ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Importanța Leadershipului

On Iulie 15, 2016, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Conferă leadershipului relevanţă datorită modului de inserare a unei imagini într-un context-mesaj ce se poate modifica folosind opţiunea Reduce/Enlarge.

Filmul se realizează minuţios. În afara unităţii de pivot a personajelor în prim-plan, celelalte figuri sunt întotdeauna grupate într-o voită ordonare simetrică, sau, dimpotrivă, ostentativ asimetrică. Regizorul şi criticul de film Jean Miltry dă un exemplu în acest sens: dacă există un turn în prim plan şi trei trepte în fundal, atunci vor fi trei personaje pe turn şi unul pe trepte.

Totdeauna gruparea unor personaje se înscrie pe o traiectorie grafică liniară sau o figură geometrică. Miltry şi Gaston Bounoure disting chiar formule geometrice corespunzând precis unor sentimente sau stări psihice: agresivitate, apărare, autoritate... Aceste compoziţii plastice sunt create totdeauna în vederea unei significări mai intense a conţinutului. Realizarea filmului nu este un joc gratuit. *

Leadership: Practici o explorare a combinațiilor experimentale pentru a crea momentul de imortalizare al unei realităţi unice din compoziţia plastică a unui colaj construit în jurul unei singure idei nobile?

Pe măsură ce descoperi care sunt formele de manifestare a conţinutului unei resurse continue, de informaţie sau de imagine, de promovare a unui concept sau unei idei care declanşează secvenţele cheie ale unei producţii nemaipomenite, începi propria explorare a combinațiilor experimentale.

O singură idee nobilă îl plasează pe regizor la răspântia dintre inovaţia modernă şi apreciatul spectacol tradiţional: tratarea personajelor în baza comparaţiei cu comportamentul elementelor din jur, care conduce la efecte precum: exploziile, incendiile, coliziunile, schimbarea de fundal sau de prim plan, etc.

Aceste combinații experimentale sunt rezultatul unei gândiri creatoare axate pe o formă subtilă de aranjament în spaţiu a elementelor de referinţă ale unei imagini: fundalul, prim planul şi planul secundar, al căror efecte produse determină focusul, impactul vizual, momentul de imortalizare al unei realităţi unice.

Compozitia plastica a unui colaj este o reproducere prelucrata a lumii exterioare cu ajutorul combinatiei dintre elementele din jur care trebuie sa actioneze conform principiului "armoniei", principiul "simetriei" sau conform principiului "oglinzii".

Datorită poziţionării în zona combinațiilor experimentale, după interesanta formulă “dacă există un turn în prim plan şi trei trepte în fundal, atunci vor fi trei personaje pe turn şi unul pe trepte”, se poate recurge nu doar la acea parte a teoriei producţiei de noi teme de prezentare a unui subiect aparte, ci mai ales la un fel de reconstituire a unei imagini din fragmente, din mai multe piese. Acest procedeu - un soi de montaj - vizează verificarea capacităţii de percepţie vizuală.

În ceea ce privește leadershipul, în mod asemănător, nu poți să reconstitui o imagine din părţi componente după un model, fără să-i dai un anumit contur sau anumite puncte de reper. Cu cât punctele de reper sunt grupate mai mult în jurul unei axe, unele mai îndepărtate şi altele mai apropiate, cu atât legătura este mai puternică și intensitatea vizuală crește.

Leadershipul este un format unic de reprezentare a producţiei numită „realitate” datorită modului de abordare a diverselor teme exprimate în imaginea pe care o construiește regizorul. Şi prezintă relevanţă datorită modului de inserare a unei imagini într-un context-mesaj ce se poate modifica folosind opţiunea Reduce/Enlarge.

Modalitatea în care se realizează percepţia vizuală a unei imagini ţine de gruparea personajelor într-o anumită tipologie şi într-o anumită situaţie, precum şi selectarea expresiilor ce conturează trăsăturile lor de caracter, în vederea realizării unei înţelegeri mai adânci a conţinutului latent dintr-un scenariu de viaţă real.

Importanţa leadershipului este dată de imaginea pe care o construiește regizorul și o proiectează în lume, formată din elemente individuale. Cel ce ia parte la construcţia „Leadershipului” devine condiţionat să-şi întemeieze o viziune unică datorită imaginii existente pe întreaga ei suprafaţă de afişare, irupând în cadrul unei combinaţii de elemente din prim plan și din depărtare.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate