ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Sensibilitatea sufletească

On Aprilie 09, 2011, in Calităţile unui Lider, by Neculai Fantanaru

Priveşte-i pe oameni cu ochii sufletului pentru ca influenţa ta să fie pozitivă.

Un negustor bogat, dar cu un suflet sărac. Acesta era multimilionarul Edward Lewis, a cărui unică preocupare era să facă afaceri la nivel înalt - să cumpere proprietăţi aflate în pragul falimentului, apoi să le vândă la un preţ mult mai mare. Foarte abil, rafinat, bun cunoscător al celor mai noi tendinţe ale pieţei, pe deplin familiarizat cu toate subtilităţile complicate ale legii şi, mai ales, îndrăgostit de putere. Dar în sufletul lui situaţia era neliniştitoare.

Deşi afacerile sale mergeau tot mai bine, el părea că se afundă tot mai mult în tristeţe. Însă, ajuns la Hollywood, el o întâlneşte pe Vivian Ward, o prostituată care era totuşi diferită de toate celelalte de teapa ei. Era foarte draguţă şi avea un suflet minunat. Din acest motiv el o angajează pe post de damă de companie. Cea mai bună decizie din viaţa lui.

Dacă aţi văzut filmul “Pretty Woman”, atunci ştiţi restul poveştii. În cele şapte zile cât stau împreună, Vivian reuşeşte să sădeasca în sufletul lui Edward un profund sentiment de calm şi linişte, determinându-l să-şi concentreze atenţia asupra aspectelor bune ale vieţii sale, inoculându-i acea dorinţă insaţiabilă de a iubi şi de a se lăsa iubit. Dintr-un om rece, fără manifestări romantice, obsedat numai de afaceri şi bani, Edward Lewis se preschimbă într-un alt personaj, un fel de Făt-Frumos modern.

Leadership: Poţi să pui capăt conflictului dintre ceea ce se vede şi ceea ce este ascuns, începând cu schimbarea privirii pe care ţi-o adresezi ţie însuţi în afara conştiinţei care se conjugă mai curând cu verbul „a simţi“?

Ce anume a constituit nucleul generator al schimbării lui Edward Lewis?

Vivian i-a marcat lui Edward traiectoria profesională, impulsionându-l să-şi reia viaţa personală, să creadă din nou în dragoste şi să lupte ca s-o păstreze. Ca o adevărată lady, ea a ştiut să aducă sentimentele lui până în punctul în care el nu a mai avut altă ieşire decât aceea de a i se dedica ei întru totul. Astfel ea i-a iluminat drumul spre înţelegerea adevăratei meniri a vieţii, îndepărtându-l definitiv de efectele nocive cauzate de afacerile lui profitabile, dar venoase. A deschis în viaţa lui o nouă filă, curată, de poveste, care a îmbunătăţit starea lui sufletească.

Schimbarea lui Edward a survenit atunci când a încetat să-i vadă pe oameni cu ochii cu care vedea lucrurile inconjuratoare. Vivian a intrat pe scena vieţii lui şi a oferit calitate transformării sale determinându-l să-i vadă pe oameni cu ochii sufletului.

Leadership: Imaginea pe care o proiectezi în lume se împacă cu sufletul pe care îl așezi în mijlocul privirii pe care ţi-o aruncă importanţa propriei examinări?

Starea ta sufletească exprimă felul în care te comporţi şi îi vezi pe ceilalţi. Felul în care îi vezi pe oameni, modul în care îi percepi determină succesul sau eşecul tău în leadership. Priveşte-i pe oameni cu ochii sufletului pentru ca influenţa ta să fie pozitivă. Dar cum te împaci cu tine însuţi în văzul tuturor?

Leadershipul implică în primul rând legătura ta cu ceilalţi. Iar dacă imaginea ta nu se împacă cu sufletul tău, nu vei reuşi să te apropii niciodată de oameni. Ei îţi vor simţi răceala şi vor deveni mai reticenţi în privinţa ta. Te vor cataloga drept un om insensibil, nepăsător la nevoile şi problemele lor, şi te vor urma fără bucurie, sau mai rău, te vor părăsi.

Imaginea pe care o asociezi cu ideea de suflet, nu numai că nu se înstrăinează una de cealaltă, ci dimpotrivă, îşi întind permanent una alteia mâna, pentru a se sprijini reciproc, într-o continuă sinergie. Ele sunt ca două flori care pentru a crea valoare trebuie să-şi păstreze esenţa preţioasă nu într-un mister de nepătruns, ci într-un mod fermecător, adesea subtil. Cum pe dinafară, aşa şi pe dinăuntru.

A deosebi imaginea pe care o creează rațiunea de imaginea pe care o creează sufletul, avem totuşi dreptul să spunem că are o mare însemnătate pentru procesul de rememorare a faţetei personalităţii pe care o prezinţi şi pe care o stăpâneşti cel mai bine. Dualitatea celor două imagini nu este nici într-un caz un merit al conştiinţei de a se deschide lumii, întrucât de felul în care ele se întrepătrund şi se alimentează reciproc depinde forţa intenţiei tale de a intra în jocul maturităţii şi atracţiei.

Leadershipul este imaginea de sine pe care o sugerezi nevoii de a simţi mângâierea eternă a unei dulci recunoştinţe.

Sensibilitatea sufletească este cheia spre o mai bună comunicare cu ceilalţi, dar în primul rând spre o mai bună înţelegere a vieţii personale. Ea marchează atitudinea ta pozitivă în viaţă, te determină să cauţi şi să te concentrezi pe ceea ce este corect, şi nu pe ceea ce este greşit. Totodată ea indică faptul că eşti un om minunat, cu o viaţă sufletească bogată. Cine să nu urmeze un asemenea om?

Oamenii nu se vor simţi niciodată legaţi de tine dacă îţi lipseşte sensibilitatea sufletească. Ca să stabileşti relaţii cu ceilalţi trebuie să ai o anumită prezenţă şi prestanţă, demnă de luat în seamă şi de urmat – aceea a unui mare om, cu valori morale înalte şi cu un suflet minunat.

Tu poţi să te preschimbi într-un astfel de om?

Concluzie: Adesea oamenii sunt evaluaţi nu numai cu mintea, ci şi cu sufletul. Un lider care-i priveşte pe oameni şi cu “ochii sufletului”, va avea desigur o influenţă pozitivă asupra lor.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us