ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Dă totul din tine, fără reţineri

On Ianuarie 20, 2009, in Leadership sX-Experience, by Neculai Fantanaru

Demonstrează o continuă fidelitate faţă de competenţele destinate să contribuie la însuşirea acelei forme de disciplină care poate asigura funcţionarea ta optimă.

Un atlet de performanţă, deţinător al titlului "World Strong Man", intră în sala de bodybuilding, se dezbracă, îşi face încălzirea şi trece rapid la treaba. Pare hotărât să le arate tuturor celor din jur de ce este în stare. Are un corp lucrat cu atenţie, fiecare muşchi este dăltuit aparte, şlefuit. Munceşte din răsputeri, bicepşi, tricepşi, deltoizi, coapse, etc. Se vede că nu este el omul care să se lase mai prejos de aşteptările sale.

De două sau trei ori pe săptămână atletul intră în sala de bodybuilding cu bucurie şi mult entuziasm, şi de fiecare dată dă totul din el pentru a-şi dezvolta masa musculară. Căci în funcţie de antrenamentele pe care le face zi de zi, în funcţie de forţa pe care o realizează prin intermediul lor va putea să genereze o mai bună funcţionare care îl va ajuta să stabilească un record mondial.

Leadership: Eşti în stare să extinzi circumstanţele unei forme de răspuns la necesitatea abordării evaluării performanţei tale, conform unei consecutivităţi ce poartă în sine un algoritm de tip "win by the slightest amount of difference"?

Performanţa trebuie în primul rând înţeleasă, susţinută şi apoi valorificată. În acest scop, trebuie să-ţi iei sarcina de a demonstra o continuă fidelitate faţă de propriile tale competenţe - cu caracter evolutiv, măsurabil, toate destinate să aducă o contribuţie cât mai consistentă la însuşirea acelei forme de disciplină care să-ţi coordoneze întreg spectrul de activităţi necesar funcţionării tale cât mai eficiente.

O casă care zace şubredă pe piloni de lemn, este gata să se rostogolească în apele în creştere. Când ea este măturată de ape, eşti nevoit să pleci în căutarea pământului uscat.

Prea mulţi indivizi, în drumul lor spre performanţă, se comportă şi acţionează ca nişte naufragiaţi în căutare de noi pământuri – nu au convingeri puternice, nu au o personalitate individuală, sunt lipsiţi de orice consecvenţă în atitudine. Iar aceste „minusuri” din contul performanţei lor, dincolo de orice îndoială, duc la o degradare mai ridicată, mai profundă a fibrei lor profesionale. Rezultatele lor slabe sunt rezultatul unei suprasolicitări, a unei uzuri, a unei extenuări a acelor segmente din sistemul lor funcţional care nu mai transmite nici un fel de energie.

A fi în stare să extinzi circumstanţele unei forme de răspuns la necesitatea abordării evaluării performanţei tale, înseamnă să trăieşti cu rezultatele extraordinare pe care le obtiii în situaţia de a fi primul care a înţeles fenomenul "câştigă cu cea mai mică cantitate de diferenţă". Practic, voinţa pe care o dovedeşti că să înregistrezi un rezultat mai bun este exact acel aport de energie utilizat la limitarea unor pierderi pe care le suporţi prin încălzirea muşchilor.

Leadership: Ceea ce te diferenţiază de ceilalţi atleţi este valorificarea rezultatelor pe care ţi-o acorzi prin aplicabilitatea cauzalităţii la voinţă înregistrată în contul unei fiinţe supreme?

Consecvenţa este o parte crucială a procesului tău de evoluţie, ea menţine motorul tău de performanţă. Dacă ea nu devine o parte a vieţii tale, atunci ea este la fel de şubredă ca o casă care zace şubredă pe piloni de lemn, gata să se rostogolească în apele în creştere.

Aşa cum creierul tău recepţionează sute de milioane de informaţii prin intermediul simţurilor, organelor şi nervilor, prelucrează acest informaţii şi trimite milioane de comenzi simultan – tot aşa, în drumul spre performanţă trebuie să selecţionezi exact acei stimuli care te motivează pozitiv, acei stimuli care funcţionează spre a te informa asupra statutului tău de performer. Vei avea nevoie de aceşti stimuli - care să te determine să începi o anumită activitate şi totodată să te poată susţine până în momentul finalizării ei.

Aplicabilitatea cauzalităţii la voinţă înregistrată în contul unei finţe supreme presupune să-ţi acorzi nişte merite din postura unui Sisif sortit să urce un deal împingând veșnic o stâncă uriașă, dar de fiecare dată cu mai mult avânt decât ultima dată, cu mai multă pasiune, astfel asumându-ne riscuri din ce în ce mai mari.

Filozoful grec Socrate insista: “Pentru a mişca lumea trebuie mai întâi să ne mişcăm noi înşine.” Sună corect, nu-i aşa? Începutul este întotdeauna cel mai greu. Dar odată ce ţi-ai format un ritm de muncă susţinut şi echilibrat vei putea duce la îndeplinire orice sarcini, oricât de grele ar părea la un moment dat.

Dorinţa nu este suficientă ca să realizezi tot ceea ce ţi-ai propus şi nu te poate ajuta prea mult să treci peste acele hopuri limitatoare de performanţă. Iar intenţiile bune nu vor avea niciodată puterea de a-ţi pune în mişcare întreg spectrul evoluţiei tale. Singura cale de a deveni mai bun în ceea ce faci este să te hotărăşti să duci până la capăt tot ce ai început.

Un lider îşi testează materialul din care este plămădit, indiferent de corecturile anterioare, până ce sunt neutralizate toate aspectele negative sau lipsite de rezistenţă ale practicii pe care o pune în aplicare.

Dă totul din tine, fără reţineri” este deviza celor care tind spre marea performanţă. Toţi cei care dau dovadă de iniţiativă şi muncesc din greu vor fi întotdeauna răsplătiţi. Talentul fără un efort continuu şi de durată nu este suficient. Cine vrea să devină un performer de elită trebuie să-şi dezvolte la maxim potenţialul existent.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us