ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Iniţiatorul formidabilului

On Octombrie 29, 2009, in Leadership Total, by Neculai Fantanaru

Pune-ţi în valoare trăsăturile de caracter, găsind acele tipare, tendinţe şi contraste care întregesc “tabloul” complet al leadershipului tău.

Munca unui artist, precum cea a unui pictor, nu este chiar atât de uşoară cum cred unii. Cere pasiune, cere talent, răbdare, spirit imaginativ, un simţ dezvoltat al proporţiilor, formelor şi culorilor. Pictorul nu este doar un artist care lucrează cu uleiuri sau acuarele. Este şi un foarte bun observator care acordă o mare atenţie detaliilor. Şi un bun ascultător. Este foarte rafinat. Este inspirat de fiecare miros, de fiecare gust, sunet şi sentiment, de fiecare cântec pe care îl ascultă, de fiecare loc pe care îl vizitează.

El are capacitatea de a face conexiuni între lucruri aparent lipsite de importanţă. Banale. Fără sens. Când le priveşte găseşte ce este cu adevărat frumos şi interesant la ele. Şi ceea ce nu este. Cel mai important lucru este că ştie să extragă esenţa şi să o folosească. Să o adapteze la propria lui perspectivă. Da. Aşa este. Când vine vorba de pictură, vorbim de o lume aparte care cere dexterităţi deosebite, dar mai ales o inclinaţie nativă spre frumos şi creativitate.

Dorinţa cea mai profundă a unui adevărat artist este să picteze ceva ce nu s-a mai pictat. Se macină singur pentru a îndrăzni să facă ceea ce nimeni altcineva n-a mai realizat. Nu se mulţumeşte cu culorile şi cu formele tradiţionale, este mereu în căutarea ineditului.

Uneori nu îndrăzneşte să povestească nimănui ce intenționează să picteze. Pentru că oricât de bun ar fi, este întotdeauna nemulţumit de el însuşi, de picturile pe care le creează. De multe ori inspiraţia îl părăseşte, schiţa refuză să prindă forma pe care vrea să i-o dea, praful culorilor îi usucă gâtul, mâinile îi tremură, ochii îi sunt înlăcrimaţi de atâtea nopţi nedormite. Dar: formidabil. În cele din urmă, prin muncă asiduă, reuşeşte să dea viaţă unei adevărate opere de artă.

Leadership: În ce se concretizează relaţia dintre mediul de creaţie şi forma principală de manifestare a caracterului tău?

Aproape orice investigaţie a caracterului omului va găsi o relaţie între forma lui de manifestare şi mediul de creaţie şi de viaţă, chiar în puncte de maximă dificultate. Un mediu considerat defavorizant nu poate să asigure referinţele minime de cizelare a caracterului, necesare pentru a valorifica eficient "oferta" voinţei de a continua drumul autodepăşirii, care se bifurcă în cuprinsul propriului univers perceptiv, într-un mod superficial sau pronunţat.

Îmbunătăţirea experienţei artistice, care stă în spatele alegerii de a crea ceva nemaipomenit, în legătură cu atitudinea ta faţă de ce priveşti ca pe o mare provocare, poate determina un efect pozitiv prelungit al dezvoltării intelectuale - cu atât mai puternic cu cât mediu de creaţie inspiră şi motivează.

Forma principală de manifestare a caracterului unui artist se situează între conţinutul esenţei pe care o reactualizează prin imagine, prin simboluri, dar mai ales prin culoare, şi variaţiunile pe tema unui subiect aparent obişnuit, dar care oferă infinite modalităţi de multiplicare a "noului" prin capacitatea sa de a-şi reinventa stilul şi individualitatea.

Limbajul propriu de inspiraţie, care validează experienţa, dacă este acceptat ca model de adaptare individuală într-o cultură particulară, ca etalon al unei analize a prezentului, este mai aproape de a deveni un "helper" pentru clarificarea perspectivelor de ascensiune spre alt nivel sau scop de existenţă. Asta numai dacă el este utilizat într-un mediu propice de dezvoltare care facilitează conturarea unei înţelegeri mai mult sau mai puţin diferenţiate printr-o sumă de idei proprii exclusive.

"Formidabilul" reprezintă un punct de maximă altitudine intelectuală, introducând prin el însuşi noi valori de referinţă la care se poate accede numai prin propriile forţe, printr-un simţ artistic pe care liderii şi-l descoperă treptat: înclinaţia spre spre cercetare şi experiment în favoarea surprinderii ineditului.

Promovarea experienţei artistice, care pledează pentru asumarea condiţiei artistului de geniu, are ca element primordial prilejul omului de a se autoevalua prin intermediul creaţiei experimentate printr-o trăire personală. O trăire din care nu poate să lipsească acea cunoaşterea instinctivă care utilizează câmpul nelimitat al raţionamentului subiectiv.

Asemenea unui artist, liderul îşi creează o lume a lui.

Leadershipul este o artă. Iar cel care-i conduce pe oameni şi le dă avântul necesar pentru a-şi îndeplini sarcinile ce le revin cu scopul de a avansa în cariera pe care şi-au ales-o, trebuie să fie un artist. Un artist formidabil. Care să-i uimească pe toţi prin însuşirile sale neobişnuite, prin calităţile sale extraordinare, prin performanţele sale uluitoare şi apoi să-i îndrepte în direcţia aleasă de el însuşi. O direcţie clară, sigură, corectă, care să corespundă cu interesul oamenilor pe termen lung.

Este istovitor să te afli în fruntea oamenilor. Trebuie să-ţi pui în ordine toate valorile şi să-ţi creezi propriul tău drum, propria ta cosmogonie, aşa cum face un pictor. Să-ţi creezi o lume a ta, în care totul să fie aşa cum vrei tu, dar la care să aibă şi ceilalţi acces şi de care să se poată bucura cu toţii. Să formulezi o viziune nouă a viitorului, prin care să-ţi exprimi dorinţa de a reînnoi în oameni acel ceva extraordinar: impulsul de a acţiona prin liberă exprimare a opiniei, impulsul de a munci cu mai mult profesionalism, de a-şi practica cu mai multă însufleţire meseria ca în final să ajungă să aibă un statul social foarte înalt.

După cum dorinţa cea mai profundă a unui adevărat artist este să picteze ceva ce nu s-a mai pictat, tot astfel dorinţa cea mai mare a unui lider este să-şi pună în valoare acele trăsături de caracter care să contribuie la evoluţia leadershipului său.

Nimic nu este mai sublim decât să te apropii de oameni, să-i motivezi să se alăture “lumii” tale, să-i determini se muleze după propria ta personalitate şi, imitându-ţi stilul, modul de gândire, trăsăturile de caracter să dea viața la ceva colosal. Ceva care, dacă s-ar putea, să dureze în timp ca un tablou. Asta înseamnă să fii un lider cu adevărat formidabil.

Esenţa unei compoziţii formidabile care face din artă un mijloc de comunicare a propriilor trăiri și sentimente, exprimate cu ajutorul elementelor de limbaj plastic, pretinde o îmbinare a mai multor lumi diferite într-un singur tot numit "frumosul uman".

O lume imaginară, o lume a exprimării neîntrerupte, o lume a formelor luând cu sine subiectul operei, o lume a poveștilor spuse prin intermediul culorii și formei, o lume a trăirilor de noi experienţe şi o lume a relaţiei om-simbol privită printr-o viziune originală.

Şi acum vestea cea rea. Nu poţi să investeşti puţin şi să câştigi premiul cel mare. Ai numai de câştigat doar dacă îţi îndeplineşti îndatoririle cu responsabilitate şi pasiune, dacă ai talent şi mai ales dacă eşti dispus să investeşti mai multă muncă. Dacă ai de gând să conduci un grup de oameni, mai mic sau mai mare, fără însă să ai acele calităţi care să-i facă mai buni, nu vei putea să asiguri coeziunea echipei, nu-i vei putea îndruma spre o cale comună care să ducă la atingerea scopului final.

Pictorul poate crea din nimic o capodoperă pentru că ştie să redea "perfecţiunea" revizuindu-şi ideile, inventând lucruri noi, amestecând culorile în proporţii bine stabilite. El găseşte tipare, tendinţe, contraste.

Tu eşti un maestru în domeniul tău? Poţi găsi tipare, tendinţe şi contraste care să întregească “tabloul” complet al leadershipului tău, care să-ţi şlefuiască imaginea şi să-ţi nuanţeze calităţile?

Tabloul complet al leadershipului cuprinde reperele de memorie ale experienţelor de viaţă transpuse intr-un format nou, personalizat prin intermediul un limbaj universal, numit: “Self Portrait".

Ca să poţi da viaţa la ceva, trebuie să fii orientat spre oameni şi spre necesităţile acestora, să ai abilităţi de comunicare, să ai o prezenţă agreabilă, să ai spirit organizatoric şi, nu în ultimul rând, trebuie să ai capacitatea de a construi diverse scenarii de acţiune. Trebuie să găseşti acele tipare, tendinţe şi contraste de acţiune, de gândire şi de comportament care să-i motiveze şi să-I ajute pe oameni să evolueze mai uşor.

Nu poţi deveni formidabil în leadership dacă nu eşti capabil să iniţiezi şi să susţii pe termen lung schimbări pozitive în rândul artei.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us