ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Fundamentele arhitecturii devenirii

On Ianuarie 03, 2014, in Leadership X3-Silver, by Neculai Fantanaru

Dezvoltă-ţi conştiinţa de a te situa deasupra celorlalţi, proiectându-te deasupra a ceea ce crezi că eşti.

Orice copil cuminte, remarca paradoxal Eisenstein, strică obiectele, desface burţile păpuşilor sau demontează ceasurile pentru a vedea ce se află înăuntrul lor. Spre deosebire de copiii aceştia "buni", eu am fost un copil rău, tocmai pentru că nu am făcut nimic din toate acestea. Probabil tocmai pentru această cauză a trebuit să devin regizor.

Şi asta deoarece aşa numiţii copii cuminţi îşi epuizează în perioada aceea neastâmpărul curiozităţii, cruzimea primitivă şi afirmarea agresivă. Neconsumate atunci, aceste tendinţe izbucnesc mai târziu. În locul ceasului demontat apare pasiunea pentru cercetarea mecanismului creaţiei, stricarea obiectelor este înlocuită cu ireverenţe pentru autoritate.
*

Leadership: Îndeplineşti condiţiile formării unei noi autorităţi intelectuale prin accelerarea expansiunii conştiinţei?

Leadershipul poate fi asociat cu un mod de a te delimita de lumea îngustă a celor fără merite, printr-o nouă intensificare a conştiinţei de sine, încurajatoare, proiectată asupra circumstanţelor de declanşare a necesităţii de a-ţi depăşi inerţia existenţială şi intelectuală.

Identitatea pe care o vei aborda, ca produs al interacţiunii cu raţionamentul care râvneşte să aducă lumină tot ceea ce este prezentat fals de alţii, prin distincţia dintre modelele de inovare care îţi avantajează cel mai mult calităţile de lider, este în fond o căutare de sine perpetuă care începe cu acapararea cunoştinţelor şi transformarea lor într-un produs de creaţie.

Nu poţi deschide nicio fereastră spre un nou orizont, introducând în timpul căutării unei noi identităţi ideea de materializare a gândurilor proeminente, dacă curiozitatea ta nu atinge nivelul de alertă. Vei putea să-ţi regăseşti direcţia de mers şi de dezvoltare numai în funcţie de gradul de înţelegere a ceea eşti tu cu adevărat, încă de la primii paşi spre performanţă. Dar mai ales în funcţie de ceea ce reprezintă produsul interiorităţii, care iradiază tot ceea ce eşti în adevărul tău cel mai profund. Produsul interiorităţii este un cumul de factori pozitivi cu efecte de durată asupra restabilirii echilibrului mental şi emoţional care îţi permite să înaintezi în viaţă.

Parametrii care îţi fixează sau îţi definesc identitatea, esenţiali în proiectarea unor forme şi structuri constructive de afirmare, sunt într-o permanentă evoluţie şi transformare, indirect determinaţi de acel tablou personal al realizărilor care se pune în joc în momentul în care sunt întrunite o serie de condiţii. Prima condiţie este recunoaşterea urgenţei de a te pune la punct în ceea ce priveşte înţelegerea temeliei ştiinţifice pe care să te sprijini în călătoria spre excelenţă. A doua condiţie este să te fereşti de efectul gândirii negative, de tipul „Ce este stricat nu se poate repara”.

A-ţi dezvolta conştiinţa de a te situa deasupra celorlalţi, privind relaţia de utilitate între ceea ce alegi să devii şi ceea ce ai devenit prin luarea deciziilor care influenţează traseul existenţial, înseamnă să crezi în esenţa ta adevărată şi, contopindu-te cu ea, să-ţi pui în valoare calităţile şi cunoştinţele în domeniul tău de interes.

Fundamentele arhitecturii devenirii sunt elementele de referinţă care contribuie la felul tău de a fi, printr-o diferenţiere a constructivităţii şi ingeniozităţii puse în sprijinul deciziei de a schimba regulile de determinare a valorii personale care nu funcţionează. Pentru a-ţi găsi adevărata menire în lume, mai întâi filtrează practica ta de viaţă prin dezvoltarea tuturor trăsăturilor sau caracteristicilor, constante în timp, răspunzătoare de patternurile înrădăcinate în propriul potenţial.


* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us