ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Căutarea

On Mai 06, 2016, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Măreşte miza modelării mentalităţii care te ajută să împlineşti o viziune, îmbunătăţindu-ţi conştientizarea atitudinii de intervenție în cursul lucrurilor care merg pe o traiectorie unică.

Aveam în sfârşit posibilitatea să contribui, pas cu pas, din imediata apropiere a unei explicaţii care nu ţinea cont de adevărurile ştiinţei, la naşterea, creşterea şi răspândirea puternicei nevoi de a arăta o altă faţă a lucrurilor decât cea cunoscută de ochii lumii. Nu făceam altceva decât să contopesc în minte mai multe aspecte de sens contrar și să ajung la o concluzie pe care nu o știam înainte, din aceeaşi febrilitate și entuziasm cu care Gandhi a urmărit să arate o nouă cale de acțiune a rasei sale și a religiei ei pe temeiul unor convingeri ancestrale, formulând străvechea ei pasivitate.

Numeroasele imperfecţiuni care se găseau în expunerile unei alte imagini decât cea reală, în faţa unei teme care aduna și sistematiza cât mai multe referințe, prin acțiunea unui flux intens de schimbări rezultat din influenţa unei stări, unui fenomen sau eveniment mai puţin obişnuit, faţă de care orice argument părea să nu îşi găsească rostul, menţineau într-un fel sau altul structura unei aplicaţii de tip "Vision test".

Evident, mă complicam într-o căutare care părea să nu-şi aibă rostul, asemenea gnosticului care caută o realitate divină, un regat în această lume, care este doar o umbră iluzorie a unei închipuiri, fără să găsesc o explicaţie plauzibilă asupra celor observate care puteau să declanşeze o schimbare reală.

Ca şi când aş fi fost călăuzit de un adevăr axiomatic, un model sintetic de abordare a cunoaşterii printr-un empirism radical, bazat pe trecerea de la particular la general, de la simplu la compus, obligând la necontenite reflecţii şi analize, la o necontenită explicaţie a ideii de mulţime (0,infinit] din care trebuie să se extragă infinitul pentru a obţine o mulţime cu maxim cel mai mare număr real. Aşa ceva nu era posibil, iar eu exact asta făceam: transformam imposibilul în posibil.

Leadership: Te simţi dator să găsești o explicaţie a ideii de "mulţime" din care trebuie să extragi o valoare bine definită pentru a obţine un număr real?

Leadershipul este un mod de abordare a cunoaşterii care aşează ideea de proces, schimbare şi dezvoltare în centrul preocupării de căutare a unei noi realităţi, în lumina unei revelaţii care are nevoie de manifestare prin intermediul lucrurilor, faptelor și întâmplărilor.

Un specialist în medicina de urgenţă din Florida, pe nume Alfredo Alvarado, a creat cu mulţi ani în urmă o metodă de deosebire a pacienţilor care puteau avea apendicită de cei a căror durere avea probabil alta cauze. Astfel, folosind scorul lui Alvarado (Mantrels), doctorii îi puteau identifica pe cei care aveau apendicită şi care puteau fi duşi direct în sala de operaţie, separându-i de cei suspecţi de apendicită care trebuiau supravegheaţi.

Orice schimbare este o versiune ameliorată a constărilor pe care le efectuezi. Rezultatul experimentării unei analize continue şi a observării atente, realizând pe această cale implicarea într-un fenomen de conductibilitate a instanţelor particulare care definesc elementele din jur (cu valoare de predictie a unui eveniment semnificativ), se constituie într-un fel de separare între armonie şi haos.

Rezultatul acestei experimentări reprezintă nu doar miza unei modelări a mentalităţii, ci şi modelarea structurii corelațiilor dintre variabilele care influenţează producerea fenomenelor.

În loc să privim înainte spre împlinirea unei viziuni strâns legată de realitatea vieții și a lumii, formulând întrebări ce nu pot fi ignorate, poate ar trebui să observăm modurile în care ea a fost deja împlinită, reglând cu o precizie absolută acele puncte de vedere care nu sunt neapărat opuse, ci complementare.

Ideea de "mulțime" este atribuită lucrurilor particulare care participă la formarea realităţii. În timp ce numărul real reprezintă măsura pe care o ia fiecare lucru atunci când te raportezi la o lume înfăţişată sub aspectul neregularităţilor izbitoare. A extrage o valoare bine definită pentru a obţine un număr real, cu acea febrilitate creativă a aflării noului, înseamnă să aduci un argument în plus privind comportarea lucrurilor în faza de cercetare şi evaluare.

Leadershipul, constituindu-se din acea forță creatoare care contribuie la popularizarea unor anumite idei sau opinii, poate avea ca avantaj posibilitatea de a observa, pas cu pas, din imediata apropiere a unei explicaţii care nu ţine cont neapărat de adevărurile ştiinţei, diverse asemănări și analogii cu lucrurile din jur în experiențe diferite.

Acest proces de observare nu are rolul de a arăta o altă faţă a lucrurilor sau a realităţii decât cea cunoscută de ochii lumii, ci de a răspândi nevoia puternică de a exersa capacitatea de a iniţia și rafina o căutare.

Căutarea are drept scop principal conştientizarea unei atitudini de intervenție în cursul lucrurilor care merg pe o traiectorie unică.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us