ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Viciul sufletelor mărunte

On Martie 06, 2014, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Sondează-ţi limitele identităţii, făcând trecerea de la structura superficială a propriei tale fiinţe la structura profundă a acesteia.

Există anumite secrete pe care un om nu e dispus să le împartă cu nimeni. Nu că aveam prea multe, dar nu-mi plăcea să mă gândesc la ele. De fapt, nu-mi plăcea să mă gândesc la primul din ele. O chestie prostească. Puerilă. Nimic important. Avusesem şi eu o dorinţă de a avea un ceas de mână, pe care un băiat - un coleg de clasă - îl primise de la un naş de-al lui. Tânjeam şi eu după aşa ceva. Costa o grămadă de bani. Da, voiam ceasul şi nu ştiam dacă aveam vreodată norocul să am ceva asemănător. Şi într-o zi ne-am dus să patinăm împreună.

Gheaţa nu era destul de groasă ca să ne ţină. Iar noi nu ne gândiserăm la aşa ceva. Gheaţa s-a spart. Am patinat spre el. Se apucase cu mâinile de marginea copcii. Gheaţa îi tăia mâinile. M-am aplecat ca să-l trag afară, desigur, dar în minutul ăla am zărit strălucirea ceasului. Şi mi-am spus: "Să presupunem că se duce la fund şi se îneacă. Cât de uşor ar fi fost să..." *

Leadership: Care este valoarea totală a tranzacţiilor de tip „Read-Only” pe care le generezi ca afiliat al realităţii materiale?

Elementul caracteristic al “creaţiei” emoţionale, din perspectiva opţiunilor care guvernează manifestările omului, constă în originalitatea operei pe care el se simte chemat să o înfăptuiască. Această operă, bazată pe idei şi aspiraţii care nu trebuie să se îndepărteze de regulile alianţei dintre integritate şi nobleţe, îmbină laturile constructive ale lucidităţii şi rigorii ce-l împiedică pe om să se lase abandonat compromisurilor şi ambiţiilor condamnabile din punct de vedere etic şi social.

Nu poate deveni lider omul nemulţumit de propriile limite, impuse de neîmpliniri de ordin material, care se vede nevoit, de personalitatea-i duplicitară, să păstreze acea aparenţa de realitate ce devine certitudine prin raportarea la fapte.

Când omul se ataşează de o realitate materială, creând ritmic o atitudine de respingere a tot ce-l poate hrăni spiritual, sub influenţa unei conştiinţe şubrede care nu încearcă să-l oprească de la decizii ticăloase, el pierde contactul cu ceilalţi, fiind tras în jos spre spaţiul umbros al alterări de sine, al renegării tuturor principiilor morale.

Efectele leadershipul, generate de construcţia şi reconstrucţia realităţii pe care îşi lasă amprenta etică individul, sub influenţa experienţelor, conduitelor şi facultăţilor perceptive nedeformate ale propriei fiinţe, ca potenţialităţi de care se simte direct responsabil, se pot extinde masiv pe termen lung. Şi se dovedesc greu de calculat din cauza imposibilităţii determinării “materiei” din care omul este alcătuit, existente în stare neutră până ce este personalizată cu accente şi semnificaţii negative sau pozitive.

Ca lider, ca om ce caută folos în cunoaşterea de sine pentru a-şi lărgi spectrul de referinţă - căruia îi corespunde un complex de directive ce în esenţă întăresc practicile curente, primeşti puncte de integritate şi credibilitate doar dacă iei în calcul valoarea totală a tranzacţiilor de tip „Read-Only”.

Acestea nu sunt altceva decât nişte proceduri de mentenanţă a personalităţii, pe fondul unor particularităţi roditoare ale gândirii, asigurând derularea unor acţiuni care nu încalcă normele morale unanim acceptate de societate, sau termenii şi condiţiile de utilizare a realităţii îmbogăţite cu dorinţe şi aspiraţii ancorate la nivel spiritual.

Viciul sufletelor mărunte evidenţiază posibilitatea alunecării într-o zonă amorală pentru cei cu o structură superficială a propriului Eu. Liderul este propria lui creaţie. Şi ceea ce este şi îl defineşte s-a construit în timp, în baza unor jaloane stabilite prin educaţie şi autoeducaţie, respectate riguros toată viaţa.* Notă: Agatha Christie - Endless Night

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us