Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Ce este un performer

On Ianuarie 25, 2009
, in
Leadership de Bază by Neculai Fantanaru

Ce este un performer?

„Performer” (# One who performs for, or entertains, an audience) este un cuvânt împrumutat, însă nu se referă strict la activitatea sportivă sau la actorie, după cum este folosit de obicei.

"to perform" = a realiza o performanță (deci, prin extrapolare, sau prin analogie, se poate spune că "performer" este individul care obţine / realizează / aduce performanţe.)

Mă voi limita strict la acest sens.

Leadership : Performer

A fi un performer în gestionarea resurselor umane înseamnă să îmbini leadershipul cu caracterul tău propriu, înseamnă să îmbini cunoştinţele cu personalitatea care te defineşte – în folosul tău, dar şi în folosul celorlalţi oameni.

Performer este omul care, nesupus influenţelor străine, aprinde lumina speranţei şi bucuriei în sufletul oamenilor, prin puterea lui de a le schimba percepţiile - ajutându-i să obţină rezultate concrete în sfera dezvoltării lor personale.

Performerul identifică nevoile de înzestrare ale oamenilor din jur, selectează calităţile lor cele mai pregnante care sunt necesare pentru a-şi schimba statutul, caracterul, personalitatea.

Performer este liderul care promovează schimbarea celor de lângă el prin însăşi natura sa, prin felul său de a fi, prin ideologia sa, izolând sau neutralizând orice element non-integrabil în arhitectura propriei lor fiinţe.

Liderul este omul care poate face performanţă prin şlefuirea materiei din care e compusă fiinţa umană. Este cel care reuşeşte să elimine petele întunecate ale gândirii, ale înţelegerii şi simţirii - nerentabile – din mulţimea de Ego-uri, tratându-le cu decizii înţelepte şi noi orientări de cea mai bună calitate.

Întrebare:

Eşti gata să selectezi oamenii cei mai de calitate, să-i înzestrezi cu tot ce au nevoie pentru a fi performeri pe termen lung?

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…