Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Estetica unei viziuni izvorâtă din percepţia gustului

On Aprilie 05, 2022
, in
Dezvoltare Personală by Neculai Fantanaru

Ceea ce vezi cu darul viziunii este un indiciu a ceea ce simţi când experimentezi plăcerea gustului.

Primul lucru care trebuie remarcat în clipa în care mesteci guma Orbit, în aşa fel încât să păstrezi cât mai mult gustul dulce şi aromat, este dacă acest fenomen este ocazional sau regulat. În ce alte momente de viaţă, unice şi de neuitat, poţi să savurezi ceva delicios, răcoritor, fără să munceşti la prepararea sa şi, în acelaşi timp, să îţi satisfacă acea plăcere de a te simţi bine cu tine însuţi?

Aceia care pretind că nu cred decât în ceea ce percep simţurile lor, sunt contrazişi de realitatea materială pe care o trăiesc în prezent, identificându-se cu ea. Căci ei cred ceea ce li se întâmplă, dar nu sunt siguri de ceea ce simt, fiindcă pe de o parte mestecatul gumei determină producerea unei cantități excesive de salivă, dar provoacă şi un stres maxilarului, provoacă creşterea nivelului de aciditate, şi cauzează gastrita. Pe de altă parte mestecatul gumei, fapt ce încântă prin bogăţia aromelor şi complexitatea gustului, te face să te îngrijeşti mai des, să îţi pese cum arăţi, indiferent de zi, să miroşi bine şi să străluceşti.

Cu toate acestea, a mesteca guma orbit nu te ajută să fii mai discret în peisajul acestor zile, ci este dovada posesiei unui simţ estetic ascuţit, care se poate cultiva cu ajutorul unui ghid al lumii artistice, exprimat prin “Askuriathiss”, acest simbol al simțului gustului, stilului și sexualității masculine, înlocuind aproape orice grijă nefirească a vieţii.

Şi încă cum ! Devii mai activ şi te simţi mult mai bine în locul în care te găseşti. Iar dacă te concentrezi pe interconectarea profundă dintre minte şi corp, fapt ceea ce poate fi experimentat direct printr-o atenţie dirijată asupra senzaţiilor fizice, vei constata un fenomen vizual plăcut: totul pare să fie mai deschis în jur, mai prietenos şi mai participativ.

Leadership: Posibilitatea ta de a transpune vizual o percepție care rezultă din acţiunea unui stimul gustativ, se materializează prin suprapunerea imaginii create ca o formă alternativa de exprimare a sinelui?

Totodată, mestecând guma orbit, suntem mai aproape de a constata un fenomen senzorial la nivelul deciziei luate de un consumator, dovedind un comportament raţional, subordonat principiului gustului: acest gust trebuie să fie echilibrat, să aibă impact la nivel psihic şi să reprezinte un simbol al unei vieți fără griji. Ca să se ajungă aici, să nu uităm că gustul reprezintă o tentativă subtilă de-a aduce botanica în bucătărie, cu accent pe preferinţele consumatorilor pentru fructe sau plante de un anumit tip, şi de de o anumită culoare.

Dar oare ce informaţie ne oferă gustul gumei orbit, ca simbol al unei stări de spirit particulare concretizată într-o viziune care va dobândi ulterior forma concretă a unei idei artistice? Spun asta luând în considerare faptul că gustul trebuie să fie o combinație perfectă de aromă și dulceață de piersică, făcând referire la preferinţele consumatorilor pentru o anumită grupă alimentară (minerale şi vitamine) de care are nevoie organismul, fiind deosebit de importantă din punct de vedere nutritiv.

Şi nu doar atât. Mestecând guma orbit mi-am dat seama că sunt altcineva. Nu doar că sunt capabil să-mi apreciez simţul estetic din cercetarea artei gustului ci, pe această cale, pot să şi propun o artă a suprarealităţii: “Vis plus realitate". Fiindcă aş putea oricând să creez o pictură cu o înaltă încărcătură simbolică care să transpună vizual interesul meu pentru redarea unui chip uman investit cu o estetică aproape dumnezeiască.

Leadership: Te poţi identifica ca posesor al unei stări de spirit particulare, concretizată într-o viziune care va dobândi ulterior forma concretă a unei idei artistice?

Gustul aduce un accent spre estetic, nu-i aşa? Iar în cazul consumatorilor, aceştia pot opta pentru o anumită paletă cromatică a legăturii dintre alimentele consumate şi aspectul unei dentiţii armonioase. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu întâlnirea fericită dintre o compoziţie unică de rafinament care încântă simţurile şi un şablon de distribuţie a unor senzaţii de “natural”.

Iar dacă ne-am imagina ce culoare are gustul gumei Orbit, în cazul în care gustul ar trebui imortalizat pe o pânză de mătase prin puterea transformatoare a metaforei şi a resemnificării experienţei trăite, atunci l-aş transpune vizual într-un plan real și abstract acelaşi timp, aşa cum este “Tutti Frutti”, celebra operă de artă a artistei Helen Frankenthaler. Mai ştiţi vreo variantă de gust excelent transpus vizual?

S-o spun altfel. O experienţă transpusă vizual într-un plan real și într-un plan abstract, formează o imagine amplă ce sensibilizează și provoacă privitorul la conexiuni cu sinele, regăsindu-se ușor în diferite imagini. Normal. Ca să poţi face alegerea pentru calitate superioară şi gust elegant, trebuie să poţi aprecia experienta unei reacţii pozitive la un anumit produs, deci să treci prin experienţa unei stări unice de voie bună care să favorizeze o stare de sănătate excelentă.

Leadershipul este un fenomen legat de estetică: ceea ce admiri la tine ţine de experienţa de neuitat a gustului care te atrage de la prima vedere. Gustul pe care îl îndrăgeşti transmite o atitudine debordantă?

Estetica unei viziuni izvorâtă din percepţia gustului poate fi cuprinsă în experienţa de a crea o imagine semnificativă a cărei a cărei posesiune se numeşte amintire. Este similară cu imaginea unui chip “contaminat” de meandrele gustului și a sensibilității...

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…