ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Hear No Evil, See No Evil, Speak No Evil (I)

On Octombrie 01, 2015, in Leadership N6-Celsius, by Neculai Fantanaru

Încearcă să extragi o cantitate ponderată a fluxurilor de substanţialitate din precipitaţiile unor elemente intangibile, sub acţiunea forţelor de contrast ale unei imagini ce nu conţine suficientă informaţie pentru a o explica.

Aveam de-a face cu ceva intrinsec, de nedefinit, în contextul unui zoom extrem ce mă arunca în altă dimensiune, care semăna cu o situaţie ce apărea absolut justificabilă în mijlocul unei nebunii izvorâte din hăul unei nelinişti epistemice. "You don't know my thinking / Who I dream of / Or the gifts that I bring...from the deepest sources of my anxiety."

Un fenomen extrem se manifesta printr-o cantitate ponderată a fluxurilor de substanţialitate extrase din precipitaţiile unor elemente intangibile, sub acţiunea forţelor de contrast ale unei imagini ce nu conţinea suficientă informaţie pentru a o explica. Un nedefinit plin de însemnătate, presărat cu sugestii, în care artistul din mine găsea noi forme de expresie, incluzând latura fabuloasă a unui centru al universului devenit ulterior un fel de oglindă care-mi închidea sinele în spaţiul unei fiinţe dedublate.

Fără precedent, eram rodul a unei furtuni iraţionale dezlănţuite din senin, pe care doar realitatea o putea domoli. "One thing is clear / The atmosphere is thin and it's cold."

Totul mi se părea o magie înălţată din pustiul unei lumi regenerate din curiozitate, un echilibru între două entităţi paralele "hear and see" raportate la alte planuri existenţiale, de tipul unei egalităţi între două expresii ale validităţii a priori: "viaţa şi moartea". Legături ale celor mai deznădăjduite clipe ale existenţei mele nespuse, ca şi a celor mai înstelate de speranţe, diferite prin ceea ce ele puteau să elimine din identitatea intelectuală pe care mi-o alocasem dincolo de imprevizibilitatea unei călătorii în Unknown.

Dar ceea ce poartă caracterul unor variaţii de nuanţe, după consideraţiile unui existenţialism interogativ combinat ingenios cu viziunea de dincolo de lume şi de veacuri, valoros din prisma sufletului şi inteligenţei vizionare, poate apărea sub forma cea mai perfectă a unui: "I don't have a problem with all of this"

Leadership: Poţi să pătrunzi la miezul de foc al cunoaşterii, plasându-te în contextul unui „zoom” extrem ce te aruncă în altă dimensiune?

Un artist al cărui mediu de exprimare este tipul de conţinut care reiese din contestarea ordinii stabilite de conceptualitatea unei realităţi ce pare imposibilă, îşi poate verifica aptitudinile de leadership printr-un update al dimensiunii descoperirilor constatate în incursiunea în necunoscut. De fapt, leadershipul superior rezidă din cunoaşterea extrasă din experienţa trăită în necunoscut.

În acest sens, Zoom-ul sugerează acea schimbare de perspectivă necesară extinderii cunoaşterii, prin mutarea vederii de la un cadru mai îndepărtat la un prim-plan, sau invers.

Acest adevăr a fost validat demult şi de scriitorul român Valentin Dumitrescu:

„Orice întreprindere ia chipul unei aventuri. Iar aventura cunoaşterii şi a creaţiei, începe printr-o negaţie: „Nu ştiu”. Practic, porneşti cu o anume încredinţare fără să ştii dinainte unde ai să ajungi. Nu cunoşti niciodată dinainte greutăţile drumului, pericolele ce te aşteaptă, gândul ori gestul care va urma.

Dar totul se dezvăluie pe parcurs, după cum, deprinzând mersul, poziţia verticală, facem ca exteriorul să devină mai puţin exterior, iar necunoscutul să devină cunoscut. La fel şi viaţa, ea poate fi de domeniul întâmplatului dacă, refuzând să ne claustrăm în lumea concluziilor, nu vom solicita întâmplării o încercare în plus. Ori nu vom pătrunde până la miezul de foc al cunoaşterii.”

Ascendenţa unui creator se poate constata în cazul descoperii elementelor inovative, surprinzătoare, ce abat în mod excepţional cursul convingerilor proprii de la normele stării sale de a fi. Iar convingerile care gestionează această stare, în funcţie de repertoriul de evaluări ale realităţii şi în funcţie de calitatea interpretării experienţei, sunt axate pe două dualități cheie: învățarea prin experiență şi învăţarea bazată pe explorare activă, prin reflecţie.

Aceste convingeri, ducând la descoperirea unui aspect infinit mai puternic asupra a ceea ce crezi despre tine şi despre lume, asigură o evoluţie rectilinie ce are în vedere o predispoziţie pentru latura ta atotcuprinzătoare. Prin autodeterminarea de a crede în supranatural şi fenomene magice asupra cărora nu ai control total, se poate determina mai curând acea experienţă formatoare ce asigură un sens nou al existenţei.

Deseori rişti să te manifeşti ca un amestec de cunoaştere, autocunoaştere şi sporire a expresivităţii proprii printr-o subtilă aură de putere provenită din extensiunea unor concepte deja definite. Altfel spus, ceea ce consideri că ştii despre tine şi lume, din puncte de vedere avantajate de impactul celorlalţi oameni, ori în funcţie de nişte formule de comparaţie deja uzate, poate fi doar incertitudine.

Ştiinţa cea mai avansată este codificată prin nedefinitul (o componentă a incertitudinii) care are nevoie de formă pentru a deveni existenţă concretă. Iar independenţa gândirii se exprimă în exerciţiul imaginativ, prin extragerea, prelucrarea, interpretarea şi completarea nedefinitului din realitatea lumii şi a omului.

Hear No Evil, See No Evil, Speak No Evil aduce în lumină identitatea intelectuală pe care ţi-o aloci dincolo de imprevizibilitatea unei călătorii în necunoscut, determinând probabilitatea de apariţie a unor informaţii ridicate ce îţi pot lărgi orizontul şi percepţia asupra lucrurilor cu adevărat importante.* Notă: Sparks - Hear No Evil, See No Evil, Speak No Evil

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us