ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Cercul

On Martie 21, 2016, in Leadership N6-Celsius, by Neculai Fantanaru

Învaţă să te reprezinţi într-un context al formei tale concrete de-a lungul timpului, în relația dintre unităţile fundamentale identitare „Origini și Consecinţe”.

Am făcut tot ce mi-a stat în puteri să ţin departe de ochii lumii această latură personală, ca un alchimist tăcut şi discret, nedivulgând nimănui rezultatele experienţelor sale, între istoricul unei clipe de singurătate şi setea mistuitoare de eternitate. Fără a-mi da seama de fapt că limitele sunt ceea ce mă defineau şi în lipsa lor rămânea doar un spaţiu gol, un produs mistic al închipuirii, un loc fără ieşire din coma profundă numită viaţă.

Omul e doar o moleculă de ADN circular distinct, o uniune strânsă de carbon, hidrogen şi oxigen, combinat cu energie vie, mergând în direcția a ceea ce este numit suflet, o iluzie perpetuată doar de credinţa în ceva care se înălţă mai presus de pământ şi se ridică la veşnicie. Iată latura mea personală: un contrasens în care totul se citeşte invers, de la efemer înspre etern, în funcţie de stările diferite ale Ego-ului.

Credincios mie însumi, sufletul se lua la trântă cu destinul, prilejuind întâlnirea dintre "un altcumva în fiecare acum" şi "mereu voi fi al altei clipe". Acest asasin orb al trecerii spre plinătate, spre veşnica aventură a căutării libertăţii de a săvârşi tainica legătură cu viaţa prin intermediul puterii Nelămuritului, îmi permitea, ca adevărată esență, măsurarea concomitentă a tot ceea ce înseamnă lumea. Cu o deplină convingere în ceva care se stinge şi se aprinde de la sine, călcam pe urmele regăsite ale materiei misterioase şi preţioase manifestate încă de la Origini până la Consecinţe.

Câteodată mi se întuneca totul în faţa ochilor şi trebuia să mă feresc de lumina zilei, iar atunci se întâmpla imprevizibilul. Magia, strict selectivă, îşi îndeplinea îndatoririle de comandă. Oboseala, melancolia, dorinţele, ezitările, toate se revărsau în capul meu asemenea unei tornade pline de amintiri şi senzaţii năucitoare, clocotind totodată într-o patimă a visului, a euforiei, a iubirii, pe care, cu puţină îndrăzneală, am putut-o stăpâni, dar în felul în care alchimistul găseşte materia şi o pregăteşte de sacrificiu.

La urma urmelor, ce vrei de la mine, tu cel care mânuieşti mai bine ca oricine principiul şi sfârşitul material a tot ce se cunoaşte?

Leadership: Te limitezi doar la controlul atitudinii ce se exprimă în moduri mai mult sau mai puțin semnificative, sau la partea de conţinut pe care planifici să-l afişezi în lume?

Doctorul Nicolaus Cusanus, povestea scriitorul finlandez Mika Waltari, voia să demonstreze că lumea mărginită şi nemărginită, finitul şi infinitul se întâlnesc. A început cu un exemplu matematic. Dacă în interiorul unui cerc se înscrie un poligon, căruia i se măreşte din ce în ce mai mult numărul de laturi, până ce ajunge la un număr infinit de laturi, atât de mici încât nu mai au aproape nicio dimensiune, atunci poligonul se va atinge în toate punctele cu cercul şi va deveni cerc.

Pasiunea mea nebunească pentru modelarea laturii personale, printr-un al cincilea element, asociat între clipa de eternitate pe care o trăiam şi potolirea dorului după un spaţiu înălţător căruia să-i aparţin multă vreme, demn de un infinit "acum", era o dovadă clară că începeam să privesc lumea din perspectiva unei abordări neliniare a fenomenelor şi proceselor.

Eram circumscris unui cerc care se învârtea fără oprire în jurul propriului centru, repetându-se la nesfârşit. Fără să-mi dau seama, ceva îşi disputa supremaţia asupra mea. Atotcuprinzătorul sau Nesemnificativul?

În acest caz, sfera leadershipului nu se limitează doar la controlul atitudinii ce se exprimă în moduri mai mult sau mai puțin semnificative, ci mai cu seamă la partea de conţinut pe care planifici să-l afişezi în lume, în relația dintre unităţile fundamentale identitare „Origini și Consecinţe”.

Originea reprezintă punctul în care te uiți în jur și nu știi unde te afli, fiind debusolat de lipsa experienței în reprezentarea ordinii în gânduri și acțiuni. Iar consecinţele sunt rezultatul încercării și dorinţei de a te încadra în ipostaza omului statornic în dificila sa menire, cu riscul de a te îndrepta spre realitatea unui timp care puţin câte puţin se goleşte de viitorul său.

Cercul evidenţiază repetarea tuturor acelor gânduri obsesive pe care omul le rulează în fundal neîncetat, modelându-şi astfel latura ascunsă, până când ea devine centrul tuturor puterilor sale fireşti.

Funcţia de autenticitate, independentă de orice sursă de reprezentare a omului într-un context al formei sale concrete de-a lungul timpului, are nevoie de o platformă de sprijin care să-l facă mult mai stăpân pe propriile crezuri şi, automat, să-i garanteze o anumită acoperire pe termen lung.

Eşti gazda propriilor tale crezuri, plasându-te la un anumit nivel de conștiință corespondent cu acea latură personală pe care ceilalți nu o văd. Leadershipul se desprinde din modul cum percepi lumea și viața, faţă în faţă cu tine. Important este felul cum te vezi în funcție de stările diferite ale Ego-ului, între istoricul unei clipe de singurătate şi setea mistuitoare de eternitate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us