ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Leadership Adaptiv

On Martie 25, 2015, in Aptitudini şi Abilităţi, by Neculai Fantanaru

Transformă-te într-un om care se pune pe sine însuşi ca temei a toate, definindu-ţi un mod propriu de a te raporta la spaţiul unei instanţe superioare.

- Am ceva mai bun decât ţeava pistolului sau vârful pumnalului, ca să-mi vindec durerea. Am însăşi durerea care mă va ucide, spuse Maximilien.

- Prietene - îi răspunse Monte Cristo cu o tristeţe la fel de adâncă - ascultă-mă:

Odată, într-o clipă de deznădejde la fel de mare ca a ta, fiindcă mă împingea la o hotărâre asemănătoare, am vrut şi eu, ca şi tine, să-mi curm zilele. Odată, tatăl tău, la fel de deznădăjduit, a vrut şi el să-şi ia viaţa.

Dacă i s-ar fi spus tatălui tău în clipa când îşi îndrepta ţeava pistolului spre frunte. Dacă mi s-ar fi spus mie în clipa când îndepărtam de lângă pat pâinea de deţinut, pe care n-o mai atinsesem de trei zile. Dacă ni s-ar fi spus la amândoi, în clipa aceea supremă:

„Trăiţi ! Va veni o zi când veţi fi fericiţi şi veţi binecuvânta viaţa !” de oriunde ar fi venit glasul, noi l-am fi ascultat cu zâmbetul îndoielii pe buze şi cu zbuciumul neîncrederii. Şi totuşi, de câte ori, îmbrăţişându-te, tatăl tău n-a binecuvântat viaţa. De câte ori eu însumi...

Maximilien, acordă-ţi răbdarea de-a împlini această dificilă sarcină - aşteaptă şi trăieşte - iar eu îţi făgăduiesc că cerul îţi va trimite darul său ! *

Leadership: Urmezi un eventual profil de lider determinat de înălţimea unei „superiorităţi” temporale implicate în resetarea parametrilor tăi de stare?

Experimentul de tip „durere”, prin intermediul unor constrângeri de ordin temporal sau prin intermediul unei delimitări într-un alt capitol al vieţii, într-un joc de puzzle în care ai la dispoziţie o singură piesă - aşteptarea - pentru a-ţi reface echilibrul moral şi sufletesc, reprezintă primul moment în care supremaţia egoului personal este pusă la îndoială şi în care te confrunţi cu adevărata ta calitate.

Iar deseori calitatea, cărând în mod constant datoria unui scop înalt, precede creşterii interesului în ceea ce priveşte aspectele referitoare la criteriile de claritate, previzibilitate şi predictibilitate, într-o imagine a nevoii sufleteşti cu totul diferită şi specială.

Profilul reprezentativ al omului care se pune pe sine însuşi ca temei a toate, prin adoptarea conduitei de a fi informat despre eventualele schimbări care pot să-l marcheze sau care conduc spre împlinire, aducându-l mai aproape de idealul imaginat, după ordinea întregului său conţinut sufletesc, se poate adapta la forma unei clepsidre fine care măsoară scurgerea timpului în favoarea a ceea ce el este în stare să făgăduiască şi să ducă la bun sfârşit.

Profilul poate fi perceput, tratat ca şi link cât mai des posibil în relaţia dintre realitate, aşteptări, timp şi experienţele de viaţă, în baza unei cunoaşteri atât interioare cât şi exterioare. Profilul acestui tip de om este dictat de capacitatea lui de a se raporta la un punct de vedere extern, la o autoritate edificatoare care îşi exercită puterea în aplicarea unei presiuni înrudite cu aceeaşi matrice a probabilităţilor de tranziţie spre nou, spre mai bine, spre un nou model de a fi.

Leadership: Ai nevoie să te clarifici asupra valorilor pe care ţi le adjudeci de pe poziţia unui nivel de referinţă optimal care stabileşte relaţia dintre conţinutul unei realităţi care se refuză etern comprehensiunii umane şi conţinutul unei credinţe trăită printr-o consecinţă a deznădejdii?

Important pentru a face un rol mare în cursul evenimentelor este să fii receptat de către o entitate superioară de gândire, înţelepciune, control, supraveghere, şi să fii identificat drept un om cheie, drept cauză principală a unei schimbări mai ample în cadrul unui plan de extindere a leadershipului.

Pentru a-ţi putea proba caracterul, pentru a urca treptele într-o devenire care va fi de bun augur în măsura în care vei recunoaşte cu adevărat importanţa „superiorităţii” în viaţa ta, trebuie să te conectezi la o sursă alternativă de validare - care să susţină şi să promoveze calitatea ta de garant al sprijinului în realizarea unor scopuri măreţe.

„Superioritatea” utilizează toţi parametrii tăi de stare ce variază mult în orice moment, şi în funcţie de particularităţile tale individuale, de natura scopului urmărit sau de deschiderea la care te raportezi spre schimbare, vei deveni parte din Ea. Vei deveni şi tu un om superior prin legătura nou stabilită la nivel de direcţie şi demersuri.

Valoarea cea mai importantă pe care ţi-o poţi adjudeca de pe poziţia unui nivel de referinţă optimal, care te indică drept autoritate impunătoare în TOT, vizează recunoaşterea capacităţii tale de a face compromisuri în ceea ce priveşte modul în care transformi viaţa celor din jur în faţa unui destin care chiar dacă impune o suferinţă, nu suportă nicio jerftă.

Compromisul cel mai mare pe care trebuie să-l suporţi ca lider este să devii tu însuţi o oglindă în care să se reflecte viaţa celorlalţi, într-o veşnică confruntare cu regretele sau bucuriile pe care le stârneşte amintirea ta.

Leadership-ul Adaptiv se referă la procesul prin care are loc integrarea dintre propriul sine şi o entitate superioară de gândire, producând un efect care poate avea sau nu valenţe pozitive. Ia în seama starea ta. Poţi să resimţi influenţa „supremaţiei” doar dacă îi dai cuiva acceptul să se plieze pe starea ta, într-un mod sau altul, şi să producă o resetare totală.

Dacă vrei să înţelegi puterea leadershipul şi să te transformi într-un om care se pune pe sine însuşi ca temei a toate, mai întâi defineşte-ţi un mod propriu de a te raporta la spaţiul unei entităţi superioare de control.

Simte şi învaţă să gândeşti sub formula altuia mai presus decât tine.* Notă: Alexandre Dumas - Contele de Monte Cristo, Editura Tineretului, 1957.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us