ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Dacă treci tu linia, o trec şi eu

On Aprilie 16, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Întăreşte „imunitatea” leadershipului tău dezvoltându-ţi acele abilităţi care te ajută să-ţi evaluezi corect şi obiectiv personalul.

Nicio emoţie, nicio trăire nu părea să-i străbată mintea şi sufletul acestui om lipsit de scrupule, bun manipulator, condus de o puternică dorinţă de succes, a cărui ambiţie teribilă de a-şi atinge ţelurile nu avea limite. Bill îl cercetă pe Drew fără să clipească, de parcă se aşteptase să vadă o urmă de îngrijorare pe chipul său, sau nesiguranţă, sau şovăială cel puţin, sau măcar vreo părere de rău. Nimic. Drew părea nepăsător, şi sigur pe el, mândru că a reuşit să-i sfideze autoritatea marelui Bill Parrish, fondatorul şi preşedintele corporaţiei Parrish Communications.

Practic, Drew voia să devină preşedintele companiei, dar pentru aceasta trebuia să-l dea la o parte pe actualul preşedinte. Dar totul s-a schimbat atunci când a intervenit Joe Black, „agentul de la fisc”, care mirosise implicarea lui Drew în afaceri ilegale, şi adunase dovezi care îl puteau încrimina pe acesta. Dintr-un om sigur pe sine şi curajos, Drew deveni brusc palid la faţă. Era pierdut, şi ştia asta. Era chiar pasibil de pedeapsă penală.

- Îţi oferim un târg Drew, ca să nu ajungi la puşcărie, îi spuse Bill Parrish. Mărturiseşte Comitetului Director toate detaliile implicării tale în această afacere ilegală, iar apoi depune-ţi demisia.

Leadership: Pentru a obţine un „DA” de la cineva este absolut necesar să îi schimbi percepţia despre ceea ce sinele tău superior ştie despre tine şi doreste ca şi ceilalţi să afle?

Filmul „Meet Joe Black (1998)” ne arată de fapt în ce măsură ne implicăm în viaţa personală şi profesională. Şi, mai ales, ce se întâmplă atunci când uităm care este traseul pe care trebuie să-l urmăm pentru ca viaţa noastră să fie una plină de sens şi de bucurii.

Greşeala cea mai mare a lui Bill Parrish, din cauza căreia era să regrete enorm, a fost că nu a ştiut să-şi aprecieze corect colaboratorii. A fost nepăsător şi indiferent faţă de percepţiile pe care le aveau aceştia faţă de el însuşi. Ca lider, el trebuia să fie abil în a judeca corect intenţiile celor din jurul său. Însă pe el nu l-a îngrijorat nimic la oamenii săi, nu s-a îndoit nicio clipă de propriile percepţii, aparent bine fundamentate, asupra lor. Şi din această cauză a fost la un pas de a-şi pierde compania.

Percepţiile pe care le ai despre oameni închid cercul sistemului de susţinere a convingerilor proprii. Percepţiile sunt ca un gard protector care îţi înconjoară subconştientul şi care îţi protejează valorile şi principiile după care te ghidezi în viaţă. Percepţiile dau măsura realităţii pe care o trăieşti, pe care o doreşti, pe care o propovăduieşti, ele reprezintă mecanismul care îţi generează încrederea, entuziasmul şi motivarea ca să funcţionezi la capacitate maximă.

Sinele superior al lui Bill Parrish era o unitate de conținut sub formă de imagine, idei, convingeri, aspiraţii şi credinţă. Dar Bill îşi punea toată nădejdea nu doar în instinctul său, ci şi în dreptatea practicilor sale, în dreptatea unei cauze nobile sau în corectitudinea judecăţii sale strălucite pe care o aplica în orice situaţii. Problema acestui sine superior este că nu ştia să găsească preţuirea oamenilor în numele viitorului companiei şi credea că depinde de alţii pentru a găsi un puternic stimulent al performanţei.

Leadership: Schimbările intervenite în viaţa ta în ultimele luni ţi-au marcat convingerile despre ceea ce vrei să devii, dat fiind faptul că ceea ce te face superior nu-i face fericiţi şi pe alţii?

Acest cerc care îţi susţine convingerile proprii, care îţi înconjoară întregul sistem de valori, se poate fisura şi chiar se poate rupe dacă nu îţi întăreşti mereu „imunitatea” leadershipului tău. Pentru ca puntea dintre prezentul şi viitorul tău, care-ţi asigură succesul, să se cimenteze, este absolut necesar să-ţi dezvolţi acele abilităţi de a-ţi evalua corect şi obiectiv personalul, acele abilităţi care te ajută să identifici adevăratele lor intenţii şi sentimente, şi să încerci să împiedici orice fel de abuzuri şi „lovituri sub centură”.

Aşa cum o cultură corporatistă orientată către client constituie adeseori factorul cheie ce permite companiilor performante să acorde prioritate intereselor clienţilor atunci când acestea se confruntă cu presiuni din partea concurenţilor – tot aşa o gândire eficientă, bazată pe intuiţie şi pe raţionament îţi permite să acorzi prioritate acelor aspecte şi elemente care îţi umbresc leadershipul atunci când unul sau mai mulţi dintre subordonaţii tăi se îndepărtează de la criteriile de integritate pe care trebuie să le respecte.

Leadershipul este un elogiu adus timpului trecut, atunci cand ceea ce te-a propulsat in topul preferintelor oamenilor s-a inrudit cu acele convingeri care au inceput cu "Eu sunt - la nivel de superioritate" si au continuat cu "Eu sunt - la nivel de valoare."

Dacă treci tu linia, o trec şi eu este o expresie care indică schimbarea bruscă a atitudinii tale în momentul în care sesizezi o neconcordanţă între principiile corecte şi bine conturate care-ţi caracterizează personalitatea şi leadershipul - şi valorile lipsite de consistentă morală după care se ghidează subalternii tăi.

Eşecul este ca un simţământ apăsător pe care-l poţi îndura cu greu, ca o frământare căreia nu-i poţi găsi pricina, ca un joc ordinar care te poate face să pierzi tot ce-ai construit, tot ce-ai strâns o viaţă întreagă. Orice om, orice lider îşi schimbă viziunea, gândirea şi atitudinea atunci când eşecul îi bate la uşă din pricina propriilor sale slăbiciuni. Cine cade în capcana de a presupune că nu poate fi trădat de proprii săi subalterni, mai devreme sau mai târziu riscă să aibă o mare surpriză.

Fii prevăzător, dragă lider. Întăreşte „imunitatea” leadershipului tău dezvoltându-ţi acele abilităţi care te ajută să-ţi evaluezi corect şi obiectiv subalternii, ca să nu te trezeşti cu o surpriză neplăcută.

Concluzie: Un personaj de roman spunea odată: „În spatele cuvintelor dumitale se ascund gânduri criminale...” ceea ce însemna că a desluşit în cuvintele şi comportamentul interlocutorului său intenţiile acestuia, altele decât cele potrivite cu rangul şi poziţia pe care pretindea că le are. Este o dovadă că sunt oameni care ascund intenţii şi fapte reprobabile.

Astfel de oameni au existat şi vor exista întotdeauna. Prin urmare, ca lider trebuie să-ţi dezvolţi şi această abilitate de a cunoaşte oamenii care te înconjoară, să depistezi în timp util intenţiile lor reprobabile, „loviturile sub centură” pe care le pregătesc cu scopul de a se pune pe ei înşişi în evidenţă, de a prospera material, sau pur şi simplu din dorinţa de a face rău.

Prin această abilitate îţi întăreşti „imunitatea” leadershipului tău, îţi întăreşti poziţia ta în care ai ajuns şi te-ai menţinut fiind susţinut de oamenii corecţi. Învaţă modalităţile de a-i determina pe oamenii lipsiţi de scrupule să se demaşte singuri în faţa tuturor şi sancţionează-i aspru, după cum merită.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate