ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Cu prea puţin ei au ajuns departe

On Februarie 11, 2009, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Amplifică-ţi potenţialul de schimbare, generând acea stare de spirit supremă care să-ţi permită accesul către excelenţă.

Napoleon Bonaparte, Abraham Lincoln, John D. Rockefeller. Ce au avut toţi aceşti trei oameni în comun? În primul rând fiecare dintre ei şi-a pus într-un anumit fel amprenta asupra omenirii, intrând în istorie, apoi, fiecare dintre ei s-a născut sărac, şi, totodată, fiecare din ei a avut o dorinţă arzătoare de a se autodepăşi şi de a reuşi în viaţă.

Ei au reuşit să-şi găsească singuri menirea pentru ca au înţeles un mare adevăr: Când ai un scop bine definit, mijloacele de a-l atinge nu contează. Cu alte cuvinte, nici unul dintre ei nu a beneficiat de avantaje materiale şi financiare, toţi au pornit de la zero, dar au ajuns în frunte pe scena lumii pentru că n-au lăsat ca împrejurările să-i descurajeze.

Oamenii vrednici de laudă au acea dorinţă mistuitoare de a-şi depăşi condiţia umilă. Ei îşi urmăresc dorinţele până ce acestea devin obsesia arzătoare a vieţii lor. Oricât de multe obstacole au de depăşit, pentru ei viaţa este ca un izvor imens de bucurii, ca un prilej de a-şi etala talentele şi valoarea. Dorinţa lor de a-şi sufleca mânecile şi de a munci este atât de mare, încât nimic nu-i poate opri din avântul lor spre culmile succesului.

Leadership: Sensul pe care îl dai vieţii este o încercare curajoasă de concretizare a năzuinţelor şi mijloacelor de înfăptuire a unităţii şi independenţei tale fireşti, sub coordonarea ulterioară a unei cauze de mare însemnătate?

Ştii de ce UCM (Unitatea de Control a Motorului) este de obicei cel mai puternic microprocesor dintre toate care există în maşină?

Pentru că este pus la treabă cel mai mult. Practic acesta are de făcut milioane de calcule pe secundă trebuind să analizeze datele oferite de zecile de senzori amplasaţi prin toată maşina şi apoi să decidă asupra celor mai bune valori care să le transmită motorului pentru ca acesta să funcţioneze cu consum minim de carburant şi să polueze cât mai puţin mediul înconjurător.

Tu poţi să funcţionezi cu consum minim de „carburant”? Pentru ca aria ta de dezvoltare să progreseze trebuie să fii consecvent cu tine însuţi, cu propriile tale valori, cu ideile tale cu orice preţ. Trebuie să-ţi pui la treabă cel mai mult voinţa şi acea stare de spirit supremă, acea stare de trăire maximă şi de siguranţă care să-ţi permită accesul către excelenţă.

Toţi acei indivizi care au atins excelenţa s-au autoîncurajat şi s-au propulsat singuri înainte când cantitatea de carburant din rezervorul lor de valori şi de speranţe era mică. Unitatea lor de control a fost energia combinată cu ambiţia de a merge mai departe. Ei au funcţionat fără să „polueze” zona de excelenţă a altora şi fără să consume în vreun fel din resursele de existenţă ale altora.

Cauza lor a fost una de mare însemnătate: să se impună în faţa implacabilelor schimbări ale istoriei ca un rezultat final al acestora.

Leadership: Poţi să te menţii în concordanţă cu tine însuţi şi cu ceea ce vrei să devii, fără să te îndepărtezi de elementele în care crezi atunci când eşti supus unei raţiuni care se crede atotputernică?

Laert, fiul lui Polonius din piesa „Hamlet, Prinţ al Danemarcei”, îi mărturisea regelui Claudius: “Atât de bine îmi voi chivernisi mijloacele / Încât cu prea puţin am să ajung departe.

Ar trebui să adoptăm cu toţii acest principiu atunci când pornim la drum fără să dispunem de niciun fel de avantaje. Suntem direct răspunzători de soarta noastră şi de modul în care privim dificultăţile. Poate va fi nevoie să facem multe eforturi şi numeroase sacrificii, şi s-ar putea de asemenea să avem multe starturi dificile înainte de a trece de linia ce desparte succesul de eşec. Dar dacă vom avea o dorinţă puternică vom reuşi până la urmă să ne îndeplinim obiectivele, oricât de îndepărtate sau imposibile ar părea.

Puţin, dar mult. Mijloace financiare modeste, dar o dorinţă puternică de a reuşi în viaţă şi de a obţine rezultate de excepţie. Asta e cred tot că avem nevoie pentru ne îndeplini visele: o dorinţă puternică. Şi să nu uitam că, aşa cum bine preciza cineva, mintea nu cunoaşte alte frontiere decât cele pe care i le stabilim noi înşine.

O raţiune care se crede puternică, când vine vorba de concentrarea conştiinţei asupra acţiunii ce să săvârşeşte în spiritul unui ideal pus mai presus de adversităţile vieţii, sub o formă sau alta, se săvârşeşte ca o urmare firească a Chemării de Sus în care ai investit o bucăţică de inimă sau o fărâmă de orgoliu.

Când îndrăzneşti să crezi în ceva mai înalt decât tot ce e omenesc, cu valoare mult mai mare decât ceea ce îţi oferă viaţa, nu vei mai putea renunța la ce te aştepţi să găseşti în afara propriei poveşti.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us