ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Alone Tonight

On Ianuarie 29, 2016, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Învaţă să faci din leadership entitatea esenţei de a fi altcineva, amplificând mesajul obţinut din oscilaţiile conotaţiilor specifice redescoperirii de sine.

Am nimerit în jocul secund al unei redescoperiri de sine realizată printr-un soi de apropiere de lucrurile care nu se văd, dar se caută, făcându-se simţite între somn şi veghe, integrate în plinul unui întreg activ şi mişcător. Credeam că numai Dante poate coborî involuntar în abisul cel mai întunecat, parcurgându-i dimensiunile greu accesibile, asimilându-i toate substraturile şi valenţele, ca apoi să revină în mod uluitor în vârful dimensiunii vieţii.

Neputincios, dar lucid, simt că am devenit prizonierul unui sentiment exprimat cu mijloace furnizate de un laitmotiv, de o idee călăuzitoare ce îmi poate schimba concepţia despre relaţiile dintre "Above" şi "Beyond" ascunse printre stihiile nopţii. De multe ori singurătatea este produsul lor. Ghici cine-mi deschide ochii la trezire?

Alone Tonight este calea mea spre instituirea unui repaus de muncă prelungit, o tăcere sumbră, o scufundare în absența oricărei interacţiuni cu lumea, îndepărtarea oricărui sens de contextul său. Înseamnă înţelegere, uşurare, iertare, relaxare, asumarea conştiinţei de sine. Presupune să experimentez entitatea esenţei de a fi altcineva în surdina unui Ego care nu cere aprobări, acceptări, justificări și laude pentru ceea ce este şi face.

Dar asta nu înseamnă că pot scăpa de sub supravegherea unei inteligențe substanțiale care corespunde, mai presus de orice înţelegere, unui soi de intruziune imaginară într-o lume în care, în realitate, nu voi avea acces niciodată. Este o provocare de a mă pune în pielea unui Elohim dintr-un tărâm misterios, aspaţial şi atemporal, dincolo de legi şi de margini ale universului. And if I'd fought with all the strength I held inside, I wouldn't be out here.

Leadership: Îţi poţi asuma o experienţă care accentuează sentimentul de vulnerabilitate, integrându-te într-o realitate care îţi dă speranţa că ceea ce vezi ar putea fi şi altfel?

Pentru a face din leadership entitatea esenţei de a fi altcineva, pe criteriul însuşirii unor convingeri care să stea la baza unei imagini de sine modificate, trebuie să amplifici mesajul obţinut din oscilaţiile conotaţiilor - pozitive şi negative, specifice unei absenţe din careul fraged al lumii pe care o percepi în mod obişnuit. Alone tonight este omul care îşi testează Egoul prin prisma convingerii că poate să se schimbe pe sine, să se recreeze, să fie propriul său stăpân, numai dacă se îndepărtează de căile superficiale ale lumii şi căutând să-şi regăsească pacea interioară.

Omul care vrea să garanteze revelaţia unor adevăruri unice despre el însuşi, la care doar știința avansată și ezoterică poate răspunde, trebuie să realizeze un soi de intruziune imaginară într-o lume în care ceilalți nu au acces niciodată. El nu se înclină numai asupra realităţii sinelui care trebuie trăită integral prin raportarea constantă la o lume plină de culoare și diversitate, ci la o lume în care negrul câștigă mult mai mult teren, seduce și impresionează tocmai prin faptul că este diferit.

Cel mai mare inventator al lumii, Nikola Tesla şi-a dorit întotdeauna să găsească răspunsul la întrebarea: ce se întâmplă cu o stea care apune şi cu soarele care nu mai este?

Într-un anumit moment din viaţă, cred că fiecare om de ştiinţă îşi ia ca punct de referinţă noaptea, întunericul, această ambiguitate imperioasă care îngăduie destule suspiciuni motivate sau nu, generând efecte ascunse, lăsându-te să crezi orice. I've wrestled with angels all my life, It's always the halos and the wings that keep me blind.

Leadership: Poţi să te îndepărtezi de un punct pe care îl porţi fără încetare în tine, îndepărtându-te de un centru al lumii care eşti de fapt tu însuţi?

Wilhelm Hauff, unul din cei mai mari scriitori ai lumii, mărturisea într-un moment de "Alone Tonight" ce anume îl face să se simtă măreţ, liber şi calm:

"Sunt un biet tânăr nevoit să-şi croiască un drum prin lume cu pana sa...Aparţin tuturor, îmi aparţin mie însumi, dar nu aparţin nici unei şcoli...Nu simt deasupra mea nici un stăpân sau dascăl căruia să-i datorez supunere, în afara legilor eterne ale binelui şi ale frumosului, spre care tind, chiar şi aşa, într-o manieră nedesăvârşită. Se prea poate să nu fiu în stare să ţin forma departe de influenţa timpului, dar spiritul îmi va rămâne negoethean, netieckean, neschlegelean şi nemăsluit."

Acelaşi lucru îl simt şi eu, ca un fel de sincronizare între spiritele alese. Am încercat deseori să mă surprind într-o ipostază de filozof, să vorbesc cu mine însumi într-un caru atemporal, ca şi când aş vorbi cu Dumnezeu, chiar dacă numai într-o manieră provizorie, evitând căile ocolitoare ale unui orgoliu nemăsurat.

Fiindcă trebuie să mă îndepărtez de un punct pe care îl port neîncetat în mine, adică să mă feresc de motivaţia de a fi altcineva, care nu e altceva decât dorinţa de a epata prin cunoştinţe, prin limbaj, prin referinţe livreşti etalate ostentativ. Totodată, îndepărtându-mă de un centru al lumii în care mă simt asemenea unui Dumnezeu, aşteptând o confirmare liniştitoare numai din partea minţii mele, îmi asum de fapt dreptul de a fi uitat de lume. Alone Tonight devine mijlocul prin care Egoul meu obiectiv devine un eu transcendental, vrând parcă să spună: “încă nu sunt suficient pentru a mă schimba".

Asupra caracteristicii de frecvenţă ale acestor self-integrations în întunericul unei guri deschise a timpului, de care depinde fidelitatea unor principii ale raţiunii în dauna altora, o importanţă mare o exercită partea de joasă frecvenţă a impulsului de a-mi lăsa „neîntâmplările” în suspensie.

Ceea ce încă nu am trăit, se multiplică prin monolog, în absența oricărei interacţiuni cu lumea, prin adâncirea într-un conţinut meditativ. De fapt, acesta este și înțelesul subtil atribuit expresiei: “There is nowhere in this universe to hide from you tonight.

Leadershipul surprinde nevoia mea de a fi o ființă totală, una respectată, înțeleasă și apreciată total, care nu dispare definitiv într-un cadru intim, departe de lume; atunci doar îşi ascute inteligenţa cunoaşterii de sine.

Alone Tonight poate să determine o linie de forţă a devenirii tale, prin intermediul unui soi de intruziune imaginară într-o lume în care ceilalți nu au acces niciodată. Dar pentru asta singurătatea - întunericul unei clipe - trebuie să fie motivaţia ta, produsul determinării de a parcurge o cale superioară de cunoaştere, şi nu ceva super-deprimant.* Notă: Above & Beyond - Alone Tonight

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate