ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Fii primul care face prima mutare

On Octombrie 09, 2009, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Amplifică-ţi nivelul de performanţă, activând acea opţiune utilă din modul tău de operare care îţi permite să obţii rezultate de mare efect.

Au pierit fiindcă nu au acţionat la timp.

În timpul unei expediţii în deşertul australian, un pluton format din 60 de militari a fost atacat din toate părţile de inamic. Comandantul le-a ordonat degrabă soldaţilor să se pună în poziţie de luptă. Aliniaţi în poziţie de tragere şi înarmaţi până-n dinţi, soldaţii aşteptau cu teamă ordinul de atac din partea comandantului lor.

Un glonţ l-a rănit mortal pe comandant chiar înainte să ordone atacul. Toţi soldaţii au fost măcelăriţi în timp ce aşteptau ordinul.

Leadership: Pedalezi sau stai pe loc?

Dacă îţi place să te plimbi cu bicicleta atunci ştii că cu cât pedalezi mai repede cu atât îţi poţi menţine echilibrul stabil. Dacă stai pe loc echilibrul tău se clatină serios.

A acţiona eficient înseamnă deseori să „pedalezi” cât mai repede. A acţiona rapid e deseori mult mai important decât dacă continui să creezi strategii sau dacă aştepţi momentul oportun de a te pune în valoare.

De regulă sentimentul de încordare si nevoia de a acţiona urgent te pot transforma într-un veritabil magnet pentru eşec – căci ele îţi fragmentează capacitatea de performanţă făcându-te să uiţi să te preocupi de toate detaliile importante care te pot susţine în demersurile pe care le întreprinzi.

Această fragmentare a capacităţilor proprii îşi pune amprenta asupra modului tău de funcţionare. Însă ea nu împiedică evoluţia ta, dimpotrivă, dacă este pozitivă poate favoriza apariţia succesului şi premisele unei dezvoltări durabile. Ea este menită să activeze în al tău modus operandi acea opţiune utilă care îţi permite să obţii rezultate, care îţi permite să te focalizezi asupra cuceririi unor teritorii virgine din domeniul tău de activitate.

Această diviziune a abilităţilor tale este benefică dacă sporeşte capacitatea ta de a gândi, de a lua decizii şi de a acţiona în diverse circumstanţe. Ea joacă un rol important, te poate ţine departe de eşec eliminând numeroase obstacole care stau în calea valorificării acelor resurse proprii care au particularitatea de a produce efecte pozitive.

Leadership: Ideea de a fi întotdeauna primul care face prima mutare

Ideea de fi întotdeauna primul care „atacă”, este ideea de bază a negociatorului japonez. La şah, jucătorul care începe partida, albul, are întotdeauna un avantaj mai mare prin faptul că a făcut primul pas, prima mutare. Şi aşa cum am precizat puţin mai înainte, într-o bătălie, armata care deschide prima focul ar trebui să nu-i lase inamicului posibilitatea de a riposta.

Tot aşa, la proba de viteză, atletul care are startul cel mai bun de cele mai multe ori câştigă. O fracţiune de secundă poate face diferenţa între a fi sau a nu fi campion. Iar dacă nu ştii, de foarte multe ori studenţii care termină facultatea cu mediile cele mai mari, reuşesc să se angajeze în companiile de renume fără să se mai prezinte la interviu. Doar printr-o simplă recomandare. Aşadar, a ocupa primele poziţii, a fi printre cei mai buni, poate să-ţi ofere multe avantaje în timp.

În orice companie angajaţii cei mai valoroşi - care vin tot timpul cu idei noi, care sunt mai activi, care se implică permanent în rezolvarea problemelor sunt întotdeauna apreciaţi de manageri. De aceea sunt plătiţi mult mai bine şi sunt promovaţi mai rapid în funcţii superioare decât aceia care nu se dovedesc suficient de productivi.

Acţionează eficient. „Pedalează” cât mai repede. Fii mereu cu un pas înaintea celorlalţi. Fii întotdeauna primul în domeniul în care activezi. Găseşte primul soluţiile cele mai bune la problemele ivite. Decide chiar azi că vei deveni persoana cea mai valoroasă din companie.

Dacă nu vrei să-ţi diminuezi unicitatea, amplifică-ţi nivelul de performanţă activând acea opţiune utilă din modul tău de operare care îţi permite să obţii rezultate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us