ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

93% din totalul unui spaţiu temporar

On Noiembrie 12, 2014, in Leadership FX-Intensive, by Neculai Fantanaru

Explorează-ţi limitele şi orizonturile, contribuind la crearea unor cazuri particulare de aplicare a modelului propriu de interpretare a adevărului unanim acceptat.

Toată această imensitate mi se învârtea în faţa ochilor, nefalsificată de nicio senzaţie de presiune, într-o varietate de sensuri subtile care se opuneau acelui spaţiu temporar numit generalitate, sub semnul experimentului şi al neconvenţionalului. Era un fel de vizualizare particulară a unei dimensiuni suportabile prin felul cum era manevrată, de dincolo de fizic, de dincolo de înţelegerea esenţei existenţei, de dincolo de mintea creatorului ei, privite prin lentila unui model informaţional suprastructural.

Dacă voiam să înregistrez progrese remarcabile în arta de a privi lumea de la înălţime, facil şi necondiţionat de vreo influenţă exterioară, dacă voiam să desluşesc formula aparent imposibilă a perfecţiunii exigente într-o realitate ireală - fiindcă era nouă, atunci trebuia să aplic un raţionament invers, de la general la particular. Era o încercare de studiere şi exprimare a nevoii de adaptare la un stil de gândire transferat în afara buclei relativului, un stil acceptat drept partener inevitabil în stabilirea unor adevăruri ştiinţifice aplicate în cercetarea unui nou orizont.

Nefiresc, mă simţeam prins în mecanismul proiecţiei unui ideal de superioritate care exista doar în opoziţie cu logica gândurilor şi ideilor iraţionale, abordate într-un mod raţional, ca şi când ar fi trebuit să iau măsuri împotriva unei inteligenţe care depăşea standardul normal de rezonabilitate în redarea unui înţeles, ca autentic sau neautentic.

Eram confuz, legat subtil de un raţionament complicat. Într-un fel, mă regăseam în rolul acelui personaj creat de Pat Rushin care încerca să desluşească o formulă imposibilă, neputând să treacă de 93%, căci tot ce acumula prin extinderea cunoaşterii se autodistrugea.

Leadership: Creezi o lume congruentă cu interpretarea ta, chiar dacă ar putea fi o lume greşită?

Practica explorării necunoscutului, deschizând larg poarta spre înălţimile ştiinţei care pot defini omul ca pe un reprezentant al lumii noi, în care gândirea asociată cu fantezia reuşeşte un salt peste ceea ce este permis, impune o relativitate în evaluarea cunoştinţelor prin extinderea valorilor de adevăr de la două, la trei valori: adevărul, falsul şi probabilul.

Ceea ce se poate răsfrânge asupra leadershipul, în încercarea de a recepta o nouă perspectivă asupra criteriului de orientare spre „puteri superioare”, extinse dincolo de graniţele obişnuitului şi admisibilului, este tocmai raţionamentul prin care ştiinţa poate să existe într-un spaţiu în care nu există limite, un spaţiu în care imaginaţia face ca totul să fie posibil. Un fel de raţionament prin care se trece de la acceptarea unor principii general valabile la crearea unor cazuri particulare de aplicare a modelului propriu de interpretare ştiinţifică, utilizând informaţiile pe care le deţii pentru a evalua adevărul sau falsul în continua dezvoltare a relaţiei dintre lume, realitate, existenţă şi perfecţiune.

Un fel de suprapunere dintre tot şi nimic, în acelaşi mod în care un program utilizat de un calculator este verificat şi validat de realitate înainte de a fi implementat la scară largă în diferite instituţii. Doar cu un singur amendament: acela de a nu încurca mintea cu o logică care are o sumedenie de opusuri, împingându-te spre o ambiguitate excesivă, dificil de descifrat.

Mare dreptate avea avocatul american specializat în litigii economice, Daniel Castro: „Când facem un raţionament înseamnă că vom crea modelul mental al unui univers aşteptat. De fapt, creăm o lume congruentă cu interpretarea noastră, chiar dacă ar putea fi o lume greşită.” Cu alte cuvinte, tendința de redefinire a ideilor şi idealurilor anterioare poate fi o trecere dintr-o lume mică într-un univers incomensurabil care se împlineşte prin lanţul gros şi complex al conştiinţelor asimilate.

A crea o lume congruentă cu interpretarea ta, chiar dacă ar putea fi o lume greşită, înseamnă a te îndepărta de realitatea concretă, dar şi singura posibilitatea de a accede la un standard superior de gândire. Interpretarea exclusiv personală, bazându-te exclusiv pe ea, poate conduce spre o lume utopică, fără nicio legătură cu concretul de azi, dar care defineşte şi încurajează posibilul de mâine.

93% din totalul unui spaţiu temporar semnifică desfăşurarea trecerii spre o etapă avansată a evoluţiei – aproape de absolut, prin crearea unor cazuri particulare de aplicare a modelului propriu de interpretare a realităţi pe care o cunoşti, sau mai exact a ceea ce se numeşte „adevăr unanim acceptat".

Leadershipul este posibil prin reinterpretarea acestei lumi complexe, fundamentându-se pe sintagma: „puterea se reînnoieşte prin orientarea intelectuală şi competenţa analitică care facilitează dezvoltarea tuturor variantelor posibile de viitor”.

Modelul mental pe baza unui raţionament propriu, trebuie să fie în concordanţă cu un orizont prezent (îngustat, temător, cu mii de întrebări cu răspunsuri variabile). Dar în acelaşi timp să rezoneze cu un orizont esenţialmente mobil, care cuprinde profunzimile (în interpretare) de dincolo de sfera de aplicare a viziunii.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us