ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Implică-te cu pasiune

On Ianuarie 23, 2009, in Leadership Total, by Neculai Fantanaru

Dă energiei atitudinii tale o formă armonioasă care să-ţi pună în evidenţă trăsăturile intense de personalitate, pentru ca leadershipul tău să capete un sens deplin.

Paulo Coelho povesteşte în „Jurnalul unui mag” despre întâlnirea lui cu Manolo, şeful galeriei spaniole de microbişti. Era ceva care l-a atras în mod deosebit la acest om, pentru că se implica cu toată inima în susţinerea echipei favorite. Era unul dintre puţinii oameni care puneau pasiune în ceea ce făceau şi se dedicau în totalitate unei activităţi anume.

Nerăbdător, Paulo Coelho l-a întrebat pe Manolo:

- Cum reuşeşti să vezi jocul, dacă eşti mereu cu spatele spre teren, dirijând galeria?

Manolo, care era cu totul îndrăgostit de fotbal şi de echipa pe care o încuraja mereu, i-a răspuns:

- Asta-i bucuria mea. Să ajut galeria să creadă în victorie.

Leadership: Acţiunile tale sunt manevrate prin intermediul unei forţe venite din zona "dependenţei de vibraţiile altora"?

În leadership, atitudinea ta trebuie să fie în acord cu evoluţia pe care vrei s-o înregistreze echipa ta. E vorba de acea „combustie” umană spontană, dar şi cât mai cuprinzătoare, orientată spre acea legătură semnificativă între oameni - care asigură unitate, coerenţă şi armonie echipei - contaminându-i cu acel dinamism si optimism care stimulează spiritul de competiţie.

Absolut ! Dar, chiar cu această înverşunare în a-ţi demonstra susţinerea, pusă sub semnul unei determinări superioare care păstrează și valorifică relaţia dintre oameni în spiritul unei atitudini conştiente şi a unei echităţi acceptate, mi se pare totuşi că experienţa definitorie care te confirmă în postura de învingător este direct legat de ideea de tranziţie spre un nivel de conştiinţă colectivă, ce implică în mod obligatoriu o traiectorie idealistă.

Această traiectorie, în mod contrar, poate constitui un pericol fiindcă te transformă într-un veritabil aliat al luptei spre un ţel care nu este cu totul prezent în tine, care nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată al tău - ci aparţine unei entităţi care nu garantează performanţa într-un domeniu sau altul. Spiritul de solidaritate conduce cel mai bine toate acţiunile indivizilor prin intermediul uner forţe venite din zona "dependenţei de vibraţiile altora", de convingerile, intenţiile şi înflăcărarea lor.

Acţiunile pe care ţi le propui şi urmează să le îndeplineşti sunt o urmare a alegerii tale de a rămâne ferm pe poziţie în contextul unui triumf ce se săvârşeşte şi se resimte din exterior.

Dar, aşa cum am mai spus, relaţiile cele mai puternice izvorăsc din sfera de interese și preocupări asemănătoare, care nu condamnă demersurile de selecţie care implică palierul moral, social, cultural. Cel fel idei îmbogăţesc şi influenţează marea majoritate a oamenilor? Nu înseamnă, desigur, că leadershipul este mai bun pe motivul că zona "dependenţei de vibraţiile altora" este mai accesibilă. Dar, până la un punct, îi conferă o anumită autoritate şi prestanţă, inspirând respect, împărţind speranţa, arătându-te încrezător în puterile tale.

Leadershipul este reflectarea spontană, dar şi cât mai fidelă, a lumii tale interioare într-un proces continuu de dinamizare, de corelare şi armonizare a obiectivelor cu resursele interioare. Aici, în mod cu totul excepţional, se vădesc ceea ce numim atitudinea şi spontaneitatea unui lider.

Atunci când atitudinea ta dă impresia evidentă că este o reflectare a unei realităţi adânci, orientată spre anumite idealuri – ea se va răsfrânge în mod pozitiv asupra relaţiei tale cu ceilalţi, şi asupra modului în care ei te percep – şi numai atunci noi o putem numi „autentică”.

Leadership: Eşti prins în miezul intim al unei experienţe de tip "triumf fabulos" pentru care recunoaşterea valorii nu cere obţinerea unui statut superior?

Un triumf fabulos nu necesită neapărat obţinerea unui statut superior, căci nu este obţinut în mod direct de tine, dar poţi contribui la reprezentarea lui în ochii altora. Acest triumf te poate îndrepta spre un nou start în carieră.

Din acest motiv, recunoaşterea valorii tale nu vine direct din experienţa celui ce obţine nişte rezultate grandioase, ci indirect prin munca voluntară de susţinere a unei cauze care nu a fost niciodată a ta, dar care produce o senzaţie puternică de apropiere de un scop mai înalt şi un nivel mai înalt de importanţă.

Acesta este sensul leadershipului în actul autocunoaşterii, act care se reflectă clar numai în atitudinea ta. A-ţi îmbunătăţi atitudinea este ca si cum ai concepe o statuie în piatră, ciopleşti pe îndelete formele liniştite şi trainice. Dar pentru ca atitudinea ta să-şi câştige dreptul la exprimare, stabilind noi valori de referinţă, trebuie să-i dai o formă concretă, armonioasă, care să-ţi pună în evidenţă trăsăturile intense de personalitate, care să te avantajeze pe tine şi pe echipa ta - iar ea, la rândul ei, se va îngriji corespunzător de menţinerea unui nivel înalt de influenţă.

Cred că merită să fie citită de două ori afirmaţia lui Manolo pentru că descrie perfect elanul cu care liderii se implică într-o situaţie competiţională. Liderii fac tot ce pot pentru a transmite oamenilor un suflu de încredere, de curaj şi de optimism. Uneori reuşesc, alteori nu. Dar misiunea lor nu se va încheia niciodată. Ei întotdeauna îşi susţin echipa cu multa pasiune, mai ales într-o competiţie.

Leadershipul reprezintă apărarea unui ideal care nu abandonează dreptul la imagine, la reprezentare, şi care nu încearcă să disimuleze lupta pentru depăşirea efectelor de tranziţie de la un loc pe podium la titlul de cel mai bun.

Gândeşte-te puţin la Manolo, şeful galeriei spaniole de microbişti. Interesul lui este acela de a încuraja jucătorii şi de a le susţine moralul. Dacă galeria lui este convingătoare în postura de susţinător, jucătorii din teren sunt motivaţi să se implice mai mult în joc. Atunci când sunt susţinuţi jucătorii nu se simt singuri, nu simt că joaca doar de dragul de a câştiga, ci şi pentru plăcerea celorlalţi care vor să vadă un joc de calitate. În acelaşi timp, o galerie fără credinţa în victorie poate face ca o echipa de fotbal să piardă chiar şi atunci când aceasta este aproape de victorie.

Dacă eşti liderul unei echipe si doreşti să obţii rezultate excelente, cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să urmezi exemplul lui Manolo. Străduieşte-te să înviorezi atmosfera, reda-le oamenilor suflul necesar pentru a controla partida, fă tot posibilul să schimbi scorul în favoarea echipei pe care o conduci. Aminteşte-ţi că scopul final este victoria. Deci ajută-i pe oameni să creadă în victorie. Trezeşte-le ambiţia şi încrederea necesară în reuşită. Susţine-i moral tot timpul. Fa tot ce poţi pentru a le insufla curajul şi forţa necesară pentru a învinge.

Te implici cu pasiune în atingerea obiectivelor proprii şi ale echipei pe care o conduci? Atitudinea ta este „autentică”? Îi dai energiei atitudinii tale o "formă" armonioasă?

Leadershipul trebuie să fie o experienţă de implicare care afectează cursul evenimentelor şi “scorul final al meciului”.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us