ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Formează-ţi o echipă competentă

On Aprilie 09, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Depăşeşte barierele limitatoare ale ştiinţei tale de a conduce, eliberându-ţi uriaşul potenţial de a fi „durabil”.

A reuşit să ducă compania pe o poziţie de vârf pentru că şi-a ales echipa potrivită.

Încă de când a fost numit manager general, George M. a urmărit să-şi formeze o echipă care să fie capabilă să obţină rezultate bune şi să contribuie la dezvoltarea companiei. Astfel, din echipa lui făceau parte un contabil, un jurist, un economist, un inginer, un programator, un tehnician, un avocat şi un foarte bun agent de vânzări. Într-o zi i-a convocat pe toţi la o discuţie şi după ce le-a trasat obiectivele le-a spus:

- Cu siguranţă ne vom confrunta cu probleme, vom întâmpina multe dificultăţi din cauza crizei, iar de unul singur nu voi reuşi niciodată să fac nimic. Chiar dacă am o experienţă practică de peste opt ani în conducere, sunt încă foarte multe lucruri pe care nu le ştiu sau la care nu mă pricep suficient de bine. De aceea v-am ales pe voi, experţi în diferite domenii de activitate, ca să ne completăm unii pe alţii.

Leadership: Faptul de a te considera într-o poziție care îţi permite o nouă configuraţie a preferinţei pentru acţiunea colectivă, îţi lezează capacitatea de a înainta nişte pretenţii mult prea exagerate faţă de ceea ce nu eşti în stare să apreciezi la justa valoare?

A întemeia o echipă formată din oameni diferiţi, cu abilităţi, talente şi cunoştinţe practice diferite este o metodă excelentă care şi-a dovedit eficienţa de foarte multe ori. Numeroase companii s-au dezvoltat plecând de la o idee pe care două sau mai multe persoane cu abilităţi diferite au pus-o în practică. Singurul lucru care i-a unit a fost scopul comun, dorinţa de a-şi depăşi propriile limite, de a obţine performanţe şi satisfacţii profesionale, şi de a se afirma.

Tu şi echipa ta sunteţi ca doi alergători înaintea startului într-o cursă lungă. Aveţi atâtea lucruri de pus la punct încât fiecare trebuie să se obişnuiască cu pasul celuilalt.

Aşa cum un alergător, ca să devină performant, trebuie să alerge foarte mult până ce ajunge să depăşească starea de normalitate - tot aşa şi tu, împreună cu echipa ta, trebuie să depăşiţi deprinderile limitatoare ale percepţiilor despre modul în care trebuie să vă sincronizaţi ritmul de dezvoltare, eliberându-vă uriaşul potenţial de a fi „durabili”, adică de a produce o mare cantitate de valoare companiei pe termen nelimitat.

Oricând îţi poţi leza capacitatea de a înainta nişte pretenţii mult prea exagerate faţă de ceea ce nu eşti în stare să apreciezi la justa valoare, atunci când oamenii care te urmează în direcţia impulsului spre unitate nu mai rezistă să facă o treabă care nu dă un caracter durabil menirii lor de a trăi în numele unui ideal înalt numit "libertate". Cum ar fi libertatea de exprimare sau libertatea de conștiinţă.

Leadership: Intenţia ta de a uni mai multe mentalităţi diferite într-un singur tot, deschide calea unei noi perspective de înțelegere a omului într-un context de dare de socoteală reciprocă care confirmă interesul de a promova un nou concept revoluţionar?

O anumită trăsătură a fost evidenţiată ca fiind cea mai preţioasă la un lider: capacitatea de a-şi forma echipa. Dar aşa cum cheagurile de sânge pot produce febră şi pot fi chiar letale, tot aşa greşelile în alegerea membrilor echipei pot declanşa o gamă largă de „infecţii” ce au drept rezultat apariţia unei breşe în sistemul imunitar al companiei.

Nu vei putea niciodată să te ridici la un nivel superior dacă încerci să faci totul de unul singur sau dacă ai alături de tine o echipă formată din oameni neinstruiţi, lipsiţi de pasiune şi care acţionează haotic. Prin urmare dacă vrei să-ţi meargă bine va fi necesar să-ţi întemeiezi o echipă funcţională, dinamică, care să genereze rezultate în compania pe care o conduci.

Membrii echipei îţi pot oferi sugestii despre cum poate fi îmbunătăţită sau modificată strategia companiei în situaţii de criză, pot propune soluţii de rezolvare a problemelor, sugestii pe care poţi să le accepţi sau nu. Dar un lucru este cert: dacă cei din echipa ta sunt specializaţi doar într-un singur domeniu de activitate ei vor fi limitaţi în multe privinţe, în special în găsirea soluţiilor în situaţiile dificile.

Oamenii cu acelaşi tip de gândire, cu aceleaşi puncte de vedere şi care manifestă aceleaşi limitări sunt mai predispuşi să fie stângaci de-a lungul carierei lor. De aceea într-o echipă sunt de preferat oameni cu mentalităţi diferite, iar fiecare în parte să poată da socoteală pentru activitatea celorlalţi. Cel puţin aşa văd eu un ideal de sinergie.

Un concept revoluţionar promovat de munca în echipă trebuie să fie o continuitate între obiectivitatea cu care liderul analizează performanţele oamenilor de a reproduce întocmai gândirea lui şi subiectivitatea cu care fiecare îşi priveşte deciziile pe care le ia, înainte şi după ce se pierde speranţa atingerii unui anumit scop.

Succesul unei companii nu este dat doar de faptul că managerul are lângă el o echipă tânără, calificată, loială, capabilă să-l susţină ori de câte ori este nevoie. Succesul este dat de modalitatea în care atât el cât şi membrii echipei lui reuşesc să rezolve competent şi prompt problemele apărute. Dacă oamenii au cunoştinţe şi abilităţi diferite mai mult ca sigur au şi opinii diferite, şi astfel sunt mai multe şanse să găsească idei bune şi soluţii eficiente. Este important ca ei să vadă problema într-un mod diferit, din mai multe unghiuri de vedere.

Fizicianul american Oliver Wendell Holmes scria: “Multe idei se dezvoltă mai bine când sunt transplantate în altă minte decât în cea din care au izvorât. Ceea ce pare umbra nopţii într-o minte se transformă în rochiţa rândunicii în cealaltă minte.

Dacă oamenii au abilităţi diferite vor găsi mai multe posibilităţi de rezolvare a problemelor. Fiecare poate sugera idei pe care ceilalţi le-au omis, iar ceea ce pentru unul pare un motiv de îngrijorare pentru altul poate însemna o oportunitate uriaşă.

Depăşeşte barierele limitatoare ale ştiinţei tale de a conduce, eliberându-ţi uriaşul potenţial de a fi „durabil”. Poţi fi durabil în business doar dacă îţi formezi o echipă competentă.

Leadershipul este un pol de stabilitate şi predictibilitate într-un context de vecinătate între indivizi, fiindcă porneşte de la singur un om care îşi comunică viziunea şi se continuă cu noi experienţe pe care toţi le împărtăşesc din perspectiva unei inteligenţe unice.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us