ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Un prim-plan al unui fundal plin de simţire

On Martie 29, 2021, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Fii pregătit să dai un sens nou modului de a te simţi, în baza unei experienţe care produce modificări de durată în relaţia dintre ceea ce te conţine şi ceea ce te respinge.

Mă întorc spre casă, chiar dacă sunt încă departe de locul care îmi oferă întotdeauna căldură sufletească. Din fericire, ploaia s-a oprit la timp, altfel m-aş fi întors cam leoarcă acasă, fapt ce ar fi prefigurat o stare emoţională neconfortantă, un soi de frământare în labirinturile unei minţi care se îndoieşte adesea de trup, nemaigăsindu-şi nicăieri impresionare.

Este şi asta o normalitate meteorologică, pe care mi-aş dori s-o ignor pe cât posibil. Parcă aş fi al nimănui, în mijlocul pustiului, dar important este că mă am tot timpul pe mine în mijlocul gândurilor mele. Să pot să mă contopesc cu mine, să uit de aşteptările celorlalţi, încât sistemul de acţionare al corpului meu fizic, aflat în mişcare, să capete amplitudinea unui sistem dinamic pulsatoriu aflat la originea unui optimism gnoseologic. Cât de sublim sunt sugerate trăirile mele în vederea exprimării unui punct de vedere personal !

Or în fiecare pas pe care-l fac, oarecum grăbit, apăsat, spornic, se simte acea trăsătură a omului care îşi permite armonizarea cu natura şi cu totul din jur. Dar, mai mult decât atât, se simte acea distincţie a omului care ştie să fie demn şi care îşi impune respectul prin acea atitudine de deschidere creativă capabilă să exprime noi perspective de observaţie asupra vieţii.

Leadership: Tu poţi să redai ce conţine interiorul tău prin prisma a ceea ce se întâmplă în exteriorul tău, luând în considerare o acţiune care te face să vrei să trăieşti mai intens un moment care nu mai trece?

Observaţiile acestea sunt suficiente pentru a mă face înţeles. Încă se simte vântul cum bate dinspre apus, s-a făcut frig, tot mai frig, iar paşii mei nu lasă nicio urmă pe străzile umede. Cred că orice pas nu este cu nimic mai presus decât vântul pe care îl simţi cum te pătrunde până la oase, făcându-te să tremuri puţin, dar sigur uiţi de el imediat ce intri undeva la căldură.

Iată. Am ajuns acasă. Chiar dacă ploaia mi-a oferit noi perspective de a privi și a înțelege arta stradală, unde liniştea şi întunericul se constituie într-un fel de realism spontan, al tratării tematicii sociale printr-o cromatică mai rece, totodată ea mi-a furnizat o lecție adâncă: o stare care este temporară poate dura mai mult decât una care este permanentă.

Starea care te traversează când eşti singur cu tine însuţi depinde de modul cum îţi înţelegi propria persoană în relaţie cu o acţiune care te face să vrei să trăieşti mai intens clipa în care timpul încremeneşte.

Da, consider că există un fel de profunzime ascunsă în fiinţa mea, ce nu iese la iveală decât în preajma gândurilor pe care mi le făuresc singur printr-o focalizare eficientă asupra trăirilor care m-au condus acolo unde mă aflu.

Sunt poate un om care a știut să desprindă din încâlcita și varietatea preocupărilor sale de moment, direct și simplu, o trăsătura de profunzime ascunsă: sinceritatea de a fi eu însumi, sinceritatea de a spune exact ce simt chiar și în cele mai discrete momente.

Leadershipul este sinceritatea de a mă vedea aşa cum sunt şi de a mă accepta cu tot ce însemn eu, rămânând aceeaşi, în fiecare moment în care nimeni nu este cu ochii pe mine.

Un prim-plan al unui fundal plin de simţire aduce în prim plan înţelegerea pe care şi-o oferă omul în momentul când este singur, fără să se auto-suspende într-un prezent care se scurge rapid, ci punându-şi toată capacitatea de reflecţie în sprijinul nevoii de a se cunoaşte mai bine pe sine însuşi.

Pe această cale, este bine să nu uităm cuvintele scriitoarei Adela Toplean: "Va fi mereu o luptă între ceea ce te conține (cu deriva ta interioară cu tot) și ceea ce te respinge (orizontul lumii celorlalți).”

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate