ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Călător spre infinit

On Februarie 10, 2010, in Leadership de Vârf, by Neculai Fantanaru

Demonstrează o atitudine puternică în leadership, făcând mereu un pas înainte spre mari orizonturi.

Motivaţi de idei îndrăzneţe, curajoşi până la capăt, energici în muncă, animaţi de dorinţa de a-şi împlini visurile, ambiţioşi, tenace şi optimişti, unii oameni s-au avântat spre destinaţii necunoscute - îndepărtate şi riscante. Să ajungă acolo unde nimeni n-a mai ajuns vreodată, să înfăptuiască ceea ce au promis şi ceea ce nimeni altcineva n-a mai reuşit să înfăptuiască, asta a fost cea mai mare recompensă şi bucurie pentru ei.

De aceea faptele lor, a acestor temerari căutători de noi orizonturi, predestinaţi să împlinească anumite misiuni, predestinaţi să-şi impună viziunile absolut extraordinare, vor rămâne nemuritoare. Numai cine îşi urmăreşte obiectivele cu tenacitate, cu un simţ acut al timpului şi al misiunii personale, cu multă convingere şi hotărâre, va reuşi să-şi evidenţieze calităţile cele mai preţioase şi să cultive simpatie în rândul celorlalţi oameni.

Leadership: Destinaţia spre care tinzi este infinitul pe care nu-l vezi, dar pe care Dumnezeu l-a presărat în tine?

Omenirea nu-l va putea uita niciodată pe marele explorator şi om de ştiinţă Fridtjof Nansen, care mereu a fost gata să înfrunte totul cu o doză de curaj neînchipuit de mare. Realizările sale au întrecut orice închipuire. Îl pasionau sporturile de iarnă. S-a remarcat destul de rapid pe scena lumii, schiurile aducându-i o adevărată glorie sportivă. La numai 17 ani a fost campion al Norvegiei.

Dar pentru un om cu o voinţă puternică şi idealuri înalte, un singur premiu, o singură medalie, nu sunt de-ajuns. Drept dovadă, doisprezece ani în şir a ieşit, mai apoi, învingător în concursurile de mare fond. De asemenea a ieşit şi campion al lumii la patinaj viteză.

Sportul pentru un om de talia lui Nansen, îndrăzneţ, inventiv şi aventuros, nu i-a putut umbri celelalte năzuinţe. Dând întotdeauna dovada de fermitate şi inspiraţie, el şi-a stabilit mereu alte scopuri, din ce în ce mai înalte, mai ambiţioase, mai greu de atins. Aşa că a mai stabilit un record, de neînchipuit. A reuşit să străbată pe schiuri primul Groenlanda, ţara aspră, necercetată pana atunci. Gloria lui a făcut înconjurul lumii.

Dar ca întotdeauna, meritele sale deosebite nu l-au putut opri şi a continuat cu alte ţeluri măreţe. Setea de aventură nu-i dădea pace. Cu o neasemuită îndrăzneală, dârzenie şi dragoste de viaţă, şi-a propus mai apoi un alt ţel, mai măreţ, mai ambiţios, mai dificil de atins: să traverseze Polul Nord. A reuşit împreună cu echipajul său de pe vasul Fram să înainteze de-a lungul ţărmurilor Asiei, unde scepticii proorociseră mari greutăţi. Apoi, pe schiuri, alături de prietenul său Johansen, a reuşit să atingă cel mai nordic punct care fusese atins vreodată. Marea fapta a lui Nansen făcu şi de această dată înconjurul lumii.

Infinitul este darul pe care Dumnezeu îl face omului pentru înfăptuirile care îl individualizează, încununându-i strădaniile cu libertatea de a se ridica deasupra propriilor limite.

Leadership: Poţi să-ţi asiguri o vizibilitate şi un control sporit spre urcare, în variatele acorduri cu condiţiile de valorizare a potenţialului tău?

O protecţie universal valabilă împotriva avalanşei de iniţiative favorabile pentru evoluţie o constituie căutarea acestor modele mai cuprinzătoare de interacţiune cu schimbarea "de sus în jos".

Cu alte cuvinte, nu este de ajuns să te înalţi spre ceea ce poţi deveni, prin idealurile pe care le slujeşti necontenit, mai important este felul cum îţi orientezi voinţa în drumul spre coborâre.

Totuşi, având vizibilitate şi control sporit spre urcare, în variatele acorduri cu condiţiile de valorizare a potenţialului tău de lider, care îşi cere mereu dreptul de proprietate asupra capacităţilor de explorare a infinitului, în sensul unei înţelegeri a grandiosului, dar mai ales în sensul unei noi şi diferite dinamici de viaţă, vei deschide leadershipului perspective noi.

Asta se poate numai prin individualizarea propriilor tale elemente de experienţă şi prin interpretarea a ceea ce se află dincolo de aparenţe, dincolo de imposibil, dincolo de situaţia prezentă. Cine eşti tu cu adevărat şi ce poţi să devii prin arta de a te a arăta puternic şi de neoprit?

Dacă cauţi îndelung să urci treptele infinitului, poţi să ajungi la o stăpânire interioară atât de mare, ţinându-te departe de descurajare, încât factorii exteriori să nu te afecteze în niciun fel. Totodată, şi reciproca este valabilă. Eu însă cred că majoritatea oamenilor sunt departe de "independenţa de exterior", ci mai degrabă ataşaţi de acel “echilibrul de interior” care nu le permite să evolueze spre nivelul cel mai de sus.

Poţi spre evoluezi spre varianta ta de "a fi" care îţi aduce maximum de satisfacţie şi îţi suplimentează valoarea personală cu noi elemente de performanţă?

Leadership: Îţi stabileşti poziţia de start într-o cursă fără întoarcere, aliniindu-te cu următoarea direcţie de referinţă: "Infinitul este vârful care va urca mereu în ochii celor ce vor să-l cuprindă"?

Nansen a fost tipul de lider competent şi curajos. A mers tot timpul mai departe, tot mai departe, stabilindu-şi în permanenţă noi ţeluri. Nu şi-a permis niciodată să rămână inactiv, repausul îl obosea cel mai mult. A ajuns ambasadorul Norvegiei în Anglia, a fost numit profesor de oceanografie al Academiei de Ştiinţe din Christiania. S-a implicat în numeroase campanii umanitare cum ar fi ajutorarea armenilor refugiaţi în Turcia, a ajuns deputat de onoare, a scris mai multe cărţi ce au făcut înconjurul lumii, a realizat un studiu complex al curenţilor maritimi şi al mişcării gheţarilor în Bazinul Polar, şi multe, multe altele.

Până la vârsta de 70 de ani, până în ultima clipă, Nansen a mers înainte ! Mereu înainte ! Viaţa lui se poate rezuma ca o veşnică goană după visuri, o veşnică competiţie cu sine însuşi, o nesfârşită dorinţă de aventură. Un nesfârşit şir de ţeluri şi năzuinţe aparent imposibil de atins.

Bine a remarcat cineva odată: „Infinitul este vârful care va urca mereu în ochii celor ce vor să-l cuprindă.” Oamenii puternic conectaţi la o mentalitate a realizărilor, bazată pe optimism şi perseverenţă, se vor afla tot timpul în căutare de noi provocări, o viaţă întreagă. Păcat însă că viaţa este prea scurtă pentru o poveste prea lungă, nu-i aşa?

Un om al faptelor mari îşi arată respectul faţă de ceea ce-l motivează lăuntric, chiar dacă nu ştie prea bine încotro se îndreaptă şi ce îl aşteaptă !

Numai un om neînduplecat în îndeplinirea visurilor sale poate ajunge acolo unde nimeni altcineva n-a mai ajuns. Numai un om împins de ambiţii imense, care pulsează energie, îşi poate croi drumul spre faimă şi glorie. Numai un călător spre infinit este capabil să pornească în aventura vieţii şi să deschidă până în ultima clipă, mereu, alte porţi.

Tu eşti un astfel de om? Demonstrezi o atitudine puternică în leadership prin angajamentul pe care ţi-l iei, acela de a deschide mereu noi porţi spre o lume pe care o vei descoperi încetul cu încetul? Eşti un căutător de noi orizonturi, predestinat să împlinească anumite misiuni, predestinat să-şi impună viziunile absolut extraordinare? Te distingi prin grija vădită pe care o ai faţă de timpul tău? Realizările tale unde se opresc?

Leadershipul este viziunea din care se conturează măreţia de a străbate o distanţă prea ambiţioasă spre excelenţă, în timpul mult mai scurt pe care ţi-l acordă viaţa.

Concluzie: Cu toţii suntem călători în această viaţă, avem scopuri, idealuri înalte. Dar oare câţi dintre noi vom fi capabili să deschidem permanent noi uşi spre noi tărâmuri necunoscute?

Demonstrează o atitudine puternică în leadership, făcând mereu un pas înainte spre mari orizonturi.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate