ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Învaţă cum să te faci remarcat

On Ianuarie 26, 2009, in Leadership sX-Experience, by Neculai Fantanaru

Fă dovada calităţilor tale excepţionale într-un proces de generare a valorii nou adăugate.

Este de necrezut ! Este excepţional ! Şi da, este adevărat ! Ceea ce am observat astăzi în drum spre casă a fost cea mai importantă lecţie de afaceri pe care am învăţat-o vreodată, care nu se prezintă la nici un curs şi pe care trebuie neapărat să o reţii şi tu.

Eram pe bulevardul Ştefan cel Mare şi mă îndreptam spre casă, când deodată, ceva mi-a atras privirea. La numai cinci metri în faţa mea un pitbull fără lesă mergea alături de stăpânul său. După atâtea accidente care s-au întâmplat şi despre care s-a tot vorbit la televizor şi în presă, am crezut că aceşti câini feroce trebuie să meargă însoţiţi de stăpânul lor doar în lesă şi mai ales cu botniţă. Dar azi mi-am schimbat părerea. Pitbullul acesta arată la fel ca orice alt câine - doar că nu avea urme de lovituri, era curat şi îngrijit, spălat şi foarte bine dresat. Totodată avea şi botniţă, dar sunt convins că nu avea nevoie de ea.

Mai bine de zece minute am mers alături de pitbull şi stăpânul său. Şi în tot acest timp, deşi se afla foarte multă lume pe bulevard, câinele n-a sărit la nimeni. Era mereu lângă stăpânul său. Uneori ocolea oamenii, dar tot timpul revenea lângă stăpânul său. Nu şi-a făcut nevoile pe trotuar, nu s-a scărpinat de purici, n-a sărit la nici un trecător dintre atâţia care mergeau pe trotuar şi nimeni nu l-a ocolit, deşi era de talie de mare. Mai mult decât atât trebuie să vă spun că toată lumea, absolut toată lumea a întors capul după acest pitbull extraordinar de bine dresat şi bine îngrijit.

Leadership: Eşti capabil să-ţi generezi un plus de valoare provenit din totalitatea unor forme de rezultate ce pot fi validate din unghiul percepţiei pe care o laşi celor ce te privesc?

Însă nu pitbullul este cheia acestei întâmplări, ci stăpânul său, care într-adevăr era dresor de meserie. Priveşte un om care a ştiut să se facă remarcat în mulţime. Sunt convins că în fiecare zi el atrăgea noi clienţi, noi oameni dornici să-şi vadă câinele de acasă la fel de bine dresat. Personal, dacă aş dori să-mi dau câinele la dresat, fii sigur că la acest dresor m-aş duce, pentru că mi-a inspirat foarte multă încredere. Felul în care s-a comportat pitbullul în mulţime m-a asigurat că dresorul este un bun profesionist care ştie să se afirme într-un mod spectaculos, care ştie să-şi pună în valoare calităţile practice pe care le are.

Cu adevărat uimitor este faptul că aceşti oameni, care ştiu să-şi facă atât de bine cunoscute serviciile şi produsele pentru a atrage clienţii, nu-i întâlnim oricând şi pe toate drumurile. Dar atunci când se află în preajma noastră nu se poate să nu-i observăm. Şi de aceea merită să vorbim întotdeauna despre ei, pentru că sunt remarcabili, sunt unici, iar serviciile pe care le oferă sunt de calitate şi de un înalt profesionalism.

Tu poţi să-ţi exprimi unicitatea prin asocierea cu imaginea unui om care stăpâneşte o anumită artă? Atitudinea este cea care dă tonul propriului tău „brand”? Care sunt priceperile tale excelente? Care crezi că este calitatea esenţială care îţi lipseşte pentru a fi remarcabil? Manifeşti o grijă autentică faţă de potenţialul tău de a face lucrurile să funcţioneze? Sprijini hotărârea de a avea o interacţiune pozitivă cu ceilalţi oameni?

Rezultate ce le obţii printr-o demonstraţie de artă şi prin etalarea unei anumite stări de spirit care cuprinde atitudine şi determinare, pot fi validate ca o practică a perspectivei de relaţionare din unghiul percepţiei pe care o laşi celor ce te privesc.

Leadership: Poţi face dovada calităților tale excepționale apelând la un atribuit al imaginii care face obiectul încercării de a maximiza o anumită măsură de feedback, care poate fi utilizată în mod independent sau în construcția unei noi caracteristici personale?

Ceea ce proiectezi în ochii celorlalţi are ca resort nevoia de a evidenţia un set relevant de calităţi care dezvăluie experienţa ta singulară, a self-confirming potenţial, ceva ce poate fi parcurs cu privirea, dar înţeles numai prin funcţiunea însuşirilor tale dacă reusesti să demonstrezi utilitatea unei anumite cereri, a unei cauze sau a unei abordări.

Pentru a putea atrage atenţia celor din jur, pentru a reuşi să te faci remarcat, trebuie să înveţi să îţi promovezi produsele şi serviciile excelente pe care le oferi. Obiectivul tău este să îţi creezi o imagine unică, bine poziţionată în mintea celorlalţi oameni, respectiv a clienţilor.

Seth Godin, autorul celebrei lucrări „Vaca Mov” avea mare dreptate: “Cu cât mai intransigentă este piaţa, cu cât este mai aglomerată, cu cât sunt mai ocupaţi clienţii tăi, cu atât mai mult ai nevoie de o idee remarcabilă. Lucrurile făcute pe jumătate vor da greş.

Este, deci, destul de clar cine vor ieşi în faţă - oamenii, respectiv firmele care au curajul să îşi facă cunoscute serviciile de înaltă performanţă, care ştiu să-şi mărească numărul de clienţi şi care înţeleg ideea de a fi remarcabil.

A fi remarcabil înseamnă să-ţi defineşti o formă de singularitate pe care numai un performer să o poată aduce în mod specific în arta sa, fără să te gândești la onorariul care trebuie achitat de partea interesată.

O valoare nou adăugată este o idee remarcabilă prezentată ca pe un bun care nu-şi epuizează resursele, fiind necesar de păstrat ca pe un dar de suflet.

Tot ceea ce poate da mai bun un om din el însuşi nu trebuie epuizat, ci valorificat la maximum. Valoarea unui individ înzestrat cu acele calităţi şi particularităţi ideale care îi permit să-şi asigure un rol de referinţă în palmaresul de invidiat al carierei sale - se aseamănă cu un sistem de operare proiectat să funcţioneze la fel, atât pe desktop, cât şi pe telefon sau tabletă.

Fiecare astfel de individ este înzestrat cu un “sistem de operare” care facilitează mai bine progresul propriei evoluţii, prin aprovizionarea permanentă a fluxului comunicării între trăsăturile, competenţele şi motivaţia sa – cele trei elemente principale care, conectându-se concomitent, îi optimizează valoarea.

Ai auzit vreodată de Thomas Edison? Sigur că da. Ai auzit vreodată de Bill Gates? Sigur că da. Ai auzit vreodată de Elvis Presley? Dar de Michael Jordan? Sigur că da. Cu toţii am auzit de ei, pentru că ei au ştiut să se facă remarcaţi.

Cel mai mare avantaj performerilor este că ştiu să se facă remarcaţi şi ştiu să se afirme sub propria lor firmă ÎN AVANS, adică înainte de a câştiga ceva de pe urma importanţei pe care şi-o relevă în ochii opiniei publice.

Leadershipul se află între două valenţe de forţe aproximativ egale: mai întâi câştigi experienţă prin pasiunea pe care ţi-o cultivi singur, apoi câştigi notorietate prin imaginea pe care ţi-o construieşti cu ceea ce adaugi la "favorite" în preferinţele celorlalţi.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us