ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Domino Insights (I)

On Noiembrie 24, 2013, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Conectează-ţi mintea la o sursă de energie regenerabilă, ca să poţi avea acces la o nouă dimensiune a posibilităţilor de evoluţie.

Căzusem într-o stare primejdioasă de profundă nedumerire. Căci, idealist, rătăcisem la întâmplare prin lumea secătuită a mirajelor şi iluziilor, în care aveam un rol important. Acela de a mă autodistruge. Şi, apoi, de a reînvia cu o nouă atitudine şi viziune asupra vieţii. Nu îmi găseam liniştea.

Cred că era un caz particular de rezonanţă, pe o anumită frecvenţă, cu o forţă care mă putea face invincibil între limite, armonizând oscilaţiile dintre „deasupra“ şi „dedesubt“, dintre lumea văzută şi cea nevăzută. O punte între aceste două oscilaţii putea în mod particular să se armonizeze (sub determinismul impulsului instinctiv) cu implicarea unei forţe exterioare, nelimitată şi invincibilă, situată mai presus de măsura înţelegerii mele.

Epuizat de conflictele interioare, de solicitările care contestau orice autoritate supraindividuală, m-am oprit la intersecţia dintre cele două dimensiuni: a spaţiului şi a timpului. Simţeam în mine prăbuşirea zidurilor de apărare a aspiraţiilor de unire cu absolutul, căci cu cât aflam mai mult, cu atât se mărea necunoscutul. Izbânda asupra haosului care aproape mă copleşea uneori, putea fi dobândită numai cu participarea lui Umberto Eco la interpretarea universului meu: "Oamenii simpli au ceva în plus față de doctori, care se pierd adesea în căutarea legilor mult prea generale. Ei au intuiția individualului."

Fără nicio împotrivire mă îndepărtam de mine însumi, de Eul care mă împiedica să ating desăvârşirea. Efluviile de materie subtilă şi de energie amplificatoare, mişcându-se intensificator de la un minus de semnificaţii la un plus de coerenţă, înghesuind adevăruri şi secrete unele într-altele, dar nu în numele definitivului, închideau circuitul transformaţional.

Leadership: Lupta dintre iluzie şi viziune, alimentată de forţele tale interioare reînnoite mereu, poate să te ţină treaz şi să te incarneze, în toată devenirea ta, într-o creaţie profundă relevată ca o superioritate sui-generis?

Aspiraţia sufletului meu de a-şi făuri un nou destin desprins dintr-o realitate inaccesibilă lumii obişnuite, făcând din mine un prizonier al interiorităţii aflate în spiritul creaţiei, se cristaliza sub forma unei imagini simbol, cu trimitere la munca vechilor alchimişti. Pentru a-şi apăra ştiinţa primordială, alchimiştii, continuatorii lui Hermes, precum renumitul Elias Ashmole ale cărui lucrări l-au inspirat pe Newton, n-au încetat să abordeze în sens propriu acea profundă identificare a “Marii Opere”.

Aceşti luminaţi de dincolo de ştiinţă recurgeau la un limbaj codat, la imagini misterioase şi hieroglifice despre care n-ai putea să crezi că sunt reale. Iar la acest cod al exprimării cunoaşterii nevăzute, ermetic în ochii profanului, se adăugau alte creaţii şi viziuni alcătuite din reprezentări diverse ale imaginaţiei.

Pierdut în imensitatea solicitantă a gândurilor care încercau să creeze şi transforme energia în realitate, am simţit pentru o clipă razele pale a soarelui deplasându-se de-a lungul liniei de frontieră cu perspectivele de dincolo de orizontul vizibil al vieţii. Nu eram singurul care experimenta vederea de la distanţă în căutarea unei vieţi noi, în trăirea unei vieţi condusă de forţa creaţiei, ca un fel de izbândă asupra haosului. Un personaj al lui Jules Verne ajunsese noaptea, pe întuneric, în vârful Sneffelsului şi, înainte de a se adăposti în interiorul craterului, avu răgazul să zărească "soarele de la miezul nopţii" în punctul său cel mai de jos.

Domino Insights, forţa creatoare a gândurilor care se ivesc din interacţiunea realului cu irealul. Mă cufundam într-o stare de extaz creativ fără să ţin seama de frica pe care ţi-o dau înălţimile. Mă obişnuiam cu sumbrele contemplaţii care îmi conectau mintea la o sursă de energie regenerabilă, fără să mă gândesc la cadrele luminate de necunoscut care mă puteau înstrăina de mine însumi.

Leadership: Poţi să adaugi propriei tale identităţi o sursă excelentă de decodare a unei "imaginii în oglindă" relevată sub dublu aspect: a creaţiei de sine şi a sinelui care îşi ia libertatea de a se preschimba în ce doreşte?

Reinventarea - acesta este fructul dezvoltării continue a sinelui, sursa excelentă de “venit activ” adăugat propriei tale identităţi care provine din orice activitate de susţinere şi concretizare a aspiraţiilor. A te reinventa înseamnă să conferi identităţii tale o nouă sursă de sustenabilitate şi de impact sub formă de creaţie decodată prin intermediul unei figuri de stil: "imaginea ta preschimbată într-o afirmare a permanenţei".

Aspiraţiile şi elanurile spre înălţimile creaţiei, adesea anevoioase, nu trebuie nicidecum împiedicate de linia dreaptă a unui singur drum îngust de acces spre noi posibilităţi şi viziuni. Sublimele şi îndelungile contemplări ale elementelor de viitor, create de gândurile şi stările de perfecţiune, te delimitează cu certitudine de acea mediocritate toropitoare în care cei mai mulţi indivizi se complac.

Să te reinventezi, ramificându-ţi nestingherit reţeaua proprie de aspiraţii la o secvenţă de “test” prin care să te situezi deasupra propriilor necesităţi de a accepta realitatea, aşa cum este ea, oferă siguranţă sporită nevoilor tale de a te perfecţiona continuu. "Imaginea în oglindă", care te ridică deasupra aspiraţiilor primitive ale omenirii, este viziunea pe care ţi-o dă trecerea ta într-o nouă realitate, încât să poţi contempla mai uşor minunea creaţiei.

În procesul de dezvoltare, a-ţi aduce capacităţile de creaţie la nivelul ambiţiilor cele mai nebuneşti, în urma metodelor de control şi de gestiune a propriilor resurse, este o cale de refacere şi întărire sporită a întregii tale structuri funcţionale. Care se consideră acţionată doar de eforturile de cercetare şi de maniera în care te raportezi la creaţia ta.

Ca să reuşeşti să-ţi valorifici competenţele de care ai nevoie pentru a avea acces la o nouă dimensiune a posibilităţilor de evoluţie, testându-ţi în acelaşi timp capacităţile de a face faţă schimbărilor şi de a răspunde cerinţelor individuale de performanţă, fă un experiment inovator. Conectează-ţi mintea la o sursă inepuizabilă de energie, fără să te gândeşti la cadrele luminate de necunoscut care te pot înstrăina de tine însuţi. Întăreşte zidurile de apărare ale aspiraţiilor de unire cu absolutul.

Leadership: Care este unicul lucru real din zona leadershipului care rămâne după integrarea ta în spaţiul creaţiei sub forma expansiunii gândurilor spre o nouă destinaţie?

Celui care are curajul să-şi cufunde privirile într-un cadru extins de spațiu și de timp prealabil definit. Celui care îndrăzneşte să sondeze profunzimile necunoscutului, îi va fi mai uşor să distingă unde se sfârşeşte uscatul şi unde încep să crească în intensitate valurile posibilităţilor de prelucrare a cunoaşterii.

Ca inovator în domeniul conducerii, învaţă să examinezi modul în care sunt dispuse forţele de împingere a limitelor proprii de percepţie a realităţii. Învaţă să manipulezi forţa care te poate face invincibil în procesul de întreţinere a oscilaţiilor dintre limită şi nelimitare. Creaţia este punctul cel mai înalt al libertăţii de gândire.

Explozia “luminoasă” de gânduri care îţi trec zilnic prin minte, proiectând noi idei, noi viziuni, noi modele de înţelegere a diferitelor aspecte ale realităţii, a lumii înconjurătoare şi a evenimentelor trecute, prezente şi viitoare, îţi dezvoltă capacitatea de a absorbi ceea ce este benefic zonei tale de expansiune spre noi tendinţe în leadership.

Unicul lucru real din întreaga zonă a leadershipului care rămâne după explozia “luminoasă” de gânduri, este acea pregnantă conştiinţă a sinelui care nu vrea să fie claustrat între nişte limite riguros stabilite. Şi care dispune de libertatea de decizie: de a trece peste obstacolul numit “nu cunosc”.

Leadershipul este imaginea totalităţii fiinţei guvernată de libertatea gândurilor de a plăsmui o creaţie al cărei sens unic este infinitul, aspiraţia de unire cu absolutul.

Domino Insights scoate în evidenţă, în acest caz, capacitatea de a obține o înțelegere corectă și profundă a unor noi perspective de abordare a creaţie, produse în lanţ de extinderea orizonturilor de cercetare a propriei fiinţe. Presupune deschiderea unor noi perspective de abordare a realităţii lumii şi de valorificare în folosul propriu a resurselor neutilizate de care ai nevoie pentru a-ţi extinde înţelegerea şi cunoaşterea.

Conectează-ţi mintea la o sursă de energie regenerabilă, ca să poţi avea acces la o nouă dimensiune a posibilităţilor de evoluţie.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate