ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Un suflet prins în plasa timpului

On Septembrie 27, 2011, in Leadership Total, by Neculai Fantanaru

Dezvăluie oamenilor adevărata natură a caracterului tău, administrând corect calităţile pe care ei le aşteaptă de la tine.

Sfârşitul filmului „Meet Joe Black (1998)” este foarte bine realizat. Susan Parrish, fiica miliardarului William Parrish, îl priveşte pe Joe Black cum se îndepărtează în zare alături de tatăl ei. Se grăbeşte să-i ajungă din urmă. Ajunge la podul care făcea legătura cu proprietatea tatălui ei.

Şi, dintr-o dată, Joe îşi face apariţia. Era singur. Părea că nu ştia unde se află, îşi întorcea privirea în toate părţile.

Susan se apropie de el. Îl priveşte cu atenţie. Ceva nu era în regulă. O îndoială vagă, totuşi perceptibilă, îşi deschisese drum în inima ei, ducând la sporirea sentimentului de nelinişte şi incertitudine.

- Unde te-ai dus? îl întreabă ea cu o licărire de teamă în suflet.

- Nu ştiu... M-ai înţelege dacă ţi-aş spune că nu cred că voi şti niciodată?

Un alt om, se simţea, incontestabil, în Joe. Lucru care îi provoca lui Susan un fel de nostalgie după vechiul lui fel de-a fi, dorinţa de a regăsi ceea ce îndrăgise în aşa măsură la el, la personalitatea ce o reprezenta el.

Prinţul Întunericului îşi luase rămas bun de la lumea aceasta. În locul lui apăruse adevăratul Joe.

Leadership: Exersezi acceptarea a tot ce ţi se întâmplă în cazul în care nu îndeplineşti condiţia de raportare la un spațiu limitat de explorat?

Trecerea spre o nouă realitate a dus la o serie de modificări de echilibru în universul sufletesc al lui Joe Black. El se afla la graniţa nesigură dintre realităţi. Se afla într-un anume loc, fără să ştie cum a ajuns acolo. Şi nu era vina lui că nu-şi amintea nimic.

Cineva spunea că nimic nu se judecă mai fugitiv decât firea omului. Susan l-a acceptat pe adevăratul Joe în viaţa ei, datorită calităţilor lui afective şi emoţionale - însuşiri esenţiale ale caracterului său, şi fiindcă întreaga lui fiinţă radia acea căldură sufletească, tainică, acea frumuseţe interioară proprie omului care poartă în sine nu doar un farmec aparte, ci şi un anume magnetism, dublat de o mare fineţe.

Schimbările excepţionale prin care treci până la un anumit punct de apropiere sufletească sunt caracteristicile întâmplătoare ale împrejurărilor care te-au dus la acele gânduri şi simţuri aparţinând condiţiei de rătăcitor în lumea altora?

Un spațiu limitat de explorat este reprezentat de acel nivel al realităţii posibil revelabil numai prin acceptarea aparenţelor dincolo de experimentarea amăgirilor, nostalgiilor şi împlinirilor eferente. Când te-ai decis că vrei să cunoşti pe cineva, el poate să devină centrul lumii pe care tu însuţi ai creat-o dacă ai potențialitatea de a deveni o răscruce a două trasee: o călătorie de poveste şi un destin de sacrificiu.

Leadership: Cum se realizează orientarea ta în întunericul unei realităţi care-şi caută o ţintă sugestivă?

Leadershipul poate fi surprins într-o poveste, în parte ca o succesiune de întrebări fără răspuns, un cumul de plusuri şi minusuri care, la finalul a ceea ce cauţi, răbufnesc şi îşi dezvăluie o faţetă la care în nici un caz nu te-ai fi gândit. Astfel eşti determinat să-ţi reconsideri poziţia faţă de ceilalţi oameni, faţă de tine, faţă de viitor, privind totul dintr-o nouă perspectivă.

Pe scurt, în finaluri imprevizibile se ascunde un amalgam de gânduri, idei şi întâmplări, care se cer a fi devorate cu puterea minţii şi a inimii, punând accentul pe felul în care te pot ajuta posibilităţile lor de a se manifesta ca factor activ în procesul de formare a personalităţii în viaţa de zi cu zi.

Poţi supravieţui în realitatea pe care n-o înţelegi doar sporindu-ţi potenţialului de a te adapta la "neaşteptat".

Aici luăm în vedere apropierea de o altă lume, diferită, deci potenţial ostilă, pentru că nu cuprinde nicio certitudine a întoarcerii la trecut. Ea trebuie explorată şi înţeleasă ca exponent al unei deveniri ce judecă paşii clipei ce trebuie să dispară, dar rămâne unică.

Orientarea ta în întunericul unei realităţi care-şi caută o ţintă sugestivă, pusă pe seama unei încercări izbutite de a recunoaşte valoarea adevăratului potenţial al oamenilor din jur, se concretizează într-un produs de existenţă nefalsificabil potrivit pe de-a întregul structurii tale psihice-emoţionale.

Nu poţi să descoperi latura nevăzută a omului dacă nu eşti pregătit să înţelegi adevărul pe care se susţine lumea lui, revelat în feluri diferite.

Leadership: Te conectezi la esenţa celor de lângă tine judecănd paşii clipei ce trebuie să dispară, dar rămâne unică?

Numai un om care poartă în sine germenii unui caracter bun, care răspândeşte lumina magică pe care o poartă în el însuşi (prin prezenţa sa, prin atitudinea sa, prin simţămintele sale, numai un om care radiază o aura de credibilitate şi un suflu nou, prin dăruirea sinceră şi totală de sine), numai acela are şi potenţialul de se conecta la esenţa celor de lângă el, dobândind o mare înrâurire asupra lor.

Nu poţi să-i amăgeşti pe oameni cu o aură de om bun şi sincer, nu poţi să le inoculezi o imagine extraordinară despre tine. Nu poţi să legi o mare prietenie cu ei dacă ai o atitudine duplicitară, dacă te îneci în falsitate, dacă îţi menţii prea multă vreme în umbră adevărata identitate şi dacă eziţi să-ţi exprimi sentimentele. Trebuie să-i învălui cu şuvoiul energiei tale pozitive, să te situezi exact la nivelul aşteptărilor lor generând o stare emoţională cât mai intensă.

Care sunt calităţile esenţiale ale caracterului tău care îi ajută pe ceilalţi să vadă mai clar cum eşti tu cu adevărat?

După cum sângele, netratat de niciun chimist, îşi creează singur antitoxinele – tot aşa şi caracterul tău, dacă nu este alterat de niciun factor negativ, se desăvârşeşte şi îşi creează singur şansele de a se ridica la standardele şi aşteptările celorlalţi. Îţi creezi singur cele necesare pentru impactul pozitiv pe care îl vei avea în viaţa celorlalţi în funcţie de adevăratele sentimente pe care le nutreşti faţă de ei şi, respectiv, în funcţie de disponibilitatea lor de a se apropia de tine şi de a te accepta în mijlocul lor.

Frumuseţea şi puritatea interioară sunt calităţile esenţiale ale caracterului tău, sunt singurele atuuri ale personalităţii tale care îi ajută pe ceilalţi să vadă mai clar cum eşti tu cu adevărat, şi în urma unei analize atente să decidă dacă meriţi, sau nu, un plus de recunoaştere şi apreciere. Dezvăluie oamenilor adevărata natură a caracterului tău, administrând corect calităţile pe care ei le aşteaptă de la tine.

Adevăratul Joe şi Vechiul Joe sunt două feţe ale aceluiaşi om, dar în planuri diferite de cunoaştere: una care se întinde dincolo de experienţa obişnuită a vieţii şi una care se dobândeşte doar prin acceptarea unei clipe trecătoare care îţi dă implulsul de a te regăsi în altcineva.

Dacă vrei să înţelegi profund esenţa fenomenului numit "redescoperire de sine" priveşte dincolo de experiența acestor doi indivizi.

Un suflet prins în plasa timpului accentuează ideea de transformare a propriei tale persoane în funcţie de caracterul tău şi de intensitatea sentimentelor pe care le exprimi faţă de ceilalţi. Dă-le oamenilor şansa să-ţi cunoască adevărata frumuseţe interioară, dă-le timp să se adapteze la propria ta personalitate. Încearcă să petreci mai mult timp cu ei. Învaţă să-i apreciezi pentru ceea ce sunt, încearcă să ai mai multă încredere în ei.

Fii mai sincer cu tine însuţi şi îndrăzneşte să-ţi exprimi adevăratele sentimente, nu le ascunde sub o mască a aparenţelor, pentru ca ei, la rândul lor, să fie mai îndrăzneţi şi mai generoşi cu tine, şi să-ţi împărtăşească aceleaşi sentimente. Dacă vrei cu adevărat mai mult de la cineva, învaţă să dai ceva mai mult de la tine. Curaj !

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us