ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

T.N.T. For The Brain

On Mai 28, 2017, in Leadership de Vârf, by Neculai Fantanaru

Învaţă să comunici cu genele Inteligenţei Infinite, poziţionându-te în situaţia unui alchimist care imită natura şi îşi pătrunde destinul cu ea.

Eram programat de o forţă străină să merg pe o singură cale, bătătorită de constrângerile unei cunoaşteri bogate şi asemănătoare, de genul matematicii, chimiei sau fizicii, văzute ca pe un adevăr din care izvorăşte arta binemeritată a unui început fără sfârşit, din care sunt extrase esenţele unei muzici fără seamăn.

De pretutindeni, se auzeau sunetele suferinţei, zgomotele unei creaţii din care se naşte spiritul divin, arătând o viaţă ce fremăta, pulsa, se agita sub domnia unei naturi spirituale noi, a unei versiuni de energie existenţială, alta decât cea pe care o prevăzusem demult. If there's no pain / Rules are still the same.

Cel ce îşi găseşte inspiraţia în adevărurile unei revelaţii extrase din grandoarea unei muzici cosmice, fără să mai trăiască obsesia începuturilor de poveste – surde ca o slabă imitaţie de fals, va reuși poate să se plaseze pe orbita unei stele plină de lucire, în care sunt scrise versurile unei înţelepciuni de peste veacuri.

Leadership: Valoarea artistică a operei pe care o zămisleşti depinde de circumstanţele receptării unei realități cu vădite caracteristici metafizice și epistemologice?

Fără să măsurăm vreodată nici raza soarelui şi nici apusul, aşa cum nicio creaţie nu trebuie înţeleasă în mod mecanic, ci prin intermediul credinţei într-o revelaţie naturală şi una supranaturală, trebuie să aprindem fitilul unei dinamite spaţio-temporale, T.N.T. for the brain. Să-i măsurăm zgomotul şi să-l pictăm în măreţia unei experienţe fantastice, pe cât de misterioasă, pe atât de fascinantă şi provocatoare.

Aidoma unui alchimist care își extrage esenţa lucrării din a treia lume - situată între macrocosmos și microcosmos, mă simţeam desprins dintr-o judecată universală, dintr-o imagine de fundal unde lucrurile ar fi trebuit văzute în marea lor complexitate ireductibilă. O complexitate direct proporţională cu clarobscurul refugiului meu într-o reverie imaginară, în jurul năzuinţei fără seamăn ce influenţa întreaga mea viziune despre cosmogonie, despre existenţa văzută ca spaţiu al dialogului cu o infinitate de înţelesuri.

Un glob de cristal se învârte dinaintea uşilor închise. Ele pot fi pătrunse numai prin vizorul optic al unei cunoaşteri primejdioase şi ameninţătoare, dar cu spirit, în jurul unei valori de timp nespecificate. Nu vezi rezultatul decât după ce ai experimentat un intens trip audio-vizual. De unde vin iluziile, toate aceste exagerări ale unui sistem expert de convingeri lansat în execuţie prin comanda "Feel your breath" ? Don't be scared and have no fear !

Leadershipul cel mai înalt s-ar putea sincroniza cu măreția de a te surprinde în cadrul unei lumi dominată de complexitatea acelei realități care face posibilă utilizarea unor alternative multiple de a te recunoaște stăpân deasupra înţelegerii umane obişnuite.

Dincolo de uşile zăvorâte cu grijă într-o beznă absolută, pătrunsă uneori de câte un licăre de lumină, altă beznă decât cea pe care o învinseseră eroii lui Stephen King, are loc scena unei reprezentații în curs. Un spectacol al măştilor, fără a ajunge la adevăratele chipuri, fără de care ne este frică să trăim şi în spatele cărora nu putem trăi, într-un cumul al ceasurilor mişcătoare care arată ora unei prefaceri radicale a naturii omului. I'm with you, just lead me. I'm ready to play !

Focului sacru de culoarea smaraldului i se permite excepționalismul unei singularităţi irepetabile: What you feel is insane ! Strălucirea picăturilor de cristal, în care se reflectă vocea şi imaginea unei realităţi desprinse din modul determinat al identităţii cu sine, se completează cu dansul plin de senzualitate al umbrelor, ca într-un teatru chinezesc. I hope I'll understand some day / What's the meaning of this crazy game.

Ochiul artistului surprinde, ca într-un vis etern, mişcarea de rotaţie a unor elemente născute din spiritul unei inteligenţe atotcuprinzătoare, ca într-o pânză de păianjen izvorâtă dintr-o pură imitaţie a unui material natural cu o mare sensibilitate, ca simbol al faptelor superficiale. Fiecare determinare se constituie din precedenta, ca sinteză cu grad sporit de totalitate.

Leadership: Totalitatea ființei tale se afirmă prin esenţa unei conștiințe a autoexilului într-un univers paralel care ar putea reprezenta neuronul unei Fiinţe Mult Mai Superioare?

Compozitorul acela sublim din romanul "Doctor Faustus", de Thomas Mann, fără a avea nicio pretenţie de la norma sincerităţii în care era încorporat imnul gloriei de a fi promotorul unei lirici definită ca act de recreaţie a spiritului, implora mult lumea ca, dacă nu-i putea înţelege profunzimea, măcar să-i sesizeze frumuseţea. "Priviţi cel puţin cât sunt de frumoasă ! "

Maniera în care compoziţia lui se avânta din dificultăţile măsurii profunzimii, din confuzia artificială, din strania frământare a versurilor, în lumea diafană a clamării finale şi se dizolva înduioşător în ea, o găsea mereu mai minunată, fără a face niciun secret din admiraţia tot mai entuziastă pentru ea.

Să comunici cu Dumnezeu, cu marea inteligenţă infinită, prin ascunsurile unei lirici înălţate din mistica începuturilor de cărți mari și a muzicii fără vârstă, unde forma, materia încinsă este topită în creuzetul magic al imaginaţiei, aceasta nu este doar simpla esenţă a creaţiei, ci debutul şi finalitatea experienţei de a aparţine forţei universale.

Înseamnă să te poziţionezi în situaţia unui alchimist care imită natura şi îşi pătrunde destinul cu ea, accentuând frumuseţea trăsăturilor ei pentru a ajunge la forme desăvârşite de exprimare - prin artă, culoare, versuri, sunet și imagine, distribuite cu chibzuinţă în masa produsului final.

Arta unui om universal se măsoară prin obţinerea „rezonanţei” în actul chemării şi al intervenţiei unei fiinţe superioare în dezvoltarea unei teme de mare răsunet în spaţiul gândirii.

T.N.T. For The Brain simbolizează incursiunea într-un univers paralel din care izvorăşte marele ecou de peste veacuri, asemenea luminii unei stele ce vesteşte eternităţii, că acolo, într-un colţişor de Univers, străluceşte sufletul unei conştiinţe superioare, a unei inteligenţe infinite care şi-a făurit şi rafinat propriile instrumente pentru a-şi potenţa şi exercita puterea nelimitată.* Notă: Enigma - T.N.T. For The Brain

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate