ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Imaginarul unei lumi de dincolo de noi

On Octombrie 03, 2020, in Leadership S4-Quartz, by Neculai Fantanaru

Numai privilegiul de a fi un Creator poate da sens unei vieţi trăite într-un moment în care trebuie să legi imaginea unei aspiraţii vertical-spirituale cu imaginea unei plăsmuiri geniale.

Am început să scriu despre mine însumi ca aflându-mă în altă lume, pentru a da replica unei vieţi din altă viaţă, cu acea revelaţie cu neputinţă de precizat, pe care am încercat s-o intuiesc artistic, cu pensula şi cu un cuţit pentru pictură. Trebuia să creez reliefuri şi impasto, demne de un suprarealism sui generis, constructiv. Bineînţeles, am mizat totul pe forţa simbolică şi sugestivă a imaginilor pline de vibraţie, corespunzătoare cuvintelor scrise prin jocul hazardului, în spiritul de fineţe şi în fragilitatea unei emoţii trăită în mod genuin.

Pentru aceasta, mi-am luat ca model dual de existenţă, ca punct de trecere în altă lume, imaginea unui trandafir Double Delight, şi o asemenea tehnica futuristă de exploatare a lumilor, este influenţată, fără îndoială, de un scris al trăirii, ce aparţine în totalitate momentului următor, revizuind de fiecare dată ce a fost dobândit prin revelaţie şi iluminare.

Iar orice revelaţie ce are ca punct de reper trecerea trăirilor prin succesiunea culorilor şi a posibilităţilor de personalizare a unei lumi aparte, cu multe lumini, dar mai ales prin utilizarea punctului, liniei și formei, trebuie să fie demnă de om şi de Dumnezeu, ca să fie cel puţin comprehensibilă la nivel simbolic.

Leadership: Creaţia ta poate fi interpretată ca fiind o parte din sufletul naturii, având ca punct de reper imaginea factorului uman revelat ca fiind replica unei vieţi din altă viaţă?

Nu pot împiedica culorile să pâlpâie şi să se joace unele peste altele, chiar în momentul posesiei vizuale a unei teme de culoare numită Exludasherr, însemnând mişcarea planurilor îndepărtate faţă de cel apropiat pentru a evoca o structură spaţială nemaivăzută. Dar pot redimensiona o lume artistică cu un scris care, pornind de la trandafir, poate atinge însăşi Calea Lactee în care mă pierd şi mă regăsesc în acelaşi timp.

Probabil, divinul ce caracterizează râvna unui artist spre cât mai multă desăvârșire posibilă, poate fi asemuită cu alegerea unei culori care nu se limitează doar la conceptul Exludasherr, ci ar reflecta cel mai bine spiritul pur al reconstituirii planului astral. Însăşi trandafirul este oglinda unui artist în plan astral, o imitaţie a creatorului într-un cadru divin, într-un vis al cărţii de vis, pe teritoriul sublim al unui sevalet care, de la Renaştere încoace, a devenit forma principală a reprezentării picturale.

În aceeaşi măsură, simbolul conectării unor lumi de dincolo de mine sau dincoace de realitatea exterioară, trebuie să imite un personaj enigmatic şi fascinant, încât să fie acceptate regulile impuse de scrisul numerelor şi al anilor, aferent scrisului hărăzit de o mână nevăzută care pune lucrurile, formele şi culorile într-o anumită ordine. Cred că însuşi Creatorul mă priveşte cu ochii care văd în adevăr relaţia de identitate dintre subiectivitate şi obiectivitate, dar nu se opune scrisului parcurs cu acea calitate a scriitorului de a crea imprevizibilul, de a descrie cu obiectivitate o realitate necunoscută.

În asta constă descoperirea divinului, în proprietatea spirituală a trandafirului de a influenţa scrisul şi de a servi ca promisiune a unei pensule de a defini o nouă realitate.

Trandafirul face parte din scrisul meu, pentru că puritatea lui se regăseşte (ca unealtă artistică de prim rang) în folosirea cheii potrivite pentru accesul la Sinele Divin, individual. Oricare ar fi cuvintele scrise de mine cu stiloul fermecat, ele conţin farmecul cu care o pensulă poate colora simbolul divinului, cât şi al umanului, naturii şi universului în imensitatea sa.

Iar adevărata manifestare a divinului are ca reper imaginea factorului uman revelat ca fiind replica unei vieţi din altă viaţă, din altă lume, din altă realitate.

Da, există cuvinte ce aparţin stiloului, printr-o exprimare creativă cu ajutorul trandafirului, tot aşa cum există cuvinte ce aparţin pensulei, indiferent ce culoare am folosi pentru a crea o anumită luminozitate specifică unei picturi acrilice, în genul capodoperei lui Randy Burns. Mai ştim că prin orice scris artistic se măsoară fineţea cu care Creatorul foloseşte pensula pentru a obţine un efect luminos, utilizând cea mai ridicată frecvenţă de rezonanţă a unui glob de cristal în care sunt înscrise toate secretele facerii lumii, codurile genetice ale plantelor şi animalelor.

Să privim leadershipul printr-un privilegiu unic, divin: acela de a exprima actul de creaţie al unui Creator printr-un tip de abordare care vorbeşte despre experienţa estetică, şi poate astfel vom înţelege personalitatea unui artist care îşi plămădeşte realitatea dintr-o aparenţă accesibilă.

Imaginarul unei lumi de dincolo de noi se relevă prin sensul pe care artistul îl dă vieţii trăite într-un moment în care el trebuie să lege imaginea unei aspiraţii vertical-spirituale cu imaginea unei plăsmuiri geniale.

Momentul de vârf al procesului creator se atinge atunci când trăitul unei vieţi spirituale se reflectă în imaginea unei lumi paralele, plăsmuită cu aspiraţia de a pătrunde tainele universului, pornind de la ideea că orice corp al naturii este reflecţia unui corp ceresc, şi că orice realitate se oglindeşte în multiplicitate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate