ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
/>
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Îndurare pentru gândurile unei minţi neliniştite (II)

On Mai 20, 2013, in Leadership Know-How, by Neculai Fantanaru

Impune-ţi cu hotărâre şi raţional voinţa, fără să te transformi într-un sclav al slăbiciunilor tale.

Un fel de nelinişte sufletească, o forţă usturătoare şi inhibitoare persista asupra întregii ei fiinţe, semnul unor multiple incertitudini atunci când şi-a făcut apariţia domnul Hobbs. Măsurători ale intensităţii activităţii cerebrale ale femeii, făcute cu o precizie superioară, ar nedumeri orice om de ştiinţă, căci sigur ar evidenţia o activitate anormală şi o tendinţă nefirească spre un comportament agresiv.

Gândurile învălmăşite ale Laurei abia aşteaptă să se revolte, zbătându-se anapoda în subconştient. Simte cu instinctul ei neînduplecat că Hobbs, complicele ei conştiincios, aliatul ei de nădejde, pune ceva important la cale. Dar ce? O dorinţă ascunsă, un plan ţinut secret trece direct prin ispititoarele cărări întortocheate ale prezentului nemilos, pe care ea nu le înţelege şi nu le poate da de urmă.

Instinctiv, cu disperarea îndârjită a unei leoaice, Laura se luptă cu infernul în care alunecase în furia sa. Infernul viu a cărui scenariu a fost asigurat de însuşi regizorul Hobbs, cu montarea unui cadru de acţiune după repere numai de el ştiute, lansând prin aceasta un atac dur la persoana ei. Ruşinea de a nu fi ştiut totul, de a fi înşelată, trădată şi minţită, o ţintuieşte locului pe biata femeie, ca un om năucit care nu-şi dă seama ce se petrece în jurul său.

Iar într-un astfel de moment dezorientarea Laurei se accentuează, haosul din mintea ei îi permite să se revolte faţă de Hobbs, care o minţise: “Ce ai făcut? Ai spus că vei fura doar atâtea diamante cât să încapă într-un termos, nu să goleşti în întregime toată încăperea !

În marea unitate a fiinţei ei, unică într-un univers care nu ar putea fi înţeles decât de minţile cele mai lucide, iată că cele mai preţioase virtuţi, cele mai înalte idealuri, crezul dintotdeauna în bine, capătă dintr-o dată tente violente. Golind realitatea de conţinut. Nevoia ei placidă pentru aflarea adevărului creşte considerabil odată cu sporirea misterului. Gândurile i se învârt în jurul a două întrebări care nu-i dau pace : “Cum? De ce?

Iar prin acest mister greu de pătruns, dependenţa Laurei faţă de Hobbs creşte, căci Eu-l ei are nevoie de alte înţelesuri, de alte explicaţii, mai uşor de acceptat, de alte căi de receptare a mesajelor ascunse, dincolo de rezistenţa timpului scurt pe care îl are la dispoziţie pentru a face un pas înainte spre normalitate..

Leadership: Netezeşti calea de receptare a mesajelor ascunse, dincolo de vulnerabilitatea ta la acţiunea celorlalţi de explorare a lumii tale lăuntrice?

Integrarea dimensiunii tale spirituale într-o direcţie mai presus de cea în care eşti dispus să ajungi, spre acea măreţie apreciabilă a performerilor, devine o încercare aproape imposibilă. Asta dacă permiţi celorlalţi oameni să te trateze ca pe un factor uşor de indus în eroare, într-un cadru de modelare revizuit de acea conştiinţă care nu se preocupă numai de bine sau de rău, ci se afla în afara acestor două calităţi prin obiectivare.

Influenţa celorlalţi are ca punct de referinţă examinarea ta în condiţii de stres şi nesiguranţă. Iar măsurarea constantă a gradului de deviaţie de la normalul acceptat la care eşti expus, poate fi o activitate experimentală de tip „Post-Test” al cărei scop este obţinerea unor avantaje de natură profesională.

Cineva spunea la un moment dat: "Acceptarea ta de către ce din jur nu este o reflectare a persoanei tale, ci a felului în care se proiectează ceilalţi asupra ta". Eroarea relativă a unei măsurări individuale este raportul dintre eroarea absolută a acelei măsurări şi valoarea mărimii măsurate.

Această mărime măsurată de ceilalţi oameni este reprezentată prin Ego-ul tău supus cauzalităţilor care alimentează blocajele şi limitările, acţionând prin compararea situaţiilor de viaţă în care eşti expus direct sau indirect. O comandă de deviere a Ego-ului, trimisă anonim din partea unei puteri de convingere străine, este de ajuns pentru a te învălui într-un nor gros de fum, într-un simţământ de însingurare, dând un sens "Null" vieţii.

Leadershipul la nivel identitar, se dezvăluie prin cunoaşterea de sine, extrem de preţioasă, care îţi permite răspunsuri proactive la provocările persuasive fundamente pe excluderea ta din propria subiectivitate, prin uzarea şi destabilizarea etalonului "trăirii".

Opţiunea prin care îţi dai indirect acceptul de a primi mesaje ascunse, cu rol intimidant şi confuz, concretizată printr-o reducere a utilizării tuturor potenţialităţilor de care dispui, este de fapt o componentă a unei forme de pierdere a controlului mental şi emoţional. Întrucât capacitatea de a-ţi conştientiza şi a-ţi asuma stările psihologice şi trebuinţele definitorii este oarecum limitată. Şi se reduce pe măsura infirmării elementelor inalienabile proprii, pe măsură ce încerci să îi mulţumeşti pe cei din jur.

A netezi calea de receptare a mesajelor ascunse primite din partea unor personalităţi autonome, independente, sau a mesajelor provenite din înţelegerea greşită a unor situaţii, obstacole, evenimente sau activităţi, înseamnă să atribui actului de a conduce o proprietate de tip "Down", care evidenţiază incapacitatea ta de a crea o diferenţa de stătut şi de potenţial.

Ceea ce înseamnă că nu eşti suficient de abil să creezi o structură de putere legitimă care să asigure evidenţa relevantă a fiinţei tale subiective. Iar subiectivismul propriu este direct proporţional cu afinităţile de caracter care te pot recomanda ca un om superior, dacă nu te expui la eventuale eşecuri de ordin profesional sau personal.

Leadershipul axat pe latura definitorie a demnităţii şi spiritualităţii omului tratează capacitatea de apărare împotriva factorilor agresivi externi, împotriva influentelor de tip "Drag You Down". Această capacitate se obţine prin activarea straturilor profunde ale conştiinţei, acolo unde sunt păstrate toate versiunile de adevăr care te ajută să te cunoşti şi să înţelegi toate frământările, durerile şi rătăcirile. Important este să te ridici deasupra lor, concentrându-te în mod deosebit asupra a ceea ce poţi să realizezi fără să depinzi de ceilalţi.

Îndurare pentru gândurile unei minţi neliniştite scoate în evidenţă acea slăbiciune interioară a omului, care atunci când este descoperită de cei din jur devine o şansă de a profita şi de a pretinde tot mai multe drepturi asupra lui. Dacă nu vrei să cazi în capcana unei false dileme de loialitate, impune-ţi cu hotărâre şi raţional voinţa, fără să te transformi într-un sclav al slăbiciunilor tale.Notă:Flawless (2007)"

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us