ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Dovedeşte că eşti un lider eficace

On Martie 31, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Luminează-ţi drumul spre excelenţă, fără să permiţi "mingii" să iasă din perimetrul tău de responsabilitate.

Trei indivizi mascaţi, dotaţi cu echipamente specializate au pătruns în incinta unei bănci, reuşind să sustragă două sute de mii de lei. Camerele de filmat au surprins momentul în care aceştia au dat “marea lovitură” dar fiindcă purtau măşti nu au putut fi identificaţi.

Şeful poliţiei a fost determinat să ia măsuri urgente. I-a convocat pe toţi ofiţerii de poliţie şi le-a spus pe un ton ferm doar atât: “Justiţia trebuie să-şi spună cuvântul. Vreau ca hoţii să fie prinşi cât mai repede posibil şi să răspundă în faţa legii. Până la sfârşitul acestei săptămâni cazul va fi rezolvat. La treabă !

Leadership: Este necesară o revizuire de fond a actualelor criterii pentru producerea rezultatelor care să reflecte o viziune mai largă asupra impactului tău în sfera tangibilului?

Tu cum îţi valorifici potenţialul de lider? Îţi asumi responsabilitatea de a fi un model de eficacitate pentru arta de a conduce? Ai un alt model pe care să-l urmezi în afară de propria ta persoană? Cum reacţionezi la ce se întâmplă în perimetrul tău de responsabilitate? Faci lucrurile cum trebuie atunci când îi conduci pe alţii? Te concentrezi numai asupra rezultatelor?

Aşa cum omul nu a creat computerele pentru sarcini mediocre, tot astfel talentul tău de a fi o persoană practică, de a surprinde şi de a schimba latura negativă a lucrurilor, nu este limitat de nici un fel de reguli sau condiţii. Tangibilul în leadership se referă la împrejurările deosebite pe care le ai de întâmpinat în alegerea anumitor informaţii şi ignorarea altora, organizarea lor în anumite forme de răspuns la solicitările autorităţii pe care o reprezinţi în formularea unor direcţii noi de implementare a unui demers.

Criteriile pentru producerea rezultatelor care reflectă o viziune mai largă asupra impactului tău în sfera tangibilului sunt date de unicitate, nivelul de risc, reacţiile la evenimente, forma de răspuns la cererile unei situaţii spinoase, destinaţia pe care o propui pe căi directe sau ocolitoare şi solicitările obligaţiilor maxime care le pretinzi de la ceilalţi.

Leadership: Rezultatele pe care le-a obţinut la testul numit "justiţia trebuie să-şi spună cuvântul" evidenţiază faptul că corectitudinea şi transparenţa activităţilor tale constituie forme de răspuns la o nevoie irepresibilă a ființei umane: "nevoia de a fi altcineva"?

Atitudinea responsabilă este singura abordare posibilă. Odată ce ai identificat o problemă trebuie să-ţi formezi şi un sistem de convingeri prin care să respingi orice încercare de a o ocoli, trebuie să stabileşti o delimitare strictă a zonelor pe care trebuie să le tratezi printr-o intervenţie promptă, de natură să intensifice randamentul eficacităţii tale.

Dacă eşti microbist, atunci probabil ştii că toate mingile din suprafaţa porţii sunt ale portarului. În leadership, mingile din suprafaţa ta de joc reprezintă valorile şi convingerile pe care ţi le-ai format de-a lungul vieţii şi care te conduc spre excelenţă, dar numai cu condiţia obligatorie să reflecte adevărul, să se bazeze pe integritate şi onestitate.

Faptul că şeful poliţiei a dorit cu tot dinadinsul să-i prindă pe făptaşi cât mai repede i-a mobilizat pe toţi ofiţerii de poliţie să se mişte rapid şi să fie mai eficienţi. Acesta este tipul de abordare pe care o adoptă oamenii cu adevărat competenţi care, odată ce şi-au stabilit un obiectiv, nimeni şi nimic nu-i poate opri să-l atingă. Iar spiritul lor curajos atrage atenţia tuturor celorlalţi care, cuprinşi de un sentiment de puternică solidaritate, de unitate, se grăbesc să întindă o mână de ajutor fără să caute laude şi recompense.

Într-un oraş care se vrea promovat nu trebuie să existe crima organizată şi nu trebuie tolerate astfel de acţiuni de vandalism precum furturile, spargerile şi tâlhăriile comise în plină stradă, uneori la ore de vârf de faţă cu toată lumea. Şeful poliţiei ştia foarte bine că a trece cu vederea sau a nu lua imediat măsuri ferme de prindere a infractorilor, poate însemna nu numai pierderea reputaţiei sale ci şi a locului de muncă. În termeni mai simpli, cine nu-şi face treaba, cine nu se implică cu adevărat în rezolvarea problemelor riscă să-şi taie singur creanga de sub picioare.

Nevoia de a fi altcineva corespunde obiectivelor performanţei abordate din perspectiva unei viziuni care are în vedere o echitate a aprecierii importanţei sociale a muncii pe care o prestezi prin identificarea minusurilor şi plusurilor anumitor situtaţii greu de anticipat.

Tratezi problemele înainte ca ele să devină prea mari? Este clar faptul că, în lipsa unui corp de specialişti care să investigheze cazurile de jaf, lucrurile se vor mişca destul de greu. Întreaga activitate de urmărire, identificare şi prindere rapidă a infractorilor cere foarte multă muncă, îndemânare, spirit de echipă şi spirit de iniţiativă. Este într-adevăr greu, dar nu imposibil, asta ar spune detectivul Columbo. Deci, puţin mai mult optimism n-ar strica !

Un şef de poliţie care ţine la reputaţia instituţiei pe care o conduce trebuie să se asigure că infractorii vor fi prinşi într-un timp cât mai scurt, pentru a nu încuraja intenţiile infracţionale ale altora. De ce în ultima perioadă au fost jefuite atâtea bancomate şi bănci? Este limpede că hoţii au observat rapid ineficacitatea poliţiei şi au văzut în asta un mare avantaj de care au ştiut să profite. Un punct slab pentru unii creează o pârghie pentru alţii, sau cine este pe fază sesizează imediat călcâiul lui Arhile.

Vechiul proverb “Cine se grăbeşte, oboseşte iute” nu este valabil în anumite domenii sau sectoare de activitate unde regulile se schimbă sau nu sunt respectate. Ca lider trebuie să fii capabil să iei iniţiativa pentru a rezolva problemele înainte ca ele să devină prea mari şi să te asiguri că obiectivele pe care ţi le-ai propus sunt îndeplinite într-un timp cât mai scurt. În consecinţă, doar dacă vei acţiona cu multă seriozitate şi vei găsi rapid soluţii la problemele cele mai complexe, vei avea câştig de cauză şi vei strânge laurii victoriei.

Luminează-ţi drumul spre excelenţă, fără să permiţi "mingii" să iasă din perimetrul tău de responsabilitate.

Un lider efiace nu este asemenea unui jucător de fotbal care driblează în alergare mai mulți adversari, și aleargă tot terenul pentru a înscrie. Ci este asemenea unui portar care trebuie să apere şuturile altor jucători, menţinându-te în meci chiar și atunci când jocul nu iese.

P.S. Sper ca politia să rezolve cât mai rapid cazurile dificile şi fie întotdeauna cu un pas înaintea infractorilor, şi nu invers. Dar totul depinde de cei care conduc această instituţie. Sunt ei oare nişte lideri eficace?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us