ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Evitaţi situaţiile riscante

On Aprilie 20, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Fii pregătit să efectuezi cât mai multe ajustări astfel încât să asiguri funcţionarea viziunii tale chiar şi în condiţiile în care deciziile tale nu se transformă în ceea ce ai intenţionat.

Ora 3:20. În urma unui telefon anonim, doi poliţişti de la brigada de combatere a crimei organizate au pornit spre locul unde li s-a indicat că s-ar afla presupuşii criminali. Nu puteau şti cu certitudine dacă informaţiile cu privire la locul în care se ascundeau cei cinci criminali periculoşi sunt reale, aşa că au luat decizia să se deplaseze doar ei doi, fără să mai cheme întăriri. Când au ajuns la locul cu pricina au descins în forţă în locuinţa acestora:

“Nu mişcă nimeni ! Nu vă mişcaţi ! Staţi unde vă aflaţi ! Mâinile sus !” au strigat cei doi poliţişti cu armele îndreptate asupra celor cinci indivizi periculoşi. Brusc se făcu linişte. O linişte totală, stranie. Şi deodată, în numai o fracţiune de secundă, acest moment de tăcere mormântală fu întrerupt de zgomotul produs de căderea involuntară a unei sticle de bere de pe masă: “Pleosc !”

Acesta a fost momentul care i-a determinat pe poliţişti să deschidă focul asupra criminalilor care, la rândul lor au răspuns cu focuri de armă. Când echipajele de poliţie anunţate au sosit la faţa locului n-au găsit pe nimeni în viaţă. În raportul întocmit ulterior de poliţişti scria negru pe alb: “S-au împuşcat între ei şi au plătit cu viaţa.”

Leadership: Imaginea pe care evenimentele cele mai reprezentative o proiectează asupra profilului tău de personalitate poate fi înţeleasă prin determinismul cu care eşti înzestrat pentru a lua nişte decizii inteligente, sau nişte decizii pripite?

Cred că morala acestei întâmplări nu are nevoie de comentarii. Nimeni nu poate să facă previziuni pe termen lung, ce se va întâmpla într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat şi care sunt urmările care pot apărea în urma luării unei decizii incorecte. Dar un singur lucru e cert: cine acţionează fără să analizeze corect situaţiile riscante, fără să se gândească la consecinţele negative care pot apărea ulterior, riscă enorm. Aveţi o strategie proprie în caz de criză?

Dacă este nevoie de progres şi de schimbare, atunci automat este nevoie de viziune. Managerii trebuie să se gândească la viitorul companiei lor, să prevină şi să contracareze orice situaţie care prezintă un potenţial de risc ridicat. Criza este o situaţie riscantă şi reprezintă un motiv de îngrijorare pentru că scade nivelul de performanţă la toate nivelurile. Iar companiile ale căror manageri nu au văzut semnele evidente ale crizei s-au trezit brusc în pragul falimentului. Exact ca poliţiştii care au acţionat fără se gândească vreo clipă la pericol, managerii care nu au fost capabili să anticipeze corect cursul evenimentelor nu au reuşit să-şi salveze companiile de la dezastru.

Tot mai multe companii care au datorii la stat par să stea pe un butoi cu pulbere care poate exploda în orice clipă. Ele se află într-o situaţie extrem de instabilă din care nu pot scăpa foarte uşor pentru că managerii lor nu au avut o viziune şi o strategie proprie în caz de criză, sau pur şi simplu pentru că nu au făcut eforturi prea mari pentru a le ţine la suprafaţă.

Doar o singură şansă de scăpare mai au aceste companii, dar totul depinde de manageri. Aceştia trebuie în primul rând să aibă credinţa că pot schimba situaţia grea în care se află şi apoi, neapărat, trebuie să se mobilizeze în vederea adoptării unei noi strategii de poziţionare a companiei pe pieţele din ţară şi chiar din străinătate. Cu alte cuvinte, managerii trebuie să-şi dea mai mult interesul pentru a rezolva problemele cu care se confruntă companiile lor.

Leadership: Poţi să preîntâmpini apariţia unor efecte nedorite, apelând la identificarea cauzei unor fenomene şi împrejurări excepţionale ce pot fi soluţionate în limita anumitor termene de finalizare a impactului pe care îl are absenţa ta?

Greva este o formă de protest a unui grup de oameni care este afectat din punct de vedere economic. De exemplu, după ce contractul colectiv de muncă a expirat, managerul nu mai vrea să negocieze un alt contract ca să nu fie nevoit să mărească salariile. Din această cauză angajaţii companiei pot declanşa o grevă generală pe termen nelimitat pentru a cere renegocierea contractelor de muncă şi creşterea salariilor. Aşa se naşte conflictul dintre conducerea companiei şi angajaţii acesteia.

Pentru a evita o grevă managerii trebuie să-şi modifice strategia de afaceri şi obiectivele strategice, şi să îndrume compania spre o creştere profitabilă. Ei trebuie fie pregătiţi să efectueze cât mai multe ajustări astfel încât să asigure funcţionarea companiei lor în orice condiţii.

Pentru a preîntâmpina apariţia unor situaţii nedorite, managerul trebuie să ridice moralul angajaţilor, să îi motiveze să lucreze mai eficient şi să se implice mai mult în rezolvarea problemelor. Dacă angajaţii simt că în momentele grele managerul nu este acolo, lângă ei, ci undeva departe, nu îşi vor mai îndeplini corespunzător sarcinile de serviciu şi nu vor mai lucra eficient în vederea realizării misiunii organizaţiei. Altfel spus, dacă nu există o apropiere mai mare între manager şi angajaţi, compania nu va avea rezultatele scontate.

Sau gândeşte-te la altceva. Nu cumva absenţa ta ar avantaja reuşita evenimentelor?

Într-o poziţie de manager e bine să te gândeşti dacă nu cumva prin absenţa ta îi avantajezi fără să vrei aproape la fel de mult pe oameni ca printr-un vot explicit. Absenţa e un fel de renegare a sentimentului de a fi stăpân la tine acasă, dându-le astfel oamenilor posibilitatea să acţioneze conform propriei voinţe, împinşi de impulsul schimbător al momentului. Iată, deci, o altă semnificaţie plauzibilă a imperativului "să fii liber".

Finalizarea impactului pe care îl are absenţa ta în mijlocul oamenilor este similar cu aruncarea unei mingi în sus: încerci să exploatezi orizontul de aşteptare al unei emoții intense, fără să fii atent la ansamblul de procese care se petrec în jurul tău.

Evitaţi situaţiile riscante care apar inopinat şi care nu oferă o perspectivă largă asupra modalităţilor în care se poate evita producerea unui eveniment nedorit.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us