ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Căutarea

On Mai 06, 2016, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Măreşte miza modelării mentalităţii care te ajută să împlineşti o viziune, prin asumarea atitudinii de intervenție în cursul lucrurilor care merg pe o traiectorie unică.

Aveam în sfârşit posibilitatea să contribui, pas cu pas, din imediata apropiere a unei explicaţii care nu ţinea cont de adevărurile ştiinţei, la naşterea, creşterea şi răspândirea puternicei nevoi de a arăta o altă faţă a lucrurilor decât cea cunoscută de ochii lumii. Nu făceam altceva decât să contopesc în minte mai multe aspecte de sens contrar și să ajung la o concluzie pe care nu o știam înainte, din aceeaşi febrilitate și entuziasm cu care Gandhi a urmărit să arate o nouă cale de acțiune a rasei sale și a religiei ei pe temeiul unor convingeri ancestrale, formulând străvechea ei pasivitate.

Numeroase imperfecţiuni se găseau în expunerile unei alte imagini decât cea reală, în faţa unei teme care aduna și sistematiza cât mai multe referințe, prin acțiunea unui flux intens de schimbări rezultat din influenţa unei stări, unui fenomen sau eveniment mai puţin obişnuit, faţă de care orice argument părea să nu îşi găsească rostul. Toate acestea menţineau într-un fel sau altul structura unei aplicaţii de tip "Test di visione".

Evident, mă complicam într-o căutare care părea să nu-şi aibă rostul, asemenea gnosticului care caută o realitate divină, un regat în această lume, care este doar o umbră iluzorie a unei închipuiri, fără să găsesc o explicaţie plauzibilă asupra celor observate care puteau să declanşeze o schimbare reală.

Ca şi când aş fi fost călăuzit de un adevăr axiomatic, un model sintetic de abordare a cunoaşterii printr-un empirism radical, bazat pe trecerea de la particular la general, de la simplu la compus, obligând la necontenite reflecţii şi analize, la o necontenită explicaţie a ideii de mulţime (0,infinit] din care trebuie să se extragă infinitul pentru a obţine o mulţime cu maxim cel mai mare număr real. Aşa ceva nu era posibil, iar eu exact asta făceam: transformam imposibilul în posibil.

Leadership: Țelul suprem al cunoașterii tale vizează o mai mare stăpânire a convingerilor pe care le reprezinţi la nivel de reflecţie a unei realităţi dincolo de ea înseşi?

Căutarea mea era de fapt legată de dobândirea progresivă a unei cunoaşteri tot mai complexe care să fie o copie conformă cu realitatea unei lumi ieşită din comun, aflată într-o perpetuă schimbare și unde pot avea loc evoluții inovatoare și revoluționare. Convingerile pe care le reprezentam la nivel de reflecţie a unei realităţi dincolo de ea înseşi, constituind ţelul suprem al cunoaşterii mele, aveau ca miză principală o participare mai sensibilă și mai bogată la construcţia unei aventuri pline de suspans, minunat povestită.

Leadershipul este un mod de abordare a cunoaşterii care aşează ideea de proces, schimbare şi dezvoltare în centrul preocupării de căutare a unei noi realităţi, în lumina unei revelaţii care are nevoie de manifestare prin intermediul lucrurilor, faptelor și întâmplărilor.

Atunci când Cristofor Columb a descoperit America, de fapt a determinat apariţia unei noi realităţi, extinzând lumea dincolo de graniţele ştiute până la acea vreme. Când Albert Einstein a formulat teoria relativităţii, el a demonstrat că timpul și distanțele unui eveniment măsurate de doi observatori au, în general, valori diferite, dar se supun totdeauna acelorași legi fizice. Era un punct de vedere cel puţin ieşit din comun, dar mulându-se perfect pe evoluţia realităţii.

Versiunea realităţii la care aderi este dată de căutarea unei cunoaşteri superioare prin experienţa directă a evenimentelor, consolidată de puterea de anticipare a efectelor deciziilor tale şi de rezultatul obtinut prin aplicarea lor.

Un specialist în medicina de urgenţă din Florida, pe nume Alfredo Alvarado, a creat cu mulţi ani în urmă o metodă de deosebire a pacienţilor care puteau avea apendicită de cei a căror durere avea probabil alta cauze. Astfel, folosind scorul lui Alvarado (Mantrels), doctorii îi puteau identifica pe cei care aveau apendicită şi care puteau fi duşi direct în sala de operaţie, separându-i de cei suspecţi de apendicită care trebuiau supravegheaţi.

Orice schimbare este o versiune ameliorată a constărilor pe care le efectuezi vizavi de o realitate care este se prezintă cu totul "străină" la început, dar care se dovedește mai fascinantă și mai copleșitoare decât orice tenebră. Rezultatul experimentării unei analize continue şi a observării atente, realizând pe această cale implicarea într-un fenomen de conductibilitate a instanţelor particulare care definesc elementele din jur (cu valoare de predictie a unui eveniment semnificativ), se constituie într-un fel de separare între armonie şi haos.

Rezultatul acestei experimentări reprezintă nu doar miza unei modelări a mentalităţii, ci şi modelarea structurii corelațiilor dintre variabilele care influenţează producerea fenomenelor lumii.

Leadership: Te simţi dator să găsești o explicaţie a ideii de "mulţime" din care trebuie să extragi o valoare bine definită pentru a obţine un număr real?

În loc să privim înainte spre împlinirea unei viziuni strâns legată de realitatea vieții și a lumii, formulând întrebări ce nu pot fi ignorate, poate ar trebui să observăm modurile în care ea a fost deja împlinită, reglând cu o precizie absolută acele puncte de vedere care nu sunt neapărat opuse, ci complementare.

Ideea de "mulțime" este atribuită lucrurilor particulare care participă la formarea realităţii. În timp ce numărul real reprezintă măsura pe care o ia fiecare lucru atunci când te raportezi la o lume înfăţişată sub aspectul neregularităţilor izbitoare. A extrage o valoare bine definită pentru a obţine un număr real, cu acea febrilitate creativă a aflării noului, înseamnă să aduci un argument în plus privind comportarea lucrurilor în faza de cercetare şi evaluare.

Leadershipul, constituindu-se din acea forță creatoare care contribuie la popularizarea unor anumite idei sau opinii, poate avea ca avantaj posibilitatea de a observa, pas cu pas, din imediata apropiere a unei explicaţii care nu ţine cont neapărat de adevărurile ştiinţei, diverse asemănări și analogii cu lucrurile din jur în experiențe diferite.

Acest proces de observare nu are rolul de a arăta o altă faţă a lucrurilor sau a realităţii decât cea cunoscută de ochii lumii, ci de a răspândi nevoia puternică de a exersa capacitatea de a iniţia și rafina o căutare.

Leadershipul raportat la căutarea unei noi realităţi echivalează cu extinderea conştiinţei spre o mare mai libertate a voinţei şi imaginaţiei, în vederea acumulării unei cunoaşteri menite să-ţi confere statutul de "colonizator" al unei lumi noi.

Căutarea are drept scop principal conştientizarea unei atitudini de intervenție în cursul lucrurilor care merg pe o traiectorie unică, din interiorul unui imaginar care trebuie să înfrunte continuu realitatea.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate