibilului, dominând orice Ars combinatoria, favorizam actul de înființare al noului realism într-un mult aşteptat "episod următor".

Leadership: Consideri că recunoașterea progreselor tale în studierea underground-ului pe care îl dezvolţi ar putea fi subliniată mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare al unei monitorizări din afară?

Imperioasa motivaţie de conştientizare a unor contexte de dispariţie din realitate şi integrare în decorul atipic al unui spațiu-timp, din alte unghiuri de abordare a complexei mele personalităţi, ar fi putut sa coloreze sentimentul că m-am descoperit într-un anumit sens: eu însumi eram creaţia mea.

Să ne amintim ce-i spunea chirurgul Lamartiniere regelui Louis al XV-lea, analizând bucuria şi suferinţa acestuia, încercând să-i găsească un remediu, un mijloc de apărare împotriva plictiselii:

- Sire, cumpăniţi bine la ce vă spun acum. A fost odată un rege foarte inteligent, pe nume Sardanapal, tot atât de inteligent ca şi Maiestatea Voastră, cu toate că a trăit cam cu vreo două mii opt sute de ani înaintea ei. I-a plăcut viaţa şi a avut grijă s-o folosească bine. Ştiu că a căutat amănunţit mijloacele de a exersa corpul şi spiritul la descoperirea plăcerilor celor mai puţin cunoscute. Ele au dus la un singur rezultat: transformarea totală.

Un singur fel de plăcere nu-l experimentase regele Sardanapal, şi l-a păstrat pentru la urmă: plăcerea de a arde pe rug împreună cu bogăţiile lui. Este şi asta un fel de dispariţie.

Underground-ul pe care îl dezvoltă un om este asemenea înfățișării unei scene din viaţa sa într-o reprezentare de ansamblu: mai întâi trebuie să potriveşti nuanţa popriei creaţii la o poveste de acţiune cu eroi de legendă, apoi trebuie să monitorizezi secvenţele principale şi elementele cheie prin prisma unei priviri secundare care percepe lucrurile din perspectivele cele mai neobişnuite.

Leadership: Poţi să-ți construieşti personalitatea sub formă de răspuns la întrebarea: „în ce fel te-ai surprins în propria ta creaţie”?

Misterul şi suspansul, dus până la cote extreme, creează sentimentul că te pierzi de tot într-o poveste interesantă, deconectându-te de lumea reală. Însă trebuie să cunoşti clar limitele până unde poate să se întindă misterul şi suspansul.

Leadershipul, conform zicalei “Niciun om nu a urmat cursurile artei de a trăi, până ce nu a fost ispitit de capriciile neînţelesurilor ei ”, constă în îmbinarea, după posibilităţi, a acelor stiluri de gândire şi idei necesare pentru crearea unui spaţiu fertil de auto-analizare din care să reiasă diferenţa clară dintre ceea ce este autentic și ceea ce percepem în mod limitat.

Socrate spunea că secretul schimbării este de a-ți concentra toată energia nu asupra luptei cu ce e vechi, ci asupra construirii noului. Reformulând și completând, putem spune că leadershipul este un produs al backgroundului în care sunt încorporate toate încercările de a te regăsi în altcineva, cu scopul de a te respinge sau de a te accepta la aflarea necunoscutelor din ecuaţia noului.

Fiecare om îşi caută transformarea, într-un fel sau altul, şi o găseşte în altă parte decât unde şi-ar fi putut închipui. Pentru a vedea dintr-un loc ascuns animaţia tabloului numit viață, omul îşi construiește identitatea în cuprinsul unei lumi imaginare, desprinsă din filme sau din cărţi, ca remediu împotriva plictiselii de a se situa în perimetrul obişnuitului.

Deseori personalitatea unui lider se construieşte sub formă de răspuns la întrebarea: „în ce fel te-ai surprins în propria creaţie?, conţinând o descriere a valorilor unei imagini-inversate a fiinţei sale, din care se poate naşte senzaţia de apartenență la un alt story, la un alt prezent și viitor, la un alt personaj.

Creaţia din care este alcătuită existenţa omului cere o concentrare a propriilor gânduri, intenții și senzații într-o direcţie întâmplătoare, dar unică prin expresivitatea cu care transmite o ştire de ultima oră, apreciată de „cititori”.

Transformare Totală este consecinţa depăşirii graniţelor acceptabilului, prin „dispariţia” si plasarea ta într-un real ce poate reprezenta promisiunea unui alt soi de revedere cu tine însuţi.

Întotdeauna în demersurile propriilor tale căutări şi formări vei fi condus de vectorul „shadow” al personajului de care nu te mai poţi desprinde.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us