ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Domino insights (II)

On Noiembrie 26, 2013, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Ridică-te deasupra gândirii comune, conectându-te pe frecvenţa „intrărilor şi ieşirilor” de elemente active din configuraţia omului.

Cine a spus că spiritul are din când în când trebuinţă de un om demonic, a cărui putere superioară se ridică împotriva gândirii comune, a ştiut prea bine că în dosul unei aparenţe care ascunde adevăruri greu de acceptat se degajă o influenţă subtilă şi plină de autoritate.

Constatările şi expertizele pe linia de calitate a tipului de om „universal”, a cărui ştiinţă de necuprins este cazată la acelaşi etaj cu suprema înţelepciune, atestă o formă periculoasă de deficit intelectual, o puternică întrepătrundere între elementele de susţinere şi cele de modelare a minţii.

Ştiinţa lui Hannibal Lecter nu este doar simplul rod al debordantei curiozităţi intelectuale, ci reprezintă principala componentă din procesul unui comerţ rentabil cu armament psihologic, foarte înfloritor, efectuat în condiţii de siguranţă.

Numeroasele sortimente de măsurători, constatări şi interpretări, conectate pe frecvenţa mare a intrărilor şi ieşirilor de elemente active, supuse supraîncălzirii, din configuraţia interioară a omului, trebuie să acopere o gamă uriaşă de semnificaţii. Şi el are întotdeauna de unde să-şi aleagă modele experimentale, de toate calibrele.

Năzuind să desluşească universul uman din spatele evenimentelor, în special imboldurile şi zbuciumurile autentice care îl încearcă neîncetat pe individul obişnuit, Hannibal preferă o recunoaştere a faptelor clare. Omul vizat cercetării cu lupa minţii devine interpretul unui joc subtil de evaluare, transformându-se într-un companion de încredere, într-un redutabil pretendent la titlul de recordman în cadrul experimentelor cele mai imprevizibile.

Dar pentru a interpreta şi evalua fiinţa umană, Hannibal trebuie să se transforme el însuşi într-un iubitor constant al oamenilor. Apoi într-un dresor. Şi, în final, într-un proprietar cu drepturi depline şi discreţionare.

Leadership: Valoarea de contract dintre furnizor şi beneficiar !

Dacă la cretani şi la micenieni locul principal în arhitectură îl ocupa palatul, în zilele noastre, transformarea de sine ocupă locul principal în cadrul leadershipului, ca valoare absolută şi relativă. Proiectarea mentală a posibilităţilor de manifestare a omului, sondându-i sufletul până în străfundurile sale, monitorizând “temperatura” gândurilor şi emoţiilor care îl definesc în fiecare situaţie în parte, are valoarea de contract dintre furnizor şi beneficiar.

Primul, omul obişnuit, deţine calitatea de operator de date personale, dovedindu-şi disponibilitatea de a fi cercetat. Al doilea, liderul, deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator al activelor omului obişnuit, generând de pe urma constatărilor un venit constant de eficienţă şi productivitate în procesul de formare şi autocunoaştere.

În condiţiile unei bune gestiuni a resurselor umane, asigurându-se că elementele de unicitate sunt contabilizate în mod corespunzător şi “materialele” de ordin calitativ sunt selectate, mixate şi adaptate propriei personalităţi, liderul va reuşi să se transforme, încet-încet, într-un proprietar cu drepturi depline şi discreţionare.

Regulatorul suprem al leadershipului

Ca să poţi scoate totul din oameni pe mica imprimantă a ştiinţei conducerii, ataşată propriei staţii instinctive de condiţionare şi manipulare, trebuie să te conformezi acelei solicitări puternice de ordin etic şi social. Fă loc bunăvoinţei şi politeţii bine definite, bine conturate, ca să asiguri apropierea echidistantă dintre tine şi ei.

Întrebarea fără răspuns sigur este următoarea: Dispui de mijlocul de a examina şi de a înţelege tot ce poate fi cunoscut? Sunt oamenii deschişi experimentării şi dispuşi să se autoincludă în progresele tale?

Dacă vrei să capeţi încredere în posibilităţile de autocunoaştere şi de dezvoltare personală, ridică-te deasupra gândirii oamenilor, conectându-te pe frecvenţa intrărilor şi ieşirilor de elemente active din configuraţia lor. În facultatea raţiunii umane vei găsi, după o analiză şi investigaţie psihologică, răspunsurile cele mai clare la întrebările: “Cine sunt şi cine nu sunt?

Regulatorul suprem al leadershipului, care controlează presiunea stărilor de tranziţie ale omului, trebuie să permită schimbarea mecanismului tău din interior fără a afecta “instalaţia de foraj” în care a fost montat.

Domino insights scoate în evidenţă acea abilitate dezvoltată în timp de a anticipa potenţialul funcţional al omului şi posibilele obstacole apărute pe traseul cunoaşterii de sine. Căci aidoma unei piese de domino a cărei cădere antrenează un şir întreg de alte căderi consecutive, şi acest intrusionem a liderului în spaţiul uman poate declanşa un lanţ de acţiuni pro sau contra atingerii performanţei în leadership.

 

* Notă: The Silence of the Lambs (1991)

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us