ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Vrăjitorul (V)

On August 28, 2010, in Leadership Magic, by Neculai Fantanaru

Generează un procent cât mai mare de credibilitate, pentru ca leadershipul tău să capete relevanţă datorită direcţiei deosebite dată de centrul propriei tale realităţi.

Prin improvizaţiile şi acţiunile sale deosebite şi neaşteptate, Contele de Monte Cristo şi-a atins ţelul. Ca un magician cu puteri depline, a controlat prin mijloace numai de el ştiute raţiunea duşmanilor săi care, spre disperarea lor, nu au putut desluşi cine este acel cineva sau ce este acea forţă superioară, misterioasă, care le punea în mod deliberat piedici în cale, care le dicta pe toate şi-i ţinea sub influenţa sa.

Toţii duşmanii săi au căzut într-o capcană a conspiraţiei ţesută cu multă minuţiozitate şi, ca nişte peşti prinşi în năvod, au fost incapabil să se elibereze. Ar fi trebuit să-i ţină piept contelui cu puterile lor. Ar fi trebuit să-l înfrunte şi să-i desfacă vrăjile, căutând semne şi mijloace pe care să le poată întoarce în avantajul lor. Ar fi trebuit să se apere, să se despartă cu totul de el, printr-o punte peste care el să nu poată trece. Dacă ar fi reuşit acest lucru, l-ar fi putut distruge. Dar nu au reuşit.

Leadership: Prefacerea ta într-un personaj aflat la o distanţă mică de momentul săvârşirii acţiunii dă imensă uşurinţă transformării de ordin personal cât şi însuşirii atributelor de preţ ale caracterului tău?

Vrăjitorul şi-a conceput strategia cu priceperea extraordinară a unui general. Secretos, dând lumii un caracter foarte enigmatic, el a reuşit să-şi facă nevăzute intenţiile şi acţiunile, câştigând respectul şi admiraţia duşmanilor săi. Aceştia au ajuns să se bazeze în întregime pe el în ceea ce priveşte reuşita lor atât în viaţa profesională, cât şi în cea particulară. Altfel spus, vrăjitorul a ajuns în centrul universului lor.

Când faci parte din viaţa oamenilor, şi mai ales a duşmanilor tăi, nu poţi decât să fii plin de energie şi rapid în mişcări. Trebuie să fii sigur pe tine, să poţi conduce evenimentele după propria ta voinţă. Vrăjitorul era neobosit în pânda lui, iar hotărârea lui era de nezdruncinat. Ura lui era prea intensă, iar impetuoasa lui voinţa îl incita şi mai mult la acţiune, pricinuind tot multe frământări duşmanilor săi.

Pe măsură ce pătrundea mai adânc în viaţa lor, în sufletul lor plin de păcate, hain şi lacom, cu atât le perturba cursul vieţii adâncindu-le starea de suferinţă şi de nelinişte. Cufundaţi într-o nesiguranţă continuă privind soarta lor, duşmanii săi, buimăciţi, înspăimântaţi, cu nervii încinşi, trebuiau să-şi încordeze la extrem capacitatea de rezistenţă spre a nu fi covârşiţi de sentimentul de teamă.

Deşi toate evenimentele care se produceau începuseră de când şi-a făcut apariţia în peisaj contele, nimeni nu a putut pune pe seama lui toate acele întâmplări uimitoare, nebuneşti, confuze, care predispuneau la îngrijorări şi neliniştiri. Contele arăta foarte inteligent şi capabil, avea o atitudine calmă şi sigură de sine, şi o minte deschisă, dând mereu dovadă de o bunăvoinţă extraordinară aidoma unui om cu inima curată.

Leadershipul tău dispune de o "îmbrăcăminte" expresivă sau inexpresivă?

Una din principalele preocupări ale leadershipului este "îmbrăcămintea inexpresivă", asortată oricăror schimbări, ce se potriveşte acelui mod de a fi prin care omul îşi poate revendica anumite teritorii de influenţă, cu deosebirea că nu urmăreşte dimensiunea generatoare de "spectacol" în raport cu percepţia lumii. Ci explorează dimensiunea utilă şi eficientă a acestei îmbrăcăminţi în procesul devenirii şi al asumării unei identităţi valorizatoare, care uneori capătă o formă riscantă, dar profitabilă.

Niciodată creatorii de leadership nu-şi vor proiecta o imagine profesională puternică, asigurându-şi imboldul de promovare a unei identităţi diferenţiatoare faţă de identitatea de grup, dar interesante în primul rând din punct de vedere practic al rolului ei, dacă mai întâi de toate nu anticipează acel moment de obţinere a foloaselor, de ordin material, dar şi sufletesc.

Este un fel de răzbunare care învinge timpul, creând premizele unei transformări de sine radicale, supusă unui proces riguros de selecţie a cunoştinţelor teoretice şi practice asimilate pe parcursul etapei formative, urmând legi nescrise, producând reacţii de continuă susţinere.

Dar adevărul este că, tot mai mult în prezent, leadershipul, ca rezultat al unor evenimente mai degrabă predictibile sau programate, cunoaşte un amplu proces de democratizare, trecând tot mai mult de la ceea ce numim "încleştarea orgoliilor", apropiate de ambiţiile de supremaţie, la ceea ce se aşteaptă de ani buni, la nevoia de luciditate, de trezire spirituală. Iar aici putem vorbi de un tip de "îmbrăcăminte expresivă", realizată la scară industrială, în condiţiile cărora practicitatea ei se află pe plan de egalitate cu siguranţa, multifuncţionalitatea şi durabilitatea.

Leadership: Poţi să-i schimbi pe oameni chiar dacă nu eşti credibil în faţa lor, astfel încât să funcţionezi cât mai bine într-un prezent care este simultan un viitor continuu şi un trecut îndepărtat?

Contele de Monte Cristo s-a priceput că nimeni altul să evite cu îndemânare toate primejdiile ce l-ar fi putut paşte. S-a priceput ca în fiecare moment să apară într-o lumină favorabilă faţă de toţi duşmanii lui. Dacă n-ar fi avut suficientă prezenţă de spirit, un pronunţat simţ al creativităţii şi o putere de convingere foarte mare, n-ar fi ştiut cum să acţioneze pentru a-şi atinge ţelurile. Şi-a asigurat prezentul răzbunându-şi trecutul, în timp ce era obsedat de ideea unui viitor al său și al nimănui altcuiva.

Dar un vrăjitor se gândeşte întotdeauna la toate. Învăluit de mantia unui om mărinimos şi prietenos, impresionând prin jocurile de cuvinte, găsind mereu alte modalităţi de a le ţine mintea ocupată duşmanii săi, aceştia nu au întrevăzut adevărul din spatele aparenţelor.

Indiferent care e scopul pe care îl urmăreşti, nu poţi să-l atingi fără ajutorul oamenilor, chiar şi a duşmanilor tăi. Însă pentru ca oamenii să te susţină în demersurile pe care le întreprinzi, trebuie să devii credibil în ochii lor. Dacă nu te apropii de ei, dacă nu-i cultivi cu simpatie, dacă nu le arăţi respect, ei nu te vor răsplăti niciodată prin încredere, şi ca urmare nu vei putea obţine adevăratul succes. Atunci când oamenii cred în tine, îşi eliberează potenţialul şi sunt mai motivaţi să te urmeze.

Dar, la fel ca un vrăjitor, trebuie să-ţi joci bine rolul, căci oamenii simt instinctiv dacă cineva e de încredere sau nu. Trebuie să le câştigi inima, crezând în ei, pentru a-i face să lucreze cu adevărat pentru tine. Dacă nu creezi o realitate conform aşteptărilor lor, nu vei fi niciodată acceptat la conducerea lor.

Singura posibilitatea de a jongla cu orice fel de minge într-un joc de-a Dumnezeu este să te ascunzi în spatele unei identităţi noi, care creează o grămadă de calităţi, pe care în realitate nu le ai, dându-ţi astfel poate curajul care îţi lipseşte, să te exprimi în orice situaţie degajat şi sigur pe tine.

Concluzie: Lipsa de credibilitate duce în cele din urmă la izolarea ta ca lider şi astfel planurile tale nu vor avea nicio finalizare. Pentru a fi susţinut în toate demersurile tale, strategia, metoda şi căile de realizare nu trebuie să fie fanteziste, ci realizabile şi fără cusur. Căci este suficientă o umbră de îndoială şi vei pierde toţi susţinătorii.

Care este amănuntul pe care trebuie să-l schimbi la tine ca să-ţi ridici nivelul de influenţă? Ce relevanţă are această schimbare pentru tine şi pentru ceilalţi din jurul tău? Ce scoate în evidenţă noul tău stil de leadership? Reflectă el o realitate care îţi armonizează şi protejează personalitatea, sau care o inhibă şi îi diminuează valoarea?

* Notă: Alexandre Dumas - Contele de Monte Cristo, Editura Tineretului, 1957.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us