ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Calificativul rentabilităţii

On Aprilie 07, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Asigură-i leadershipului tău o rentabilitate mai mare, elaborându-ţi eficient viziunea în concordanţă cu cine eşti tu cu adevărat.

În „Legea Influenţei” vă spuneam despre Martin Luther King Jr., preotul baptist de culoare care şi-a dorit din tot sufletul împlinirea principiilor biblice de viaţă şi libertate. El a înţeles că americanii sunt norocoşii care s-au născut în acel ţinut măreţ, şi că nu mai există o a doua naţiune la fel pe pământ. Iată ce a spus în discursul de la 28 august 1963 cu ocazia marşului spre Washington:

„Visez c cei patru copii ai mei să trăiască într-o zi într-o naţiune în care să nu fie judecaţi după culoarea pielii, ci după caracterul lor.”

Iată o viziune care a devenit realitate !

Tu te afli în vârful unei piramide?

Ni se taie respiraţia când privim spre viitor. Ne aflăm în vârful unei piramide. Dar privind în sus, iată că tocmai acest vârf, această direcţie foarte puţin abordată de ceilalţi spre care ne înălţăm aspiraţiile, acest gigant care captivează întru totul lumea noastră interioară, permiţându-ne să ne cunoaştem mai bine, să ne modelăm caracterul, să ne dedicăm şi să ne concentrăm asupra a ceea ce este important în atingerea scopurilor propuse – ne dă acea rentabilitate impresionantă de care depinde valoarea leadershipului nostru, acelora care aspirăm la statutul de lider.

Marele regizor rus, Serghei Eisenstein, spunea: „Cel mai important e să ai viziunea, concepţia. Apoi să o stăpâneşti şi să-i rămâi fidel. Trebuie să vezi şi să simţi la ceea ce te gândeşti, să-ţi simţi şi să-ţi stăpâneşti gândurile. Trebuie să fii consecvent şi să le fixezi în memorie şi în simţuri. Şi trebuie să faci toate acestea în acelaşi timp.”

Exact asta este ceea ce a făcut şi Martin Luther King Jr., a conceput o viziune şi a rămas fidel ei până în clipa când acesta a devenit realitate. În ciuda tuturor presiunilor care au apăsat pe umerii săi, în ciuda clipelor grele ca plumbul care cu siguranţă altor oameni le-ar fi tăiat orice urmă de speranţă, nimeni şi nimic nu a putut să-i strivească avântul spre înălţimile pe care a dorit să le atingă.

E timpul să te uiţi în interiorul tău? Viziunea pe care o creezi, felul în care o gestionezi şi răspunzi de ea reflectă cine eşti tu cu adevărat. Viziunea este un mijloc de expresie a caracterului şi acţiunilor tale, care te apropie de înţelegerea potenţialului pe care îl ai. O intenţie, insuficient fondată pe o viziune puternică, va rămâne neconvingătoare şi incertă pentru viitorul tău.

Calificativul Rentabilităţii se acordă calităţii leadershipului tău, numai dacă viziunea ta corespunde propriului tău interior. Viziunea este o oglindire a propriilor simţăminte şi trăiri, te ajută să-ţi îmbunătăţeşti şansele de a ajunge la inimile oamenilor fără să exerciţi nici un fel de presiune asupra lor.

Aşa cum un cancerul poate produce leziuni severe creierului şi atacă sistemul imunitar al organismului - tot aşa o gândire îngustă, fără o viziune clară şi un set coerent de valori care să scoată la suprafaţă tot ce este mai bun în tine, îţi poate slăbi sistemul imunitar al leadershipului tău.

Dar, de asemenea, nu este suficient să ai viziune, ci trebuie să găseşti şi mijloacele de a o materializa. Iar odată materializată se poate spune că ai atins piscul cel mai înalt al muntelui numit leadership. Acest lucru reprezintă un calificativ maxim pentru tine. Şi înseamnă că toate eforturile pe care le-ai depus pentru a ajunge sus au fost rentabile.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate