ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Un memento al omului destinat lui însuşi

On Februarie 06, 2021, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Fii expresia experienţei de a avea propria lume, înainte să poți controla o serie de idei cu curgere liberă, fără limitări.

Am ajuns acasă, mi-am făcut ceva de mâncare. Eram pe punctul de a-mi exersa skillurile de gătit, când deodată am zărit pe o farfurie de alături doi ciorchini de struguri cu boabe din acelea mari, gustoşi, suculenţi, aromaţi, fragezi. Propunerea aceasta, venită din partea unui gust mai atrăgător, apetisant, pronunţat, a fost mai convenabilă decât alternativa unui hamburger făcut la repezeală, totuşi destul de bogat în carne, deci având un conţinut relativ de proteine, binevenit pentru un atlet de cursă lungă.

Priveam strugurii cu nesaţ, măsurându-i din priviri cu poftă, după însuririle dorinţei atipice de a gusta dintr-o experienţă unică, mai dulce, mai suavă, mai liniştitoare, chiar dacă această experienţă de a-mi potoli foamea semăna destul de bine cu posibilitatea de a gusta dintr-o sursă semnificativă de fructoză și glucoză, adică zaharuri ușor de asimilat de către organism care pot fi ușor transformate în grăsime.

Aşadar, am avut de ales între un hamburger cu cartofi prăjiţi şi un fruct cu un conținut bogat în vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici. De asemenea, nu am încercat să trag concluzii pripite, să atribui cauzalitatea unor lucruri care n-au nicio legătură cu prezenţa mea într-un spaţiu multifuncţional, ci am încercat să simt doar acea rupere de lumea cotidiană, şi să o amplific până la a se transforma în fericire, să simt acea libertate pe care nu ţi-o dă decât sentimentul de voie bună şi libertate absolută.

Am ales strugurii, evident. Nu ştiu de ce, poate din cauza lenei de a mai găti la ore târzii, sau poate din cauza dorinţei de a mă simţi mai plin de energie, deoarece zaharurile conținute de fructe, în general, conferă energia necesară organismului în mod natural. Tot atunci, mi-a venit ideea să găsesc, ca fapt justificativ, reţeta unui preparat trecut de mine în lista experimentelor culinare, să slujesc cu folos unui mic artificiu bucătăresc, ba mai mult, să născocesc alte reţete, alte probe de îndemânare cărora să le dau numele meu şi, astfel, să-mi simt numele impregnat în gustul unei trufandale descoperite întâmplător.

Leadership: Atitudinea ta poziţionată într-o direcţie stimulativă este o încercare de a depăşi orice limitare a ideii de cauzalitate obiectivă pe toată durata experienţei de a exista ca fiinţă ce-şi doreşte să afle mai multe despre sine?

Bineînţeles, trebuie să reflectezi la orice mic aspect al cauzei care te provoacă la gândire. La un moment dat, mi-am spus că un gust mai bun decât altele nu mă face să mă simt un altul, mai bun sau mai rău, ori mai diferit de ceilalţi oameni. Sunt acelaşi eu, doar puţin mai îndulcit de un gust natural.

Şi cred că aici voiam să ajung, în lumina unei taine care şi-a creat efectul la prima săvârşire. Orice gust depinde de o simţire pe care o cunoşti doar trăind-o personal, pe care o poţi umple apoi cu un conţinut reprezentativ de gândire, aflat la îndemână, şi care te detaşează de toate noțiunile referitoare la identitățile tale anterioare, de amintirile pe care ţi le procură sentimentul de "acasă".

La urma urmei, poate că actul de a gândi este asemănător cu abilitatea de a gusta dintr-un strugure la ore târzii: se exprimă prin modalităţile extrem de variate de a face posibilă legătura dintre ceea ce se petrece în interiorul tău și ceea te lasă cu un gust dulce (foarte important pentru calmarea și întărirea Qi-ului și sângelui).

Iar dacă mi-aş dori să fiu mai bine înţeles, să simt acea încredere acordată cuvintelor mele, ca să pătrund mai uşor în spaţiul dintre momentele în care îmi pun gândurile în ordine, atunci aş încerca să gândesc mai mult în termeni de cooking: să-mi folosesc măiestria de a îmbina arome, gusturi și texturi, pentru a obţine o nouă nuanţă de bun gust, o senzaţie complet nouă de delicateţe şi rafinament.

A fi expresia experienţei de a avea propria lume înseamnă să recunoşti oportunitatea de a reflecta asupra unei situaţii de viaţă, în lumina feedbackului primit din partea propriei formaţiuni de reprezentare a unei realităţi percepută printr-o stare de suflet (sau prin imaginea a ceea ce eşti dincolo de toate aparenţele).

Rămâne ca tu să reflectezi asupra experienţei de a savura un moment de profundă satisfacţie, printr-un Remisthesyon, o conştientizare a nuanţelor şi multiplelor laturi ale construcţiei tale interioare, o aspiraţie spre sursele augmentate ale realităţii din care îţi sorbi tacit cuvintele, seninătatea, gândirea, energia pozitivă. Iar asta înseamnă să extragi semnificația înţelegerii şi a cunoașterii suprasensibile, operante, folositoare, din tot ceea ce ţi se întâmplă, din miezul trăirilor tale, din individualitatea ta, atunci când prepari ceva neobişnuit din ceva dulce.

Cu siguranţă vei simţi nevoia de iluminare a minţii în acord cu ideea de a folosi ceva ce nu i-ar da nimănui prin cap să utilizeze într-o astfel de rețetă de ingrediente simple: darul de a transforma o persoană căreia nu îi plăcea să stea în bucătărie într-o persoană pasionată de acel loc.

Un memento al omului destinat lui însuşi pune în prim plan consecinţa unei experienţe pe care a trăit-o prin natura ta într-un cadru îmbietor, într-un moment când nu ai avut resursele necesare să explorezi și alte explicaţii cu privire la ceea ce ţi se întâmplă sau la ce te înconjoară în viaţa reală.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate