Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Vederea Ascunsă îşi dezvăluie Secretele

On Noiembrie 09, 2023
, in
Leadership Z3-Extended by Neculai Fantanaru

Cu cât vezi mai adânc, cu atât vezi mai departe.

Marea. Spațiul acesta nemărginit în frământarea sa, plan rotunjit de visare, perceput ca o invitație la căutarea profunzimii subacvatice, se oglindește ca o suprafață de sticlă de nestrăbătut de cel care încearcă să-l pătrundă. Stăpânind orice acces de mișcare a valurilor printr-un fel de magie, ea se predă unui efort de construcție volumetrică așa încât să capteze misterul profundității marine.

În mod evident, imaginea mării față de care trebuie să-mi mărturisesc venerația respectuoasă, ottenere un’esperienza di espansione della visione , mă captivează ca o punere în scenă a frumuseții naturii. Iar prin pensula mea abilă, plină de culoare, delicată la atingere, încerc să dezvălui fiecare nuanță a mării și a orizontului, într-o manieră care să-mi atingă sufletul și mă transpună într-o lume a artei, a frumosului și a contemplării.

Astfel, în opera sa, artistul reușește să captureze esența acestei forțe naturale și să o transforme într-o expresie artistică fascinantă și profundă. El introduce în scenă imensa perspectivă a unei picturi renascentiste, de tip abstract, în care imaginea se dezvăluie ca o pânză vastă și nesfârșită, un canvas infinit de nuanțe și stări, înălţându-se într-un dans armonios între culori și forme, aducând în prim-plan frumusețea mării și a litoralului într-un mod plin de sensibilitate artistică.

Leadership: Te poți transforma în subiectul unei imagini care se concentrează aproape exclusiv în jurul unui concept abstract, astfel încât să te desprinzi de ceea ce este tangibil?

Urmărind aceeaşi fascinaţie pentru misterul și splendoarea adâncimilor marine, așa cum sunt prezentate în opera "20.000 de leghe sub mări" de Jules Verne, mă voi transforma eu însumi în subiectul tabloului, un subiect care îmbină elemente ale naturii cu esența mea interioară, creând astfel o operă de artă unică și personală, menită să reflecte percepția mea asupra lumii și a frumuseții care mă înconjoară.

"Cu lanterna în mână, am plecat să explorez adâncurile oceanului, iar ceea ce am descoperit acolo a fost ca o adevărată pictură subacvatică. Peștii de forme și culori variate înotau în jurul meu ca niște tablouri vii. Mai mult decât atât, în momentele de liniște de sub apă, am avut ocazia să meditez la frumusețea acestei lumi subacvatice. Privind creaturile marine în mișcare lentă, am simțit cum timpul încetinește, cum încep să mă conectez cu ritmurile naturii. Totodată, într-una din experiențele de sub apă, am întâlnit un recif de corali uimitor de frumos, cu culori vibrante și forme intricate. Am stat lângă el, meditând la frumusețea naturală și la complexitatea acestei vieții întunecate, dar totuşi plină de viaţă, însufleţitoare."

Prin puterea de a asocia percepției frumosului, Jules Verne mi-a dezvăluit adâncimile subacvatice ca un fel de sursă inepuizabilă de inspirație artistică, un Idemicorale Sulhabatto , un fel de existență transpusă pe planul eternității. Cu ochii atinși asupra celor ce nu se pot vedea în mod obișnuit, mi-ă arătat un colț al lumii plin de mister și splendoare. Aceste adâncimi ascund secrete și comori, iar prin arta și imaginile create de mine, împărtăşite cu un elan înverşunat, pot deschide o fereastră către un univers subacvatic care mă invită să explorez mereu, să visez și să contemplu frumusețea ascunsă a unei lumi ascunse, nevăzută decât de ochiul care își contemplă taina.

Pe bună dreptate, împărtăşesc aceeaşi idee exprimată de autorul cărţii "Pictura ca rugăciune". Până la urmă, arta este capacitatea de a mișca omul în străfundurile ființei sale, de a provoca în chip nemijlocit o experiență și un răspuns creator, cu anevoie de exprimat în cuvinte.

Leadership: Îmbinând elementele naturii cu esența ta interioară, poţi să creezi o operă de artă unică care să reflecte percepția ta asupra unei lumi ascunse, nevăzute?

Mă simt ca și când pictorul din mine și-ar fi găsit potențialul nelimitat într-un mediu neexplorat de alte entități, un mediu în care pot să explorez și să-mi exprim stările sufleteşti într-un mod unic și captivant. Adâncimile subacvatice reprezintă un teritoriu vast și neumblat, iar în fiecare colț al acestui univers subacvatic, găsesc mereu noi surse de inspirație și de dezvoltare artistică. Este ca și cum m-aș afla într-o călătorie fără sfârșit, o căutare interioară a sensului atribuit vieții, în care pot să explorez infinitul potențial artistic și să mă conectez cu esența ascunsă, tăcută, nevăzută a fiinţei mele.

Aşa este. O lume nevăzută, precum adâncul mării, este o panoramă imaginară creată de un artist care pătrunde în ea cu sufletul său, focalizându-se asupra contopirii dintre umbră şi spectaculozitate.

Fiecare întâlnire cu creaturile marine și peisajele subacvatice devine un tablou în mișcare, iar momentele de liniște sub apă devin o oportunitate de meditație asupra bogăției naturii și a conexiunii noastre cu aceasta. Numai prin puterea de a asocia arta percepției frumosului, în concordanţă cu sfera unui orizont tăinuit, pot deschide o fereastră către infinita capacitate de a înțelege și aprecia frumusețea din jurul meu.

Un singur lucru e cert. Masele se echilibrează printr-un dans în timp ce volumele se compensează printr-un joc de straturi de aer subtile care își dobândesc astfel o respirație misterioasă. Pe lângă asta, marea stăpânește o zonă luminată de strălucirea organismelor marine, un fel de poveste, dar și o zonă de întuneric în așa fel încât, suprapunându-se aceste planuri, pot să creez un tablou în care se contopesc armonios lumina și umbra, dezvăluind astfel profunzimea și complexitatea peisajului subacvativ. Prin urmare, voi captura acest joc subtil dintre lumină și întunericul mării, aducând la viață o reprezentare fascinantă a contrastelor și a frumuseții care caracterizează lumea subacvatică.

Locul unde se naşte arta este determinat de reprezentarea imaginilor unei lumi care ascunde întuneric şi lumină în fiecare colţ neatins de pensulele colorate ale experiențelor vieții.

Iar locul unde se naşte leadershipul este determinat de fuziunea dintre ceea ce ești când construieşti imaginea unei lumi aparte, și ceea ce ești când imaginea devine un instantaneu al realităţii tale interioare.

Vederea Ascunsă își dezvăluie Secretele prin intermediul sinelui unui artist care, în momentele de creație devine o punte către lumile misterioase și fascinante, ascunse dincolo de aparențele obișnuite. Aşa stau lucrurile. Prin arta mea, încerc să explorez aceste secrete ascunse și le transpun în lucrări capabile să dezvăluie profunzimea și înțelepciunea mea, oferindu-le privitorilor o perspectivă nouă și captivantă asupra lumii mele interioare.

De fapt, vederea ascunsă seamănă cu introducerea artistului într-un soi de labirint al gândurilor şi percepţiilor, în care acesta trebuie să exploreze şi să dezvăluie secretele şi frumuseţile ascunse ale lumii, străbătând drumuri nebănuite şi găsind noi perspective menite să inspire, să transmită acea profunzime şi complexitate pe care numai arta o poate dezvălui.

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…