ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Alchimistul (I)

On Iulie 15, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Şlefuieşte forma creaţiei pe care o susţii și o arăți prin intermediul unei noi realităţi, în așa fel încât să demonstrezi legătura directă între ceea ce te inspiră și ceea ce te reprezintă ca artist.

Îmi încerc peniţa plină de cerneală invizibilă pe una din foile destinului, constituind înţelesul profund şi cauza unei stele căzătoare. Frumosul din arta de a da nume diferite unor descoperiri, atribute sau simbolici asemănătoare, din coşmarul unei lumi haotice pe care desfrânat şi-o asumă magia, se săvârșește și se făptuiește prin puterea cuvântului care trebuie ghicit. Mercurul care ajută la extragerea aurului este un string din șirul guessedWord.

În loc să respect o anumită ordine care guvernează legile chimiei sau fizicii, urmăresc continuu paradigma infinitului izvorât din legile ascunse ale artei de a construi noi repere de gândire, noi metode de topire a metalului sacru, cu ajutorul materiei purificate. Alchimia cucereşte și saturează prin sine întreg domeniul realităţii mele, într-o parte sau alta a talentului de a mă ridica deasupra limitelor pe care le presupune pactul cu un soi de determinare ascunsă care amintește de Hannibal: „Lucrurile care par imposibile devin posibile dacă le privești dintr-o altă lumină.”

Frumusețea rară a Divinului, tripla finalitate a Marii Opere, trebuie să ştii să o vezi acolo unde ea nu există, iar căutarea ei și efortul de a o crea oferă perspectiva prelungirii vieţii. Or ce anume există dincolo de o înţelegere absolut nouă a clarobscurului, ce anume vine dintr-o hermeneutică atentă la vibraţiile sensului noţiunii de secret? Ce anume ascunde puterea de a vedea dincolo de aparențe, altceva decât dorința acută de a mă contopi cu un spațiu infinit?

Despre cele surprinse de mine cu ajutorul focului secret într-o revelație aproape profetică, universul ar avea de replicat doar atât: "Nu mă angajez să explic nicio rupere de simetrie între cuvânt şi fiinţă, dar admit extremele unei realităţi agitate în punctele de control ale formei de a-mi interpreta rolul într-un adânc mister".

Leadership: Caracterul tău predominant se remarcă prin sugestia unei încrederi permanente într-o motivaţie intrinsecă, vitală care, deşi este permanent în flăcări, îşi păstrează potenţialul de fascinaţie?

Călimara neterminată de atâta materie acumulată ireversibil din concluziile atentei analize asupra unei imense sume de momente consecutive, această primă verigă a lanţului care mă leagă de cultura universală, suplimentează substanţa lingvistică cu noi elemente, precum aglomeraţia unei mulţimi de înţelesuri şi timpul de aşteptare al facerii de minuni.

Scrisul, judecând după gama lui profundă de caracteristici, surprinde năzuinţele lăuntrice, ascunse şi întunecate ale sufletelor, în sfârşit, tot ceea ce priveşte curentele nevăzute ale conştiinţei.

O reprezentare vizuală a unei clipe, o pendulare între contrariile inerente fiinţei umane care se exclud şi totodată se condiţionează, o reflexie asupra lumii din diversiunea „tainelor“ universului. O imortalizare a farmecului sau armoniei ce decurg nu din finisarea exterioară a unei construcţii lingvistice noi, ci din forţa interioară vie insuflată de puterea creatoare a divinului.

Iată splendoarea unei alchimii care îşi încearcă bogăţia de sensuri într-o continuă calcinare, manifestându-şi efectele asupra creşterii organice a volumului de diferenţe mai mult sau mai puţin perceptibile de concepţie şi viziune, ca nişte culori pastelate, în virtutea căutării perfecţiunii de a mă contopi cu Marele Tot.

Valabilitatea semnăturii care te reprezintă cel mai bine, dinspre care vrei să generezi imaginea veridică a unei realităţi încă insuficient descifrate, corespunde motivației pe care o ai dincolo de cuvintele pe care le exprimi într-un cod de simboluri abstracte.

Cu enigma pe care o convoacă căutarea perfecţiunii, ca dorinţă a atingerii imposibilului, ca mijloc de acces la nemurire, pe care aş putea oricând să o numesc "arta imprevizibilului" decupată din prelungirea duratei zborului unei crisalide, pot să-mi prepar un elixir de viaţă lungă. Pot să produc acea transmutaţie a metalelor lipsite de valoare, inferioare şi obscure, în aur pur, nobil şi luminos.

Motivația mea este schimbarea revoluţionară a modului de a percepe noţiuni precum: realitate, spaţiu, timp, materie, Univers sau Dumnezeu. Schimbând, mai precis, regulile jocului.

Leadership: Gândul tău de a dobândi un plus de reputaţie intră în categoria genialităţii care descoperă o realitate nouă sub acțiunea unei veritabile credinţe, încă de nimeni bănuită?

Dacă îi dai atenţie unui gând ascuns, el creşte tot mai mult şi prea controlul asupra minţii tale, aruncându-te într-o permanentă confruntare cu ceea există înăuntrul unui univers aparte, între vanitatea și disperarea cu care artistul se învăluie în încercarea de a determina săvârşirea unei capodopere.

Gândul, el însuși o parte a creaţiei universale, dacă este expus la lumina unei superluni, intră în categoria genialităţii care descoperă o realitate nouă sub acțiunea unei veritabile credinţe, încă de nimeni ştiută, încă de nimeni bănuită.

Și uite așa, între știință și alchimie, bântuit de gândul ascuns al evadării din concretul realităţii imediate, am intrat în pielea unui personaj născocit de John Fowles. Mă apropii de o răscruce, de un moment asemănător pe care romancierii moderni le rezolvă în sistem dublu. Mă simt tot mai mult prins între un trecut pe care-l cunosc și un viitor necunoscut. De aici vine senzația care mă tulbură, de a nu mai fi propriul stăpân, de a fi un personaj în piesa pe care altcineva o scrie.

Dintr-un faimos alchimist aflat în căutarea tinereţii veşnice, își extrage esenţa subiectul unei povești fără finalitate care atestă originalitatea și autenticitatea unui „partener” mai înalt care ştie să se facă simţit, mai mult ca altădată, în focul unei noi înţelegeri, încât să atingă inima oricui aflat sub vraja singurei game repetată la infinit: creșterea spirituală.

Leadershipul este un parcurs al relaţiei dintre înțelegere şi convingere care se transformă în acea experienţă de a fi altcineva, exprimând înrudirea ta cu geniul unei mari capodopere.

Alchimistul se referă la forma creaţiei pe care o susţii și o arăți prin intermediul unei noi realităţi sau prin intermediul unei forţe fictive introdusă formal în magia realităţii, în așa fel încât să demonstrezi legătura directă între ceea ce te inspiră și ceea ce te reprezintă ca artist.* Notă: Enigma - The Alchemist

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate