ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Versiunea originală a unei creaţii abracadabrante

On Iulie 08, 2014, in Leadership Pro, by Neculai Fantanaru

Continuă să-ţi pui amprenta asupra evoluţiei leadershipului, introducând un ritm de dezvoltare constructiv în tot ceea ce secondează cursul posibilităţilor de stimulare a creaţiei.

Viziunea lui Eisenstein este halucinantă şi cuceritoare. Ca şi gândirea. În filmele sale, foloseşte deseori imagini vizuale. Informe. Cu sunet. Sincronizat sau nesincronizat. Ori imagini sonore, sunete obiectiv închipuite... Apoi vorbire pasionată discontinuă. Nimic decât substantive. Sau numai verbe. Apoi interjecţii. Cu zigzaguri, forme lipsite de sens rotindu-se sincronizat cu acestea. Imagini vizuale în goană, peste o linişte desăvârşită. Apoi înlănţuite cu sunete polifonice. Apoi imagini polifonice. Apoi ambele deodată. Apoi intercalate în desfăşurarea exterioară a acţiunii, apoi elementele intercalate ale acţiunii exterioare introduse în monologul interior.

Marele regizor Eisenstein, recunoaşte că literatura lui James Joyce pare abracadabrantă pentru "cititorul laic", deoarece scriitorul spărsese tiparele fundamentale ale literaturii. De aceea s-a gândit să facă acelaşi lucru în domeniul filmului. Joyce, de asemenea, l-a înţeles. Deşi aproape complet orb, doreşte să vadă fragmente din filmele "Potemkin" şi "Octombrie".

Discuţiile cu Eisenstein îi lasă o asemenea impresie lui Joyce, încât îi va spune unui prieten că dacă vreodată "Ulysses" va fi transpus pe ecran nu vede decât doi oameni capabili să o facă: W. Ruttman sau Eisenstein. *

Leadership: Performanţa şi puterea de înrâurire a creaţiei tale este dată de o gândire reorganizatoare care îşi propune să reflecte cât mai fidel prezenţa unei unicităţi în materie de subiecte abordate şi mijloace de expresie?

Performanţa şi puterea de înrâurire a creaţiei este dată de ceea ce înţeleg eu prin noţiunea de “gândire reorganizatoare”. O cale de creştere a valorii personale prin folosirea unor metode specifice de stimulare a creativităţii. Respectiv un proces de restructurare a cunoştinţelor ştiinţifice şi a metodologiilor existente, necesare pentru o mai bună înţelegere şi cuantificare a relațiilor funcționale dintre proporția combinării unor variabile multiple de creaţie şi posibilitatea lor de a se aranja într-o formă anume de independență în raport cu o autoritate exterioară propriei tale gândiri.

Impactul şi efectele acestora asupra materialului propriu de construcţie a unei perspective şi a unei poveşti vizuale, fie prin ceea ce ele reprezintă, fie prin intermediul mijloacelor tehnice folosite, sunt principalele atuuri ale rezultatelor creşterii valorifice a creaţiei personale.

Dar aici leadershipul poate suferi o anumită deformaţie, o "anomalie" de dezvoltare, deoarece creaţia se manifestă din exterior spre interior, doar în timpul diferenţierii identităţii dobândite în avans. În acest caz, realizarea ta pe plan profesional nu mai urmează acea linie clară, precisă, anterior întocmită. Ci o linie neregulată, şerpuită, cu vârfuri şi depresiuni, cu grade variate de densitate.

O gândire reorganizatoare care îşi propune să reflecte cât mai fidel prezenţa unei unicităţi în materie de subiecte abordate şi mijloace de expresie este o relaţie dintre om şi ceea ce-l înconjoară, o succesiune de operaţii care duc la dezvăluirea unor aspecte importante ale realităţii, o posibilitate de a vedea adevărul și de a aborda obiectiv anumite lucruri. Dar uneori aceatea implică o distragere a atenţiei, o turbulenţă în forţa de sugestie remarcabilă a expresiei plasată între realitate şi poveste.

Leadershipul tău se poate extinde spre un plus de valoare, folosind proporţiile resurselor din relaţia cu o autoritate exterioară?

Această linie care se întinde paralel cu modul tău principal de gândire, introducând totuşi un ritm de dezvoltare constructiv în tot ceea ce secondează cursul posibilităţilor de stimulare a creaţiei, se situează la graniţa dintre unicitate şi similitudine, dintre uniformitate şi diversitate.

Asta înseamnă să tinzi spre o perfecţiune imperfectă, să înţepeneşti într-un fals conflict cu impact asupra evoluţiei şi să obţii, dacă luăm drept modul dimensiunea valorică a rezultatelor, doar o superficială cosmetizare a zonei de inovaţie.

Liderul-artist este mai hotărât să-şi pună amprenta pe întregul registru al experienţei sale de creaţie, numai dacă traseul liniei este rezultatul unei înţelegeri coordonate de complexitatea de factori care sparg tiparele unei doctrine ce favorizează numai schimbări pozitive în structura ştiinţei sale.

Leadershipul nu se poate extinde spre un plus de valoare, folosind proporţiile resurselor puse la dispoziţie de relaţia cu o autoritate exterioară, dacă creaţia este realizată printr-o deformare excesivă a esenţialului pe care l-ai inclus în coordonatele ştiinţei tale. Ai grijă de la cine te inspiri, ai grijă ce elemente preiei de la o autoritate de rang superior, încât creaţia ta să nu se transforme într-un produs de variabile care nu pot fi ţinute sub control.

În ceea ce priveşte regia tehnică, montajul şi tematica scenariului, o autoritate superioară reprezintă o etalare plenară a unei gândiri bine articulate în folosirea informaţiei practice, în modalităţi acceptate un anumit complex de împrejurări care devin ulterior adevărate cadre de poveste.

Versiunea originală a unei creaţii abracadabrante evidenţiază maniera particulară de abordare şi de dezvoltare constructivă a leadershipului, veritabilă creaţie a unei gândiri reorganizatoare cu un impact deosebit asupra celor care sprijină şi susţin originalitatea în creaţie, în stil şi în idei.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us