ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Creaţia maestrului Eisenstein

On Aprilie 23, 2014, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Încearcă să găseşti modalitatea potrivită pentru realizarea unei noi ştiinţe, în sensul posibilităţii adaptării acesteia la necesităţile de abordare a unor noi perspective de leadership.

Caracterul revoluţionar al filmului “Crucişătorul Potemkin” - în sensul revoluţionarii mijloacelor de expresie – constă înainte de toate în descoperirea şi desăvârşirea unui limbaj cinematografic, care stă la baza întregii evoluţii a cinematografiei de atunci şi până în zilele noastre.

Din procedeul tehnic, ca mijloc de obţinere a unor efecte, montajul devine la Eisenstein un limbaj. Marele regizor descoperă că gândirea în montaj nu poate fi separată de gândirea în general, în ansamblul ei. El constată că se repetă aici un fenomen din istoria limbii: oamenii îşi exprimau la început gândurile nu în fraze, ci în câte un singur cuvânt. Dar aceste cuvinte reprezentau, în fapt, forme primare ale frazei.

Eisenstein a găsit modalitatea unui limbaj cinematografic, în sensul posibilităţii exprimării unei noţiuni, a unui gând. El a dovedit că se poate realiza o suită de imagini astfel încât să provoace o mişcare afectivă care, la rândul ei, să dea naştere unor idei. Mişcarea trece de la imagine la sentiment şi de la sentiment la teză. În acest sens a descoperit Eisenstein un limbaj specific cinematografic. *

Leadership: Ce se află în afara ştiinţei din spatele asamblării unor elemente realizate în paralel?

Un lider care rămâne fidel propriei sale viziuni şi propriei sale munci de creaţie, fie că realizează individual sau în parteneriat o nouă versiune a aplicaţiei de tipul “Remodeling the future”, la care nu oricine are acces, îşi orientează gândirea mai mult decât ocazional spre găsirea elementelor de transmitere a unei cunoaşteri avansate. Aceste elemente sunt realizate în paralel cu dezvoltarea produsului de bază, numit “leadership”, în sensul revoluţionării mijloacelor de construcţie a unei anumite direcţii de evoluţie.

Finalizarea propriei munci de creaţie, cu asamblarea unor elemente realizate în paralel, precum costul, durată, calitatea, numărul de activităţi, complexitatea, faimosul „return on investment” şi capacitatea de “livrare” a produsului ştiinţific, te va pregăti pentru o activitate pe care cu siguranţă o vei întâlni în viitor.

În afara ştiinţei din spatele asamblării unor elemente realizate în paralel se află cultul virtuţii, susţinerea unor cauze în care crezi, dar în special munca de update a mijloacelor de transmitere a creaţiilor. Rezultatul leadershipului este fundamentat pe dorinţa de a oferi lumii nu doar un nou produs ştiinţific de calitate, ci şi un mesaj plin de putere, în sensul posibilităţii exprimării unei noţiuni, a unui gând.

Leadership: Înţelegi deosebirea dintre opţiunile “reply” şi “forward”?

Deosebirea dintre opţiunile “reply” şi “forward” constă tocmai în această finalizare a muncii, care nu are alt scop şi sens decât acela de a lăsa ceva în urmă şi de a trece într-o etapă superioară de evoluţie, prin conștientizarea importanței dobândirii unui statut superior datorat aprofundării cunoaşterii.

În leadership, opţiunea “reply” se referă la răspunsul cu instrucţiuni multiple pe care îl transmiţi participanţilor la progres prin intermediul ştiinţei pe care o cultivi şi o reprezinţi. Acest răspuns înglobează anumite variabile observate sau descoperite pe parcurs, de tip formal, care determină o anumită concepţie despre construcţia ştiinţei, ce poate influenţa calitatea produsului finit.

În timp ce opţiunea “forward”, suportată doar la nivel înalt de leadership, se referă la direcţia pe care o iau descoperirile tale, măsurate în termeni de obţinere a unor efecte superioare în ceea ce priveşte calitatea profesională şi recunoaşterea dobândită în urma evoluţiei ştiinţei tale.

Această opţiune, ca indicator de caracterizare a relaţiei dintre activităţile gândirii, ideile cheie şi eventualele ei erori, după concretizarea căutărilor de “sens” şi “cunoaştere”, are avantajul de a transmite o mai mare încredere în viitor prin mesajul plin de forţă: “omul să se reconecteze în mod autentic la ceea ce caută şi la ceea ce are însemnătate pentru evoluţia sa.”

Creaţia maestrului Eisenstein orientează spre un drum particular şi individual în găsirea unor mijloace de expresie adecvate care să fie înţelese de toţi oamenii, pentru ca răspunsul la cerinţele lor de performanţă să fie educativ şi mobilizant.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us