ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Exemplul de disponibilitate al lui Eisenstein

On Iulie 18, 2014, in Leadership On/Off, by Neculai Fantanaru

Dovedeşte-ţi utilitatea în folosul creării unei noi direcţii de transformare a rolului profesional, impunându-ţi o identitate diferenţiată care să le confere celorlalţi premise realiste de valorificare a tendinţelor de evoluţie.

Hotărârea netă a tânărului Eisenstein de a se dedica teatrului s-a copt pe frontul Războiului Civil. Evident, dorinţa sa coincidea cu o necesitate stringentă a teatrului. Eliseev, numit regizor al celor două trupe de teatru care erau la dispoziţia secţiei politice a armatei a 15-a, care tocmai urma să monteze un spectacol, spuse dur: "Nu îl cunosc şi nu vreau să-l cunosc pe pictorul Eisenstein. Dar îl cunosc pe şeful de şantier Eisenstein care îmi va fi necesar pentru construcţii de fortificaţii pe front. Nu-l pot lăsa, am personal nevoie de el."

Răspunsul lui Eisenstein a fost tot atât de dur: "Nu ştiu cum e Eisenstein şef de şantier, dar cred că oameni ca el mai aveţi suficienţi şi dacă o să aveţi nevoie, veţi avea şi mai mulţi. În schimb îl cunosc foarte bine pe pictorul Eisenstein şi utilitatea lui în teatru vă este cunoscută deopotrivă şi dumitale. Fără el se opreşte munca unui colectiv întreg. Şi dumneata te-ai adaptat de curând jocului de-a teatrul, cum îl numeşti. Şi trebuie să-ţi spun sincer că ai prezentat foarte bine personajul pe care l-ai interpretat. Apelez la simţul dumitale de artist."

Nimeni nu ştia că, în acea zi, datorită unui concurs fericit de împrejurări, începea cariera artistică a celui ce avea să devină, din şeful de şantier, apoi din pictorul decorator, marele regizor Eisenstein, care va revoluţiona cinematograful la începutul secolului al XX-lea prin noi teorii de montaj. *

Leadership: Cum îţi interpretezi rolul de lider într-o evoluţie care depinde de modul cum îţi estimează ceilalţi utilitatea în jurul unei imagini oglindită în ideea cunoaşterii unei întâmplări care se subtituie altei întâmplări?

Am putea spune câte ceva despre etapele de construcţie a ştiinţei, orientate după regulile unei severe cunoaşteri care nu a cunoscut dezamăgirea, poate doar compromisul pentru o cauză mare, luând în calcul gradul de implementare a unei noi identităţi în procesul transformărilor inerente existenţei sociale. Aş pronostica, de pildă, că niciun stil de a gândi nu va domina pentru mult timp galeriile cunoaşterii, la fel cum nicio baterie nu ţine la nesfârşit. Însă orice stil va deschide larg porţile unei noi lumi de cucerit, plină de utilitate şi de noi opţiuni de personalizare.

O imagine oglindită în ideea cunoaşterii unei întâmplări care se subtituie altei întâmplări se declanşează atunci când modul în care priveşti lumea se repetă printr-o structură comună, printr-o coincidenţă de raţionament, emoţie şi interese, în modul în care lumea te priveşte pe tine.

Ca să poată fi valorificat, leadershipul trebuie să-şi găsească un sens în lumea percepţiilor de explorare a "întâmplărilor care se recunosc în oglindă". Lumea aceasta poate fi interpretată de către protagoniştii luptei pentru câştigarea supremaţiei în segmentul premium al producţiilor ştiinţifice ca o evadare din limitele impuse de un standard de gândire unanim acceptat.

Pentru aceasta, leadershipul trebuie privit ca o formă de autoevaluare a propriei identităţi, a propriilor obiective, valori şi principii, în similitudine cu acele puncte de vedere dezvoltate pe ideea de "dublu" a perspectivei de construire a situaţiilor care singularizează un fenomen, un eveniment, un destin, o vocaţie.

Leadership: Parcursul pe care îl urmezi se manifestă ca un fenomen cu implicaţii ample în existenţa unei alternative la perspectivele lumii din jur, producând efectele directe şi pozitive asupra posibilităţii de a te încadra într-un anume tipar de inversare a aşteptărilor pe care le impui?

Cineva spunea că identitatea este o conquista permanentă. Ca lider, ai datoria să inviţi pe toată lumea să profite de oportunitatea de a-şi forma o identitate proprie, o unitate de existenţă a conexiunilor dintre diferite abordări, ca răspuns la încercările din ce în ce mai grele și mai complicate de valorificare a ştiinţei şi inovaţiei, prin care indirect se exercită leadershipul.

Cât de bine îţi interpretezi rolul într-o evoluţie care depinde de modul cum îţi estimează ceilalţi utilitatea în gestionarea resurselor de muncă? Răspunsul la această întrebare vă arăta cum te raportezi la ceea ce vrei să realizezi prin intermediul ştiinţei tale, dar şi câtă importanţă şi valoare dau ceilalţi utilităţii tale în folosul creării unei noi direcţii de colaborare şi identificarea unor noi direcţii de evoluţie a domeniului în viitor.

Alegerea modalităţilor de acţiune şi a valorilor adiacente acestora, plasarea lor într-un cadru de referinţă care pune în evidenţă caracterul superior al omului, duce la o personalizare a relaţiilor umane, în termeni de profesionalism şi flexibilitate.

A te încadra într-un anume tipar de inversare a aşteptărilor pe care le impui înseamnă să-ţi schimbi mereu poziţia şi punctele de vedere faţă de o realitate cu care nu eşti de acord, prin dezvăluirea unei laturi personale competitive.

Acest aspect trebuie să creeze experienţe unice de combinare a prezenţei de spirit cu asumarea unui rol de reprezentativitate în spaţiul unei opere de mare interes.

Exemplul de disponibilitate al lui Eisenstein aduce în prim plan acea autoevaluare corectă în privinţa evoluţiei individuale şi atingerii unor performanţe deosebite, cât şi a obţinerii excelenţei într-un domeniu uneori nou şi neexplorat. Acest lucru presupune şi o cunoaştere perfectă a putinţei tale în privinţa creării unei transformări inovative, dar şi câştigarea încrederii celorlalţi în tine.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us