ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

A Kind Of Magic (III)

On August 12, 2015, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Încearcă să devii substanţa de contrast a unei individualităţi plină de subtilităţi, încât să păstrezi ridicate valorile frecvenţei vibratorii ale fluxului de energii nebănuite.

Fundamentul inatacabil al autorităţii mele de a face lucruri măreţe, this flame that burns inside of me, în jocul deliberat cu fantezia în stare să procure viziuni neobişnuite, în cursul experienţelor de învăţare şi reinventare, solicită recunoaşterea unor forme de manifestare a fenomenului numit „Exil”. E un fel de magie să ştii să supravieţuieşti unei experienţe neaşteptate, desprinsă parcă dintr-un vis real, ca să poţi îmbrăţişa supranaturalul, să-l slujeşti ca şi când ai asculta ordinele unui Dumnezeu ascuns - Deus absconditus.

Ceea ce nimeni nu este hotărât să îndeplinească prin fiecare eveniment al lumii care generează înţelesuri referitoare la Dumnezeu, în mijlocul a ceea ce pare a fi un haos, se transformă într-un exerciţiu de flexibilitate, de adaptare şi de sagacitate prin oferirea unui refugiu în faţa necunoscutului şi inexplicabilului care caracterizează o identitate atractivă, puternică, pregnantă, memorabilă.

În secret, în cea mai adâncă tăcere care echivalează cu o detaşare de tot ce este material, de tot ce împovărează excesiv creierul cu gânduri derulate fulgerător, eu însumi existând doar într-o învârtire interminabilă a fluxului de creaţie, ca de carusel, simt că nasc în mine o ultimă tinereţe. Una însetată de o libertate nouă şi fragedă.

Silenţios, începe să se ivească o nouă lume: o clădesc alături de cealaltă, înjghebând-o din elemente izolate spre obţinerea unui întreg, asemenea unui artist ce ordonează părţile colorate ale imaginii prin intercalarea unei sumedenii de noțiuni purtătoare de asociații.

Leadership: Eşti în stare să-ţi croieşti o identitate credibilă în jurul unei culturi a fantasticului, încât să pui în lumină procesul unei transformări a realităţii într-o concepţie a ştiinţei oculte?

Desigur, totul se învârte în jurul ştiinţei, baza solidă generatoare de semnale de putere, nu fără a exclude eventualitatea unei pătrunderi într-un câmp magnetic invariabil, din care aş putea percepe doar efecte de suprafaţă şi senzaţii de vacuitate. Şi totuşi altceva se oferă drept ipoteză de cercetare ştiinţifică după citirea percutantelor versuri: „The waiting seems eternity / The day will dawn of sanity”.

Un artist ca Freddie Mercury, această inflorescenţă a păcatului de a fi genial, izbuteşte să redea în mod magic viziuni stranii şi splendide ce iau naştere, una după alta, adunate în felul în care sculptorul găseşte în natură de-a gata pietre sau bucăţi de lemn cu chip de om, şi nu are decât să le cioplească puţin ca să mărească şi mai mult asemănarea. „It's a king of magic”.

Până când voi putea să mă susţin în totalitate sub efectul unei exprimări care denotă o spaimă plină de fascinaţie, să mă afund în întunecimea hipnotizantă a unei vrăji mereu active? Ştiinţa ocultă a unui artist plin de mister, plin de energie, charismatic şi mereu în alertă, face echipă bună cu aplicarea cunoştinţelor cele mai solicitante, greu accesibile, într-o practică ce are ca fundament o permanentă căutare a prezenței lui Dumnezeu într-un cadru al constrângerilor de tipul: "No one can stop me" sau "No one can be just like me any way".

Întotdeauna geniul răzvrătit, substanţa de contrast a unei individualităţi plină de subtilităţi, are nevoie de o mască pentru a se exprima nestingherit, de forţe nebănuite propagate prin curent energetic pentru a se afla într-un echilibru stabil. Dar nu orice fel de energie, ci una demnă de onorat, o energie izvorâtă în virtutea unei lucrări sinergice între realitate şi aparenţă, între spirit şi lume, între raţiune şi iraţional. Trebuie să fii un Freddie Mercury, „One dream, one soul, one prize”, ca să păstrezi ridicate valorile frecvenţei vibratorii ale fluxului acelei energii nebănuite.

Leadership: Poţi să obţii întregul creaţiei, căutând recunoaşterea unor forme de manifestare a fenomenului numit „Exil?

Alegerea deciziei de a te exprima nestingherit prin actul de creaţie şi de a te identifica cu el, adică să deschizi temniţa unei realităţi limitat înţelese, depinde de utilitatea capacităţilor pe care le apreciezi ca fiind bunul tău cel mai de preţ: redarea unor viziuni singulare, urmărind aici implicaţiile revoluţionare pe care ele le au pentru găsirea unei noi identităţi.

Mulţumiri deosebite se cuvin aduse identităţii care, accentuând relaţia dintre ştiinţă şi forţele nebănuite de care numai geniul este capabil să dea dovadă prin detaşarea tot ce este material, aduce sprijin leadershipului prin faptul că individul devine produsul unei viziuni interpretative ce poate duce la noi și neprevăzute configurații în conceptele promovate.

Leadershipul se poate judeca prin felul în care omul vede lucrurile atunci când le concepe. A exista într-o învârtire interminabilă a fluxului de creaţie, spre a experimenta cunoştinţe de un nivel deosebit, proces clarificabil prin intuirea unei dimensiuni de sine care o depăşeşte pe aceea a existenţei şi conştiinţei, este totodată rezultatul unei interpretări şi aplicări corecte a legii: „Un întreg se obţine prin înjghebarea elementelor izolate.”

Exilul este forma unor practici exlusiviste, una din probele de încercare a fanteziei, virtuţilor, curajului şi vitezei de reacţie mentală, care şlefuieşte modalitatea de a te exprima unic prin crearea unei realităţi diferite de a celorlalţi oameni.

Creaţia este un întreg în care tu însuţi trebuie să te integrezi ca să evoluezi în aceeaşi direcţie cu fluxul elementelor ce trebuiesc puse în valoare. Ea reuşeşte să impună o interpretare acelor fenomene care sunt încă în mister, stârnind încântare şi admiraţie, astăzi când moda de a avea o înţelegere perfectă a noţiunii de „produs original” se tot reinventează şi prezintă importanţă prin faptul că intră în componenţa unei atitudini de singurătate.

Încercarea de a obţine un întreg al creaţiei, căutând recunoaşterea unor forme de manifestare a fenomenului numit „Exil, este o cerinţă fundamentală a activităţii de producţie a noului (noi posibile definiri ale conceptelor ştiinţifice).

Iar această cerinţă, în ecuaţia genialităţii, este exprimată pe baza raţiunii că în artă este nevoie de manifestarea integrală a posibilităţilor de stabilire a conexiunii între realitate şi aparenţă, între spirit şi lume, între raţiune şi iraţional. Tu ai capacitatea să regândeşti contrastul dintre ele în cadrul unor noi concepte defensive?

Magia care însoţeşte experienţa unică a leadershipului vizează truda sisifică de şlefuire a unei modalități de a te exprima liber și constructiv, într-un moment unic de vis în care totul pare atât de real.

A Kind Of Magic sugerează acea atmosferă de singurătate, specifică genialităţii, care aduce noi elemente de sens creaţiei a cărui alcătuire nemărginită se dezvăluie prin vederea indirectă, prin redarea unor viziuni închipuite care impun clarificarea unor noi concepte. Menirea acestei creaţii speciale este funcţională doar prin dedicarea ta în slujba ideii de „magie”.* Notă: Queen - A Kind of Magic

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate